Назад   ОБЩАЛКИ ДОМА РЫБАКА > Как мы ловим > Мульт Клуб
<Отчеты> <Барахолка> <Общалка, Объявления> <Галерея> <<Дневники>>

Примітки

Мульт Клуб
Мультовые снасти, удилища, обслуживание апгрейд мультипликаторов, техника ловли, прочее

Відповідь

Параметри теми Параметри перегляду
Старий 10.03.2025, 23:01   #3361
Andron
Модератор

Звідки Ви: Киев
Дописи: 14.780
Дякував: 18.636
Дякували 33.003 раз(и) в 7.433 повідомленнях
Чім більш читаю, тім більш здивований Мабуть, я зрозумів чому так різняться думки . Є кілька моментів. По-перше. Схоже, у кожного своя мілкошпуля. Наприклад для мене - це шпуля для закидів приманок 3-10грамм, емність - 50-70 метрів шнура 0.6-1.0. Конструкція/жорсткість цієї шпулі розрахована саме на такє навантаження розривної шнура або жілки. На неї стоять мілкі підшипники, також розраховані на відповідні навантаження. Також і гальмівна система теж відповідає умовам. Я ніколи не стану мотати на цю шпулю шнур 2.0, я ніколи не буду кидати ій вагі в 20-50грамм, я ніколи не буду тягать такою котушкою кормаки з Дніпра чі пучки латаття . Сподіваюся зрозуміло чому Якщо для когось шпуля з ємністю 100м шнура 2.0 це теж мілкошпуля, ну, тоді за це треба казати, бо якісь вінегрет виходе. Зрозуміло що така шпуля не буде гарно кидати вагі в 3-5 грамм, але якщо когось закид на 5-7 метрів влаштовує, то ... та на здоров'я Якщо говорити за лайтову ловлю, то крім, мілкошпулі, потрібна гармонійна снасть, тобто вудлище з відповідним тестом і по вагам і по товщині жілки/навантаженню. Якщо комусь закортіло поставити на швабру мульт щоб збирати латаття або витягувати кормаки з річки, то... теж на здоров'я
Ще пару думок. Чому часто тонкий шнур дає позитивний результат- він менш парусить на течії, з нім набагато вище чутливість всієї снасті та ще декілька моментів.
З приводу товщині жілок, шнурів. Є різні вимірювання товщині, якщо мова за японську систему, то не бува і не може бути, скажемо, 1.0 тонше або товще у різних виробників, бо 1.0 це і є міра товщини. Якщо у якогось китайця написано на упаковці 1.0, а той 1.0 в два рази товще за шнур, наприклад, від Варівас або Санлайн, то це значить, що то голімое кітайськє нає...лово, а не 1.0 . Візьмить будь-який якісний шнур любого топ виробника, товщині завжди будуть однакові.
Ще один момент. Як то кажуть " інтернет все стерпить", можна писати що завгодно тай сперечатися, а от якщо б були якісь семінари, то багатьох питань просто тут би не було. У мене під домом є сімпатишне озерце, я його зову полігон або "яма", час від часу до мене приходять люди у котрих щось не летить, щось не так робе як треба, та інші трабли. Як правило, після зустрічі на "ямі" все встає на свої місця. Причини доволі прості - неправильна техника закиду, помилки при комплектуванні снасті та такє інше.

Востаннє редагував Andron: 10.03.2025 о 23:10.
Andron зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням
4 користувачів подякували
GBR (11.03.2025), Tegeran (11.03.2025), Vasylii (11.03.2025), Балтиец (11.03.2025)
Старий 11.03.2025, 14:04   #3362
Vasylii

Звідки Ви: Торонто.
Дописи: 370
Дякував: 388
Дякували 320 раз(и) в 169 повідомленнях
Microcast Spool 22BTM18R
Main Targets: Streams, Light Salt
By replacing the genuine spool, it can handle lightweight lures such as 2g spoons, spinners, and lightweight lures for Aging (Horse mackerel).

Microcast Spool 22BTM33R
Main Targets: Bass (PowerBait Finesse)
22BTM33R has a line capacity of 80m reel of 10lb fluorocarbon.
The 22 Bantam's robustness and reeling performance keeps it from handing over the initiative to fish lurking in cover.

Microcast Spool 22BTM58R
Main Targets: Bass (light versatile), Seabass
The deep groove type 22BTM58R is designed to be used with 1/4 oz-1/2 oz size crankbaits and spinnerbaits.
The 22BTM58R is designed to be used with slightly lighter spools than the genuine spool.
When using PE line, it can reel approximately 130m of No.2 line, so it is recommended for salt game such as sea bass fishing.

Мілкі шпулі різні бувають,окремо сотові траутові шпульки 30-32мм для рибки в 150-200г...а от решта,34-37мм, з суцільним барабаном можуть витримати не аби які навантаження.
Зверху опис авейловських шпуль до Бантама,і на найглибшу рукомендують 2.0 шнур під кренки до пів унціі,які як раз проводити бажано катушкою.

