Назад   ОБЩАЛКИ ДОМА РЫБАКА > Как мы ловим > Мульт Клуб
<Отчеты> <Барахолка> <Общалка, Объявления> <Галерея> <<Дневники>>

Примітки

Мульт Клуб
Мультовые снасти, удилища, обслуживание апгрейд мультипликаторов, техника ловли, прочее

Відповідь

Параметри теми Параметри перегляду
Старий 08.05.2025, 12:50   #1741
Andron
Модератор

Звідки Ви: Киев
Дописи: 14.826
Дякував: 18.697
Дякували 33.129 раз(и) в 7.469 повідомленнях
З приводу ТО мультів. Якщо робити так, як требо, то мульт займає більш часу на обслуговування і по роботі більш складний, чім м'ясорубка. Спробуйте розібрати/зібрати той же блок ДС або СВС, або Магфорс, шпулю, зняти запресовану обгонку, розібрати, промити шпульні підшипники та такє інше, гемора доволі багато. Звісно, мульт мульту рознь, але є нюанси
Andron зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням
Пользователь сказал cпасибо:
zbb (08.05.2025)
Старий 08.05.2025, 13:36   #1742
zbb
mista ryba lowa

Звідки Ви: Осокорки
Дописи: 5.327
Images: 9
Blog Entries: 1
Дякував: 11.320
Дякували 10.921 раз(и) в 2.136 повідомленнях
Цитата:
Допис від _absh Переглянути допис
може реально фрикцион не был затянут гг
Він би тоді пісню заспівав
zbb зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням
Старий 08.05.2025, 14:11   #1743
zbb
mista ryba lowa

Цитата:
Допис від Andron Переглянути допис
З приводу ТО мультів. Якщо робити так, як требо, то мульт займає більш часу на обслуговування і по роботі більш складний, чім м'ясорубка. Спробуйте розібрати/зібрати той же блок ДС або СВС, або Магфорс, шпулю, зняти запресовану обгонку, розібрати, промити шпульні підшипники та такє інше, гемора доволі багато. Звісно, мульт мульту рознь, але є нюанси
Звісно. якщо робити його професійно то все інакше і по іншому. Але я починаючий аматор і не зовсім розумію навіщо мені розбирати той блок магфорса для профілактичного ТО, і взагалі розбирати в ній все що можна до найменших болтів як це роблять хлопці з ютюба. В жодному разі не стверджую що це вірно, но мені здається що розібрати, помити і змастити головну пару, підшипники, паразитку з бескінечником та механізм стопора - достатньо якщо це суто профілактика.
Старий 08.05.2025, 18:10   #1744
Andron
Модератор

Звідки Ви: Киев
Дописи: 14.826
Дякував: 18.697
Дякували 33.129 раз(и) в 7.469 повідомленнях
Цитата:
Допис від zbb Переглянути допис
Звісно. якщо робити його професійно то все інакше і по іншому. Але я починаючий аматор і не зовсім розумію навіщо мені розбирати той блок магфорса для профілактичного ТО, і взагалі розбирати в ній все що можна до найменших болтів як це роблять хлопці з ютюба. В жодному разі не стверджую що це вірно, но мені здається що розібрати, помити і змастити головну пару, підшипники, паразитку з бескінечником та механізм стопора - достатньо якщо це суто профілактика.
Профілактика це, звісно, добре, але бруд, пісок та вода потрапляє во всі вузли котушки, а не тільки на шестерні та паразитку . Ніяка профілактика не заміне повноцінне ТО, бо виходе, що пішов в баню та помився тількі по пояс І ще одна думка - якщо
користуватися котушкою корректно, то достатньо зробити одне чі два повноцінних ТО за сезон і ніяких профілактик робити не потрібно, при цьому можна бути впевненим, що з котушкою, дійсно, все в порядку. Ще - звісно не все і не завжди все до купи потрібно розбирати.
ПС це мої особисті висновки, не нав'язую
Andron зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням
Пользователь сказал cпасибо:
zbb (09.05.2025)
Старий 09.05.2025, 05:48   #1745
zbb
mista ryba lowa

Цитата:
Допис від Andron Переглянути допис
Профілактика це, звісно, добре, але бруд, пісок та вода потрапляє во всі вузли котушки, а не тільки на шестерні та паразитку . Ніяка профілактика не заміне повноцінне ТО, бо виходе, що пішов в баню та помився тількі по пояс І ще одна думка - якщо
користуватися котушкою корректно, то достатньо зробити одне чі два повноцінних ТО за сезон і ніяких профілактик робити не потрібно, при цьому можна бути впевненим, що з котушкою, дійсно, все в порядку. Ще - звісно не все і не завжди все до купи потрібно розбирати.
ПС це мої особисті висновки, не нав'язую
Я в них зазвичай лізу після того як вони в Дніпрі викупаються. Або якщо щось десь похрипувати починає. Про баню то норм приклад, проте помити з душу тільки сраку з яйцями, коли немає часу висушувати голову - цілком робоча схема.
Старий 09.05.2025, 06:14   #1746
Мike

Звідки Ви: Запоріжжя
Дописи: 2.726
Images: 3
Дякував: 1.259
Дякували 4.829 раз(и) в 667 повідомленнях
Цитата:
Допис від zbb Переглянути допис
Я в них зазвичай лізу після того як вони в Дніпрі викупаються. Або якщо щось десь похрипувати починає. Про баню то норм приклад, проте помити з душу тільки сраку з яйцями, коли немає часу висушувати голову - цілком робоча схема.
Пусть умоется тот, кому лень чесаться(с). До речі , робив узимку власноруч те о своєму метану(чужий у руки не візьму) так лишився зайвий гвинтік. Навар! Я вже три рази цей метан розбирав на молекули під усі тєматичні серіали з ютуба...ледве знайшов куди його втулити. Но без ньго теж працює))))
Мike зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням
2 користувачів подякували
Tegeran (09.05.2025), zbb (09.05.2025)
Старий 09.05.2025, 07:03   #1747
Lcolonel

Звідки Ви: Kyiv
Дописи: 20
Дякував: 3
Дякували 5 раз(и) в 4 повідомленнях
Доброго дня спільнота
Мій шлях до самостійного обслуговування власних котушок почався з того, що самостійно відновив той підшипник за заміну якого заплатив чималі гроші. Попався в ютьюбі ролик японського рибалки і якось воно пішло. Спочатку було страшно. Жахався зайвих деталей. Але з часом і головну пару навчився налаштовувати, і підшипники відновлювати (не всі безумовно, але багато того, що вважалось померлим можна відновити), і тюнінговати свої котушки. Головна пара від стелли здалася не настільки коштовною як у нас вважалося. Тому не бачу жодного бар'єру, щоб не навчитися обслуговувати свої снасті власноруч. Тем більше якщо котушок більше трьох.

Востаннє редагував Lcolonel: 09.05.2025 о 08:15.
Lcolonel зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням
2 користувачів подякували
baitcast (09.05.2025), Kostik23 (09.05.2025)
Відповідь

Ваші права у розділі
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи

BB-код є Увімк.
Усмішки Увімк.
[IMG] код Увімк.
HTML код Вимк.

Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 01:15.

vBulletin 3.8.7 ; Copyright © 2000-2025 Jelsoft Enterprises Limited
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010

Без ГМО Kapitan.ua mirrybolova.com.ua
Лодочные моторы на motor.com.ua