Назад   ОБЩАЛКИ ДОМА РЫБАКА > Как мы ловим > Спиннингист
<Отчеты> <Барахолка> <Общалка, Объявления> <Галерея> <<Дневники>>

Примітки

Спиннингист
Все о ловле спиннингом взаброс. Воблерами, железом, джигом, поводковые оснастки, техника, тактика, снасти и т.д. Спортивный спиннинг.

Відповідь

Параметри теми Параметри перегляду
Старий 13.05.2025, 22:02   #3421
Ihtiofeel

Звідки Ви: Киевская обл.
Дописи: 690
Дякував: 12
Дякували 192 раз(и) в 63 повідомленнях
Цитата:
Допис від Lcolonel Переглянути допис
Колись був. Не подобається. Як робочий Інструмент - да. Десь від 3 до 12 грамів перекриваються все. Універсальний спінінг. Але немає тої витонченості та душі, яку вкладають в японські снасті. У мене є щось схоже - 74 ямага. Вона може теж саме, але більш витончена.
Потрібна снасть суто під конкретні завдання, а саме джіг. Тобто вклейка. Щось на кшталт фінези прототип.
Ямага може все. Практично все. Але відкривається вона в пошуках білого хижака. В парі з 2500 твіном і 0.6 жилкою дуже зручний комплект. Але в тому, що я хочу отримати - треба інший варіант оснащення по жилці, щось 0.3, 0.4 з іншою котушкою. У мене є перероблений 24 ванфорд. Замінив гп на стеллу, додав шарів, поміняв гайку на стелівську з втулкою, поміняв притискаючу пластину. Получилось більш цікаво. Але вудку хочу іншу. Бо ямага не дає то, що мені треба.
Стрітфішер... зрозуміло..
Какие 0.3-0.4?))
У меня сайдервайр стелз 0,12 миля лежит с мохнатых годов , и я на на него ловлю.. тут разные миры.

Ничем не могу помочь.((

Востаннє редагував Ihtiofeel: 13.05.2025 о 22:11.
Ihtiofeel зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням
Старий 13.05.2025, 22:21   #3422
boatman69

Звідки Ви: Ізяслав
Дописи: 967
Дякував: 210
Дякували 1.634 раз(и) в 384 повідомленнях
Цитата:
Колись був. Не подобається. Як робочий Інструмент - да. Десь від 3 до 12 грамів перекриваються все. Універсальний спінінг. Але немає тої витонченості та душі, яку вкладають в японські снасті. У мене є щось схоже - 74 ямага. Вона може теж саме, але більш витончена.
Потрібна снасть суто під конкретні завдання, а саме джіг. Тобто вклейка. Щось на кшталт фінези прототип.
Ямага може все. Практично все. Але відкривається вона в пошуках білого хижака. В парі з 2500 твіном і 0.6 жилкою дуже зручний комплект. Але в тому, що я хочу отримати - треба інший варіант оснащення по жилці, щось 0.3, 0.4 з іншою котушкою. У мене є перероблений 24 ванфорд. Замінив гп на стеллу, додав шарів, поміняв гайку на стелівську з втулкою, поміняв притискаючу пластину. Получилось більш цікаво. Але вудку хочу іншу. Бо ямага не дає то, що мені треба.
Якщо японську, то іх десятки, є такі у кожного виробника, в мене була APIA GRANDAGE LITE 74 змінив на отаку фінку 25GFINS-752L-T, можна подорожче Gamakatsu Luxxe Yoihime Hana S74L, чи дешевше Gamakatsu LUXXE Yoihime Sou S73L ну і так далі.....З приводу вклейка......у японців і тубуляри працюють від самого низу.Коли награюсь з фінкою на осінь куплю Xesta Black Star 2025 S69L-S Sharp Friction, недорого і прикольно.Звісно, що вони в основному купляються там.
boatman69 зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням
Пользователь сказал cпасибо:
Lcolonel (13.05.2025)
Старий 13.05.2025, 22:32   #3423
boatman69

Цитата:
У когось є Soare XR 21 року? Там є моделі з тестом 0.4-8. 60-68 зріст. Тягнуть буду з Японії. Але нема де спробувати. Цікаво що воно таке.
Не раджу, у велосипедістів з'явилось "своє" бачення і спінінги стали не зрозумілі нам.Я купляв S60SUL-S вона до 6 гр., а 2 гр.не відпрацьовує як треба.Ось до речі огляд останього "топа" : [[Ссылки только членам профсоюза. ]
Lcolonel (13.05.2025)
Старий 13.05.2025, 22:46   #3424
Lcolonel

Звідки Ви: Kyiv
Дописи: 26
Дякував: 5
Дякували 6 раз(и) в 4 повідомленнях
Цитата:
Допис від Ihtiofeel Переглянути допис
Стрітфішер... зрозуміло..
Какие 0.3-0.4?))
У меня сайдервайр стелз 0,12 миля лежит с мохнатых годов , и я на на него ловлю.. тут разные миры.

