Назад   ОБЩАЛКИ ДОМА РЫБАКА > Как мы ловим > Спиннингист
<Отчеты> <Барахолка> <Общалка, Объявления> <Галерея> <<Дневники>>

Примітки

Спиннингист
Все о ловле спиннингом взаброс. Воблерами, железом, джигом, поводковые оснастки, техника, тактика, снасти и т.д. Спортивный спиннинг.

Відповідь

Параметри теми Параметри перегляду
Старий Вчора, 21:52   #1881
Мike

Звідки Ви: Запоріжжя
Дописи: 2.742
Images: 3
Дякував: 1.270
Дякували 4.969 раз(и) в 676 повідомленнях
Wink

Цитата:
Допис від Алекс!1 Переглянути допис
На мою думку, Євген правильно все відповів. Бо навіщо міняти шило на мило. Кулібіни і у нас є. Це не специ- родбілдери. А кулібіни. І взагалі, навіщо придбати спінінг, щоб його потім переробляти?
Бо не дорого. З грошами й дурень може ;-)
Мike зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням
Пользователь сказал cпасибо:
zbb (Нині)
Старий Вчора, 22:36   #1882
УсатыйПолосатый

Звідки Ви: Канів
Дописи: 24
Дякував: 80
Дякували 11 раз(и) в 6 повідомленнях
Цитата:
Допис від Алекс!1 Переглянути допис
навіщо придбати спінінг, щоб його потім переробляти?
Шановний, а я й не писав, що він поганий, бланк - під хеві-джиг дуже хороший. Питання то було задано - по яким правилам чи ідеології розраховується відстань від комля до котушки, тобто хват.
Відповіді,на жаль, не почув.
Сьогодні був в нашому магазині, переміряли цю відстань - у кожного виробника і моделі - різна. Прикинули - що майже в усіх - по центру ваги (десь на рівні шпулі, або трішки вище), та й для прутів до 3м це не суттєво.
А от за 3м, і під закид «за горизонт» - хват виходить на друге місце після строю бланка. І це не лише моя думка.

А придбав не тримаючи в руках, по характеристикам, через інет, за акцією, з суттєвою скидкою.

Поради прочитав, ідея наставки на різьбі - як по мені, буде оптимальною.
Тим більш що на ізоленті зараз маю робочий варіант На 100 обертів кидає без напрягу, а що хват незручний - то й колега переробив - подовжив, але зробив незйомним, мені це не підійшло. А тут підказали декілька варіантів, за що велике спасибі.
УсатыйПолосатый зараз на форумі   Відповісти з цитуванням
Старий Нині, 09:57   #1883
zbb
mista ryba lowa

Звідки Ви: Осокорки
Дописи: 5.372
Images: 9
Blog Entries: 1
Дякував: 11.356
Дякували 10.973 раз(и) в 2.154 повідомленнях
Цитата:
Допис від УсатыйПолосатый Переглянути допис
А от за 3м, і під закид «за горизонт» - хват виходить на друге місце після строю бланка. І це не лише моя думка.
Ось ви самі й відповіли, скільки я бачив - довгий форгріп це прерогатива хеві та єкстра хеві вудлищь де застосовується силове виважування, комель в пузо, двома руками за форгріп (шматок ручки перед котушкою), і качати, качати... Для довгого закиду ж потрібне збільшене по довжині руків'я загалом, щоб руки ширше розставити задля упору можна було. А довгий форгріп при закиді не портібен, він не заважає але й не допомогає бо верхня рука все одне +- біля лапки котушки тримає, інакше шнура прижимати не зручно. Тобто не має якогось стандарта, але чим далі кидати - тим руків'я довше, чим сильніша планується риба - тим довше форгріп.
zbb зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням
Старий Нині, 10:36   #1884
УсатыйПолосатый

Згодний з вами.
А відносно хеві-джига - як ще характеризувати призначення спінінга з тестом 18-75 грам і довжиною 3.29. Це для моїх умов - класичний береговий спінінг для дальнього закиду з грузами 40-60 грам.
По цим характеристикам в інеті і був придбаний. І не очікував короткого хвата. Тим більш всього то 10 см вирішують цю проблему на ура.
Рs. Може це моя проблема, бо я класичний лівша, а ще вік, не можна сильно напружуватись після операції. Хочеться комфорту, а ще більше риби хочеться….

Востаннє редагував УсатыйПолосатый: Нині о 11:10.
Старий Нині, 11:05   #1885
_absh

Звідки Ви: Ирпень
Дописи: 1.804
Дякував: 227
Дякували 1.061 раз(и) в 534 повідомленнях
Цитата:
Шановний, а я й не писав, що він поганий, бланк - під хеві-джиг дуже хороший. Питання то було задано - по яким правилам чи ідеології розраховується відстань від комля до котушки, тобто хват.
Відповіді,на жаль, не почув.
думаю что вы слишком высокого мнения о нынешних разработчиках удилищ.

