Назад   ОБЩАЛКИ ДОМА РЫБАКА > Как мы ловим > Поплавочник
<Отчеты> <Барахолка> <Общалка, Объявления> <Галерея> <<Дневники>>

Примітки

Поплавочник
Ловля на поплавочные снасти - от поплавчанки до матча и штекера.

Відповідь

Параметри теми Параметри перегляду
Старий 24.03.2025, 22:16   #681
Alexs69

Звідки Ви: Вінниця
Дописи: 25
Дякував: 0
Дякували 7 раз(и) в 3 повідомленнях
Цитата:
Допис від Freeman Переглянути допис
Для стоячої води купіть краще матч. Візьміть в руки болонку і матч, і, як спіннінгісту, Вам стане все зрозуміло
Я також полюбляю спінінг, і матч є доволі гарний, але використовую його раз-два за сезон. А ось болонкою рибалю доволі багато. 5- метрова гарна болонка, інерційна легенька катушка - море задоволення і завжди з рибою. Болонка коли до метрів 20 , далі - матч. Але через годину активної риболовлі вже немає бажання гратися з тим матчем ( сам матч cпидмастер 200гр. у 390 довжині, і твін під 300 гр. )виходить півкіло! І болонєз 170 гр. з катушка 50 грам . Різниця доволі відчутна. Там, де я з 10 разів зроблю перезакидів болонкою, матчем у половину менше.
Alexs69 зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням
Старий Вчора, 17:51   #682
Olex

Звідки Ви: Киев, Дарницкий р-н ( м-в Осокорки)
Дописи: 1.062
Дякував: 23
Дякували 572 раз(и) в 260 повідомленнях
Цитата:
Допис від Alexs69 Переглянути допис
Я також полюбляю спінінг, і матч є доволі гарний, але використовую його раз-два за сезон. А ось болонкою рибалю доволі багато. 5- метрова гарна болонка, інерційна легенька катушка - море задоволення і завжди з рибою. Болонка коли до метрів 20 , далі - матч. Але через годину активної риболовлі вже немає бажання гратися з тим матчем ( сам матч cпидмастер 200гр. у 390 довжині, і твін під 300 гр. )виходить півкіло! І болонєз 170 гр. з катушка 50 грам . Різниця доволі відчутна. Там, де я з 10 разів зроблю перезакидів болонкою, матчем у половину менше.
Закидати 5-ти метровою болонкою в темпі на 20 м - сумнівне задоволення.
І робити точні закиди болонкою достатньо нереально. А матчем абсолютно реально.
Болонка -це не для збільшення дальності закиду, болонка - це для відпуску оснастки на течії чи при виважуванні
Якщо вага в руках критична, то тоді звичайний мах вам в руки.
Основний плюс болонки в тому, що її можна транспортувати з оснасткою і на водоймі витрачати мінімум часу на підготовку. Розклав і ловиш.
Великий мінус болонки - це ремонт, коли стики прослабляться і коліна почнуть випадати. Махалку і штекерне вудлище можна відновити власними силами і з мінімальними зусиллями.
Olex зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням
Старий Вчора, 18:55   #683
Alexs69

У мене моя болонка з 2008 року...постійно користуюсь і як нова. Про які стики Ви пишете, який ремонт - велика загадка. До речі , і матч , і болонка shimano speedmaster ( 3.90 матч і 5 м. болонка ). Може, якийсь китайський непотріб і розлітається, то мені невідомо.
Старий Вчора, 18:57   #684
Alexs69

І...і махалки як тільки з магазину, незважаючи на вік деяких з них 20 + років.
Старий Вчора, 19:11   #685
_absh

Звідки Ви: Ирпень
Дописи: 1.701
Дякував: 222
Дякували 991 раз(и) в 490 повідомленнях
Цитата:
Допис від Olex Переглянути допис
І робити точні закиди болонкою достатньо нереально. А матчем абсолютно реально.
а в чем это выражается?
и то, и другое есть удилище с кольцами, разница только в том, что одно (обычно) составное, а другое телескопическое.

у меня болонок не было никогда, только матч. из телескопических -- махалки. сравнивая их, могу предположить что преимущество матча будет разве что в том, что им легче воздух пробить, потому что он попросту тоньше. это влияет на легкость заброса. но почему на точность?
_absh зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням
Старий Вчора, 22:21   #686
Olex

Цитата:
Про які стики Ви пишете, який ремонт - велика загадка. Може, якийсь китайський непотріб і розлітається
Нічого там не розлітається. У всіх телескопічних вудлищ при багатократному розкладанні стики потихеньку притираються і прослабляються, верхнє коліно вилазить все більше і більше. Самі ж продавці заявляють у відповідь на претензію, що довжина вудлища не 7.0 м. а наприклад 6.8 м - стики притруться, коліна вилізуть більше і довжина збільшиться. Але цей процес доходить до випадання колін.
У штекерних вудлищах (якщо говорити про матчі) з шпиготним з'єднанням поступово верхнє коліно сідає все нижче і нижче, поки не впреться в початок шпигота.
А ремонт цих випадків - це підгонка стиків по-новому.

Востаннє редагував Olex: Вчора о 22:41.
Старий Вчора, 22:25   #687
Olex

Цитата:
Допис від _absh Переглянути допис
а в чем это выражается?
и то, и другое есть удилище с кольцами, разница только в том, что одно (обычно) составное, а другое телескопическое.