Ничем не могу помочь.((
Дніпро не моя річка. Вона мертва. Стояча. Більшість моїх рибалок була не Десні. Там народився, там й піду. Зараз є можливість пару разів на місяць вийти до текучої води. Відстань 5-10 метрів, ваги від 2 до 5 грамів. Трофеї різні.
Це для розуміння чому такий вибір вудлища.
Хлопці, подякував. Хреста це добре. Була 64. Дуже гарні спогади. Мабуть слід подивитися. Строгий лаконічний дизайн мінімалізм. Буду шукати.
Lcolonel зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням
Старий 13.05.2025, 23:06   #3425
boatman69

Цитата:
Дніпро не моя річка. Вона мертва. Стояча. Більшість моїх рибалок була не Десні. Там народився, там й піду. Зараз є можливість пару разів на місяць вийти до текучої води. Відстань 5-10 метрів, ваги від 2 до 5 грамів. Трофеї різні.
Це для розуміння чому такий вибір вудлища.
Хлопці, подякував. Хреста це добре. Була 64. Дуже гарні спогади. Мабуть слід подивитися. Строгий лаконічний дизайн мінімалізм. Буду шукати.
Ось прикольна, у мене сама молодша 66 : [[Ссылки только членам профсоюза. ]
Старий Вчора, 00:04   #3426
Vasylii

Звідки Ви: Торонто.
Дописи: 552
Дякував: 558
Дякували 446 раз(и) в 230 повідомленнях
Цитата:
Хлопці, за час війни трохи відстав від життя. Зараз є трохи вільного часу. Шукаю вудлище суто під легкий джиг, з тестом до 7-8 грамів, на зріст 2.0-2.10. Ціновий діапазон до 300-320 уй.
На що доцільно звернути увагу?
Та нічого особливо не змінилося за ці пару років...хіба що "полихнув" фаворіт ,але щось мені підказує,що ви ще не дойшли до глибинного розуміння цих палок,і не розглядаєте в принципі їх як кандидата...взагалі,дуже правильно робите.
7-8 г вам дадуть непогано половити вже вище згадані ксести,гамми та всякі апії...але задоволення,це вже другий рівень. UFM PRO4 в потрібному тесті,ще й з хард-солід,це просто ! От це вас точно задовольнить! Правда ціни там другі.
Vasylii зараз на форумі   Відповісти з цитуванням
Старий Вчора, 05:54   #3427
zbb
mista ryba lowa

Звідки Ви: Осокорки
Дописи: 5.339
Images: 9
Blog Entries: 1
Дякував: 11.322
Дякували 10.928 раз(и) в 2.140 повідомленнях
Цитата:
Допис від Vasylii Переглянути допис
Мені треба скупити все гімно по 50 долл,щоб сказати потім,що це гімно???
Ні,не треба. Достатньо подивитись параметри виробу,гарантіі виробника та ціну,обов'язково прочитати відгуки,щоб зробити висновок що це таке. Ну і потім "пілікати" другим,щоб бяку не купували!

Приведу відгук зі штатів про ДВА заломаних "акуєнних",як кажуть наші ,фаворитів

[[Ссылки только членам профсоюза. ]

Вудка непогана за вищу ціну. Я ніколи не відмовлюся від Dobyns чи Shimano після мого обслуговування клієнтів. Зламалися два вудки через рибу вагою 4 фунти під час закидання джига 1/2 з трейлером. Без гарантії. Зовсім ніякої.

Тепер зрозуміли,чому це ...мно??? Навіть не в тому діло,що гарантіі ніякої немає,ясно що китайські кущі під це не попадають))),а в тому що "Had 2 rods break from a 4lbs fish and casting a 1/2 jig with trailer"
trailer це сілікон до джига.
То просто якійсь американський Саша Вознюк, він так само фаворіти ламав. Чому він написав що немає гарантії - для мене загадка, бо у нас їх чудово замінюють в таких випадках. І це єдиний обгрунтований негативний відгук.