какие там нафиг правила?

думаю, что это работает примерно как-нибудь так:

1) отдел продаж: "за прошедший год общие продажи такие-то, разбивка по моделям прилагается"
2) верхний менеджмент: "так, эту модель снимаем, на эту клеим новую наклейку, тренды в интернете такие-то, значит, нужна еще новая модель"
3) менеджмент уровнем ниже: "ок начальство хочет новую модель, значит поручение закупщикам: закажите китайцам по быстрому сборку с параметрами на ваше усмотрение; поручение простаферам: обоснуйте и прорекламируйте то, что приедет от китайцев".

утрирую, конечно, но не думаю, что очень уж сильно.

и главное потом

4) обзорщики на ютубе: "какой чехол! какие кольца! а какой карбон с таким-то плетением! ух!", и хрен кто что скажет по делу.
_absh зараз на форумі   Відповісти з цитуванням
2 користувачів подякували
Vov4ick (Нині), ЖЕКА Л. (Нині)
Старий Нині, 12:33   #1886
УсатыйПолосатый

Лютий офтоп.
Все набагато простіше.
Головне - бланк. Їх робить не так багато фабрик, і партіями.
Наші «виробники» падають на хвіст якоїсь моделі, причому думаю надійної і популярної і заказують міні-партію (з точки зору фабрики що їх виготовляє). На розробку і доводку моделі ніхто не тратиться, це дорого і таке можуть дозволити великі і імениті бренди. Контроль якості - мінімальний, подешевше, все одно техпроцес відлажений, косяки явний брак відсутні.
Щоб не порушувати авторські права - вже в готовий бланк вносяться зміни, що не впливають на техпроцес і не впливають на якість бланка.
Наприклад - довжина - було 3.3 в оригіналі, 3.29 в репліці.
Ще варіант - матеріал новий (з тих що зараз в серії), а стрій - з моделі, що вже бренд не виробляє, але відмінно себе зарекомендував. Все чудово.

Далі йде одягання бланка - фурнітура і рукоять - обговорюється ціна фурнітури (знову ж подешевше).
Та й все.
Доклад керівництву - партія обійшлась в таку-то суму. Ціну спінінга така-то.
Плановий прибуток - такий-то.
Чекаємо на премію.
Отримуємо готову партію і чешемо потилицю - це я про моє наболіле. А вже все, пізно пити боржомі. Може ще шукається винний - що не оговорив деталі.
Але ж потрібно віддати належне - бюджетних моделей від наших виробників багато, і реалізація теж. Це як коньяк Шустова - дорогим гостям три орли, а решті - ворону.
Як не згадати Сабанеева та Гіляровського…. В них можна знайти ще ті перли…
А косяки були, є, та й в майбутньому будуть….

Востаннє редагував УсатыйПолосатый: Нині о 13:02.
Старий Нині, 13:20   #1887
zbb
mista ryba lowa

Цитата:
Отримуємо готову партію і чешемо потилицю - це я про моє наболіле.
Прибуток не отримуємо, менеджера звільняемо, і по акції, за ціну закупки все зливаємо...
Компанії що по 20+ років на ринку, так точно не роблять, бо давно б вже з нього вилетіли.
Старий Нині, 13:41   #1888
Olex

Звідки Ви: Киев, Дарницкий р-н ( м-в Осокорки)
Дописи: 1.080
Дякував: 25
Дякували 583 раз(и) в 268 повідомленнях
В варіанті з подовжувачем ручки є великий недолік- вага. Сам спіннінг і так важкий, заявлено 218 гр. Причому я думаю, що в реальності може і більше, У Флагмана розбіжності між задекларованою і реальною вагами (зрозуміло в яку сторону) звична практика. Тобто з подовжувачем вага досягне 250+ гр. А це вже вага недорогого фідера 3.6 м з тестом 80-100 гр.
Olex зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням
Старий Нині, 13:46   #1889
zbb
mista ryba lowa

Цитата:
Допис від Olex Переглянути допис
В варіанті з подовжувачем ручки є великий недолік- вага. Сам спіннінг і так важкий, заявлено 218 гр. Причому я думаю, що в реальності може і більше, У Флагмана розбіжності між задекларованою і реальною вагами (зрозуміло в яку сторону) звична практика. Тобто з подовжувачем вага досягне 250+ гр. А це вже вага недорогого фідера 3.6 м з тестом 80-100 гр.
Як на мене то навпаки, 218гр це дуже гарна вага для 3.2м дрина вартістю 50 баксів.
2 користувачів подякували
slavik (Нині), УсатыйПолосатый (Нині)
Старий Нині, 14:03   #1890
УсатыйПолосатый