у меня болонок не было никогда, только матч. из телескопических -- махалки. сравнивая их, могу предположить что преимущество матча будет разве что в том, что им легче воздух пробить, потому что он попросту тоньше. это влияет на легкость заброса. но почему на точность?
Наскільки я розумію, ви спіннінгіст. Так що між нормальним штекерним спінінгом і телескопічним спінінгом немає ніякої різниці?
Я не буду заперечувати зручність болонки, але не перед матчем. А перед маховим вудлищем. Коли дистанція лову збільшується і замість 5 чи 6 метрове вудлище треба переходити на 7 чи навіть 8 метрове. І в таких випадках болонка є таким собі універсальним вудлищем. А на постійній дистанції 20 м це матч або пікер.

Востаннє редагував Olex: Вчора о 22:40.
Старий Вчора, 23:52   #688
Alexs69

Слухайте, товариство, Вам потрібна риба? Тільки витрати на одну рибалку перевертають ту рибу , яку ви спіймали. Нам потрібно задоволення від процесу. А яке може бути задоволення, як ти проходив цілий день зі спіном і побачив пару окунців ( добре , трофейну щуку ). Справа у тім, що гарна махалка, дає на протязі риболовлі , десятка 3 таких відчуттів. Болонка...якщо гарно все зроблено, трохи менше. Штик з матчем ще менше. І так далі. Усе знаряддя маю, довгий час практикував, прийшов до деяких висновків. Наприклад по болонці. Був час, що усі як навіжені бажали болонку у 7 метрів, край - 6. Трохи попустило... катали штик ( і неважливо, що то якесь страшне дорубало , і катають по рюкзаку ), матч дешевий, страшний...на сьогоднішній день усі спінінгісти і фідеристи . Все як завжди : ані знаряддя (платформ ..на край Флагман ..гарних палок ) , ані бажання вчитись. Зате гонору...на порожньому місці, хоч віжбавляй. Сумно
Старий Вчора, 23:59   #689
Alexs69

Цитата:
Нічого там не розлітається. У всіх телескопічних вудлищ при багатократному розкладанні стики потихеньку притираються і прослабляються, верхнє коліно вилазить все більше і більше. Самі ж продавці заявляють у відповідь на претензію, що довжина вудлища не 7.0 м. а наприклад 6.8 м - стики притруться, коліна вилізуть більше і довжина збільшиться. Але цей процес доходить до випадання колін.
У штекерних вудлищах (якщо говорити про матчі) з шпиготним з'єднанням поступово верхнє коліно сідає все нижче і нижче, поки не впреться в початок шпигота.
А ремонт цих випадків - це підгонка стиків по-новому.
Коли будете мати гарні вудочки ( там, де 7 метрів - це мінус 5 см , а не 15 , а тим паче 20 ) тоді і поговоримо.
Старий Нині, 02:05   #690
_absh

Звідки Ви: Ирпень
Дописи: 1.701
Дякував: 222
Дякували 991 раз(и) в 490 повідомленнях
Цитата:
Наскільки я розумію, ви спіннінгіст.
та не, я от поплавка тоже тащусь. никакой спиннинг с поплавочной ловлей не сравнится (и обратное тоже верно).

Цитата:
Так що між нормальним штекерним спінінгом і телескопічним спінінгом немає ніякої різниці?
не ну есть конечно. никто, кажется, и не говорил, что ее нет.

но я бы не сказал, что это как-то влияет вот прямо на точность так, что ее прямо не будет. любой инструмент требует тренировки, и телескопическим спиннингом в итоге, набив руку, можно кидать с вполне нормальной себе точностью.

разница больше в комфорте от нормального строя и т.д., вообще при прочих равных телескоп, конечно, ощущается хуже.

но вот с чисто утилитарной точки зрения в плане забросить в какую-то точку и сделать проводку он позволяет успешно решать все те же задачи.

но это так, чисто по спиннингам и из личных ощущений. может быть, с болонками и матчами все радикально иначе, не знаю, потому у меня и возник этот вопрос.
_absh зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням
Старий Нині, 14:37   #691
Olex

Цитата:
Коли будете мати гарні вудочки ( там, де 7 метрів - це мінус 5 см , а не 15 , а тим паче 20 ) тоді і поговоримо.
В мене є 8-метрове махове вудлище вагою менше 300 гр. і я з задоволенням ним ловлю. І довжина там реальна 7.80 І що з того?
Старий Нині, 16:13   #692
Olex

Цитата:
Допис від _absh Переглянути допис
.....и телескопическим спиннингом в итоге, набив руку, можно кидать с вполне нормальной себе точностью.
но вот с чисто утилитарной точки зрения в плане забросить в какую-то точку и сделать проводку он позволяет успешно решать все те же задачи.
Ага, ага. Пошукайте собі ультралайтовий телескопічний спінніг і розкажете, що ним теж можна ловити. В мене є матч з тестом 3-15 гр. і я ловлю, як правило, з оснащенням по низу теста.
Згадав, є ще одне застосування для болонки. Це ловля хижака на живця з поплавцем. Ну звичайно, матч теж підходить, але болонка краще.
Відповідь

Ваші права у розділі
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи

BB-код є Увімк.
Усмішки Увімк.
[IMG] код Увімк.
HTML код Вимк.

Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 18:19.

vBulletin 3.8.7 ; Copyright © 2000-2025 Jelsoft Enterprises Limited
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010

Без ГМО Kapitan.ua mirrybolova.com.ua
Лодочные моторы на motor.com.ua