Мені більше сподобалось там оце - "Only reason for 4 stars is because I've heard so many others say this rod snaps 14-18 inches above the reel seat. " Це щось з сусідньої гілки нагадало )

Всі інші негативні відгуки окрім того що ви навели пов'язані з відсутністю хук кіпера та косяками трапившимися при доставці. Купу задоволених відгуків на кшталт "i just love this rod" - ні, не бачимо.

Твіч спешели коштували по $200+ а не по п'ятдесят, і на bcr802 я б його не проміняв. Особисто мій, відпрацював більше десятка років, бачив тонни риби і доволі часто більшої за ту на яку розрахований. Нелічену кількість разів я думав що все, палці п%&₴а, але ні. Він чудово себе і зараз почуває, після того як добрий чаклун inor його перебрав бо гидотні фуджі в титані від віку почали відламуватися, і зараз стоїть в куточку, доки власник освоює бейткастінг.
zbb зараз на форумі   Відповісти з цитуванням
Старий Вчора, 08:49   #3428
Olex

Звідки Ви: Киев, Дарницкий р-н ( м-в Осокорки)
Дописи: 1.070
Дякував: 24
Дякували 576 раз(и) в 262 повідомленнях
Цитата:
Допис від Vasylii Переглянути допис
Приведу відгук зі штатів про ДВА заломаних "акуєнних",як кажуть наші ,фаворитів

[[Ссылки только членам профсоюза. ]
Вудка непогана за вищу ціну. Я ніколи не відмовлюся від Dobyns чи Shimano після мого обслуговування клієнтів. Зламалися два вудки через рибу вагою 4 фунти під час закидання джига 1/2 з трейлером. Без гарантії. Зовсім ніякої.
Взагалі то, ви повели себе некорректно. Послались на один негативний відгук із загальної кількості в 68 дописів користувачів. А там є і позитивні відгуки. Хоча є чимало повідомлень про поломки вудлищ. І _absh пояснив причину - інші підходи до характеристик вудлищ, який відрізняється від традиційних підходів американських виробників.
Olex зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням
Старий Вчора, 09:45   #3429
_absh

Звідки Ви: Ирпень
Дописи: 1.787
Дякував: 226
Дякували 1.044 раз(и) в 528 повідомленнях
Цитата:
Допис від zbb Переглянути допис
з відсутністю хук кіпера
вот этот момент я, кстати, понять не могу. зачем бывает нужно не ставить хук кипер на удилище? как к этому приходят?

ведь гораздо лучше, когда он есть сразу с завода, чем использовать эти рагульные афтемаркет варианты на резиночках или приматывать самодельную скобу изолентой.
_absh зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням
Vov4ick (Вчора)
Старий Вчора, 10:11   #3430
zbb
mista ryba lowa

Цитата:
Допис від _absh Переглянути допис
вот этот момент я, кстати, понять не могу. зачем бывает нужно не ставить хук кипер на удилище? как к этому приходят?

ведь гораздо лучше, когда он есть сразу с завода, чем использовать эти рагульные афтемаркет варианты на резиночках или приматывать самодельную скобу изолентой.
Прямо протилежне ставлення, хуккипер це повністю зайва херовина, яка час від часу заважае ловити рибу.
Zander (Вчора)
Старий Вчора, 10:17   #3431
_absh

Цитата:
Прямо протилежне ставлення, хуккипер це повністю зайва херовина, яка час від часу заважае ловити рибу.
а за что тогда приманку цеплять, когда ходишь? за кольца? за дужку (или за раму, если мульт) катушки?

а как она может мешать? ее ж ни руки не касаются, ни шнур.
Старий Вчора, 10:20   #3432
zbb
mista ryba lowa

Цитата:
Допис від Olex Переглянути допис
Взагалі то, ви повели себе некорректно. Послались на один негативний відгук із загальної кількості в 68 дописів користувачів. А там є і позитивні відгуки. Хоча є чимало повідомлень про поломки вудлищ. І _absh пояснив причину - інші підходи до характеристик вудлищ, який відрізняється від традиційних підходів американських виробників.
Я більше скажу, на практиці ті 68 дописів треба на 10 множити, бо покупець зазвичай не витрачає свого часу на написання позитиву, а от якщо трапляється якась халепа - напише вонючку з дуже високою вирогидністю.
2 користувачів подякували
Vov4ick (Вчора), Zander (Вчора)
Старий Вчора, 10:23   #3433
zbb
mista ryba lowa

Цитата:
а за что тогда приманку цеплять, когда ходишь? за кольца? за дужку (или за раму, если мульт) катушки?