Порився в «сусеках», знайшов непрацюючий китайский ліхтарик. Циліндр з дюралю - 140х18 мм вже з різьбою.вага - 34 гр. Те, що й треба. Залишилось виміряти внутрішній діаметр комля бланка і замовити трубку з різьбою всередині під ліхтарик. Довжини втулки см 8 думаю хватить (2 см на різьбу і 6см на вклейку). Ще буде до 6-10 грам. Всього 44 гр, ще трішки ЕVA. Можна й не одягати в резину, досить красивий циліндрик, але метал під руку не айс.
Пруток переважував - реально - 220 грам (але похибка вагів +/-2 грами).
Буде 260 грам, не критично.
Я вже писав, що 2 роки користувався фідерним вудлищем 3.3 м 295 грам, досить жорсткий, як для фідера, але все одно сопливий, як на джиг або обманку. Ще й пару коливань в момент зупинки після кидка. Як на мене - з колегами цю тему ми вже розібрали. Далеко не айс. Без залишкових коливань фідер буде взагалі як дрин, важкий. У знайомих такого не зустрічав, але є, що ходять з фідером 3.6м на обманку з вагою 50-60 грам.
Звичний прикол на стандартних місцях - біля берега вже всю рибу вибрали, буду на дальніх кордонах шукати.
А якщо по рибі - то давно такого ОПа не було. Ще з весни. Воду так в березні скинули, що пісок між шпорами був весь без води. Судак - більш не було, чим було. Як упиратись - то було, але ж дуже трудовий.

Востаннє редагував УсатыйПолосатый: Нині о 14:28.
Старий Нині, 15:12   #1891
Olex

Звідки Ви: Киев, Дарницкий р-н ( м-в Осокорки)
Дописи: 1.080
Дякував: 25
Дякували 583 раз(и) в 268 повідомленнях
Цитата:
Допис від zbb Переглянути допис
Як на мене то навпаки, 218гр це дуже гарна вага для 3.2м дрина вартістю 50 баксів.
Не знаю щодо спіннінгів такої довжини і з таким тестом, але глянув вагу молодшої моделі 2.74 м 10-45 гр.. Вага 191 гр. І це точно дуже велика вага.
А ще. я би рекомендува топікстартеру зайти в розділ родбілдінга і порадитись щодо перестановки катушкотримача.

Востаннє редагував Olex: Нині о 15:39.
Olex зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням
Старий Нині, 17:31   #1892
УсатыйПолосатый

Цитата:
Допис від Olex Переглянути допис
Не знаю щодо спіннінгів такої довжини і з таким тестом, але глянув вагу молодшої моделі 2.74 м 10-45 гр.. Вага 191 гр. І це точно дуже велика вага.
А ще. я би рекомендува топікстартеру зайти в розділ родбілдінга і порадитись щодо перестановки катушкотримача.
Ой наша Галя балувана.
Поліз в комірчину, викопав «лайтову» версію «пушкодишла» - цей варіант був на 90-100 м, довжина десь 2,85-2.90 - зважив - 860 грам. І це був лайт А хеві, що висить на стіні в сина - десь 1100 -1200грам.
Як часи міняються
Нижче фото цього лайта разом з улюбленцем Рафом, напевно запах мишей внюхав. Зеленою ізолентою стягнута продольна тріщина в дишлі, не витримала ручка багаторічних нагрузок.
Долучені зображення
Тип файлу: jpg IMG_1548 Copy.jpg (25,0 КБ, 13 переглядів)

Востаннє редагував УсатыйПолосатый: Нині о 17:45.
Старий Нині, 17:31   #1893
Lcolonel

Звідки Ви: Kyiv
Дописи: 43
Дякував: 11
Дякували 34 раз(и) в 10 повідомленнях
Трохи бурчання з мого боку відносно якості сучасних котушок від Shimano.
Трохи (?) роздратований якістю роботи не японських заводів. Це якійсь жах! Рисова курва тупо не ставить маленькі втулкі! На схемах вони є, а в котушках через одну. Я за пружини штовхателів в рогах ротора. Соаре хр 21 - нема, комплекс хр 21 - є, впнфорд 24 - нема, твін 24 - є.
Далі - на твіні та комплексі з соаркою регульоровачні шайби в кнобі сталеві, в ванфорді медна (?!).
Майже на всіх, крім твіна, збиті саморізи якими кріпиться рамка підшипника.
До речі - перевів всі підшипники на мастила, як і змащення шестерень (пластикові). Мені сподобався результат.

Це так. Треба було виговоритися.
Lcolonel зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням
Відповідь

Ваші права у розділі
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи

BB-код є Увімк.
Усмішки Увімк.
[IMG] код Увімк.
HTML код Вимк.

Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 22:05.

vBulletin 3.8.7 ; Copyright © 2000-2025 Jelsoft Enterprises Limited
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010

Без ГМО Kapitan.ua mirrybolova.com.ua
Лодочные моторы на motor.com.ua