а как она может мешать? ее ж ни руки не касаются, ни шнур.
І руки касаються, і шнур буває за нього чипляеться на закиді. Так, за раму кілця повісив і пішов.
Старий Вчора, 10:28   #3434
_absh

Цитата:
І руки касаються, і шнур буває за нього чипляеться на закиді. Так, за раму кілця повісив і пішов.
ну, каждому свое. мне за кольца (понятно шо за арматуру, а не за вставку, но все равно) цеплять как-то варварством кажется. за катушку тем более. и не только в варварстве дело, а и в том, что за хуккипер цепляешь отработанным движением, а за кольца или катушку надо каждый раз искать, куда там крючок направить, чтобы было норм.

короче надо иметь в линейке две модификации: с хуккипером и без.
Старий Вчора, 11:19   #3435
Ihtiofeel

Звідки Ви: Киевская обл.
Дописи: 690
Дякував: 12
Дякували 192 раз(и) в 63 повідомленнях
Цитата:
Хуккипер не ставят на "патыки" , чтобы снизить себестоимость этих"патыков".
Еще хуккипер не ставят ведущие производители на специализироанные удилища ( дропшот, кальмарки, и пр. разнесёнки), там он не нужен.

Передвигатся по кустам удобнее с хуккипером.
Передвигатся нужно так; удочку параллельно земле рукояткой вперед, рука охватывает хуккипер с приманкой.
Это если кто не знал...
Ihtiofeel зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням
Старий Вчора, 11:33   #3436
boatman69

Цитата:

Цю хрень не ставлять, по перше, бо часто за неї чипляється шнур , особливо під час закиду, ну а по друге в серьозному джигу, коли ти тікаєшь від кабана чебурашка грамів так з унцію довбить по бланку і наслідки......зломався на ровному місці
Старий Вчора, 11:34   #3437
zbb
mista ryba lowa

Цитата:
[B]рука охватывает хуккипер с приманкой. [/B
Ага, щоб гакі в долоню, якщо раптом впадеш, поглибше зайшли.

Цитата:
Хуккипер не ставят на "патыки", чтобы снизить себестоимость этих"патыков"
А скільки може вартувати зогнутий сантиметровий шматок дрота метр нитки і дві краплі лака? Я як раз їх тільки на дешманських дровах бачу.
Ромка (Вчора)
Старий Вчора, 11:39   #3438
boatman69

Цитата:
Хуккипер не ставят на "патыки" , чтобы снизить себестоимость этих"патыков".
Еще хуккипер не ставят ведущие производители на специализироанные удилища ( дропшот, кальмарки, и пр. разнесёнки), там он не нужен.

Передвигатся по кустам удобнее с хуккипером.
Передвигатся нужно так; удочку параллельно земле рукояткой вперед, рука охватывает хуккипер с приманкой.
Это если кто не знал...
Ручкою вперед це більше на платниках, без кущів, щоб якійсь дівулі не встромить по кущам ви зацепитесь шнуром і зламаєте кончік 100% і чим меньше тест, тим верогідність більше.А ще примать приманку в руках - це гарантів, що колись знадовляться кусачки і бинт......
А взагали, хлопці я вибачаюсь, сходіть на риболовлю, бо більшість з вас не були там дуже давно.
Старий Вчора, 11:40   #3439
_absh

Цитата:
Допис від boatman69 Переглянути допис
Цю хрень не ставлять, по перше, бо часто за неї чипляється шнур , особливо під час закиду
а что и как вот тут может зацепиться?

Долучені зображення
Тип файлу: jpg IMG_20250514_113729.jpg (76,5 КБ, 69 переглядів)
Vov4ick (Вчора)
Старий Вчора, 11:42   #3440
_absh

и кстати да, отсутствие хуккиперов я тоже замечал скорее на более дорогих палках. не то чтобы прям система, но корреляция есть: чем дороже, тем меньше шанс, что хуккипер будет.
Відповідь

Ваші права у розділі
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи

BB-код є Увімк.
Усмішки Увімк.
[IMG] код Увімк.
HTML код Вимк.

Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 00:05.

vBulletin 3.8.7 ; Copyright © 2000-2025 Jelsoft Enterprises Limited
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010

Без ГМО Kapitan.ua mirrybolova.com.ua
Лодочные моторы на motor.com.ua