Тут весь опис.[[Ссылки только членам профсоюза. ]
Vasylii зараз на форумі   Відповісти з цитуванням
Старий 11.03.2025, 18:03   #3363
Andron
Модератор

То, що мілкошпулі бува різні, то всім відомо та зрозуміло. Мова, як раз про те, що " мухи повінні бути окремо від слонів", а також про те, що якщо мілкошпуля зроблена виробником для ул приманок та ул навантаження, то нх на неі мотати 2.0 та тягати усілякий металобрухт з води
Старий 11.03.2025, 19:45   #3364
Vasylii

Цитата:
Допис від Andron Переглянути допис
То, що мілкошпулі бува різні, то всім відомо та зрозуміло. Мова, як раз про те, що " мухи повінні бути окремо від слонів", а також про те, що якщо мілкошпуля зроблена виробником для ул приманок та ул навантаження, то нх на неі мотати 2.0 та тягати усілякий металобрухт з води
Легкі шпулі роблять для ул приманок,але не для ул навантаження! В більшості вони для бфс лову,а це великі навантаження! Тому вони і спокійно рекомендують ставити товсті шнури під ловлю,наприклад, фліпінгом або на жабу... там ставлять 50лб і не морочаться,викидаючи з води в човен 2-3кіл рибу ще й з пучком трави такої ж ваги.

Тут опис шпулі до 16 Метаніум
Deep groove type of MT1670R the big size aim and powerful river bass capture.
Also a capacity sufficiently able to stock the essential thick line to large long shot from the Paris Tsu land.
It is also recommended to flipping go by implanting good tempo to heavy cover with a thick line.

До17 Хронарх
17CRNC60RI is recommended for fishing that requires a lot of thick line, such as big baits, frogs, and rubber jigs in Lake Biwa.

Та от навідь Татула,щоб вона була здорова
DAIWA Baitcasting Reel Spool
NRC002 PG (17 TATULA SV TW)
It has a line capacity of 12lb for 70-80 meters, making it ideal for the most frequently used line sizes and easy to handle.
Its versatile design allows it to be used for a wide range of techniques, from cranking to flipping.
With a smaller spool diameter compared to the NRC001 series, it offers improved handling of heavier lines while enhancing the control of lighter lures.
Останній абзац
він пропонує покращену роботу з важчими лініями, одночасно покращуючи контроль над легкими приманками.

14 Конквест,тут вже пишуть "унція" відкритим текстом
The spool can implement the ideal cast-feeling and line capacity for casting middle or heavy weight lures.
The spool was developed with 7g - 1 oz lures in mind.
[[Ссылки только членам профсоюза. ]

Це можна продовжувати довго))),рекомендаціі від Авейл та ZPI.

До речі,те що пишуть на своїх шпулях китайці, серйозно можна і не сприймати,вони як художники, - так собі бачать
3 користувачів подякували
Alexandr_Korobchuk (Вчора), lowoffice (Вчора), zbb (11.03.2025)
Старий 11.03.2025, 19:47   #3365
Мike

Звідки Ви: Запоріжжя
Дописи: 2.697
Images: 3
Дякував: 1.248
Дякували 4.808 раз(и) в 657 повідомленнях
Цікаві Досліди.

Хлопці такі ловлять тіма шпулями років по 15...поради дають один одному протягом усього часу, а потім хоба....то лі дєло м'ясо
Долучені зображення
Тип файлу: jpg Screenshot_20250311_184336_Samsung Internet.jpg (56,3 КБ, 26 переглядів)
Мike зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням
2 користувачів подякували
dddnew (Вчора), Vasylii (11.03.2025)
Старий 11.03.2025, 19:54   #3366
Vasylii

Цитата:
Допис від Мike Переглянути допис
Хлопці такі ловлять тіма шпулями років по 15...поради дають один одному протягом усього часу, а потім хоба....то лі дєло м'ясо
На мнясо 2.0-3.0 не поставиш...під ул
Намотав двійки на 28 ктф,завтра спробую як 1г летить
Старий 11.03.2025, 20:02   #3367
Мike

Звідки Ви: Запоріжжя
Дописи: 2.697
Images: 3
Дякував: 1.248
Дякували 4.808 раз(и) в 657 повідомленнях
Цитата:
Допис від Vasylii Переглянути допис
На мнясо 2.0-3.0 не поставиш...під ул
Намотав двійки на 28 ктф,завтра спробую як 1г летить
Судячи з риторики-запросто! Хоч 5.0
Мike зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням
Пользователь сказал cпасибо:
Vasylii (11.03.2025)
Старий 11.03.2025, 20:02   #3368
zbb
mista ryba lowa

Звідки Ви: Осокорки
Дописи: 5.240
Images: 9
Blog Entries: 1
Дякував: 11.227
Дякували 10.826 раз(и) в 2.092 повідомленнях
Цитата:
Допис від Vasylii Переглянути допис
Останній абзац
він пропонує покращену роботу з важчими лініями, одночасно покращуючи контроль над легкими приманками.
Чисто нагадати, що дві сторінки тому, мені всі авторітетно доводили, шо вага волосіні не має значення
zbb зараз на форумі   Відповісти з цитуванням
dddnew (Вчора), Vasylii (11.03.2025)
Старий 11.03.2025, 20:12   #3369
Vasylii

Цитата:
Допис від Мike Переглянути допис
Судячи з риторики-запросто! Хоч 5.0
Ні,ну п'ятірка вже занадно))),там місця замало буде
Старий 11.03.2025, 20:18   #3370
Vasylii

Цитата:
Допис від zbb Переглянути допис
Чисто нагадати, що дві сторінки тому, мені всі авторітетно доводили, шо вага волосіні не має значення
Має,має! Більше вага,скоріше впаде.
zbb (11.03.2025)
Старий Вчора, 10:55   #3371
Alexandr_Korobchuk

Звідки Ви: Бориспіль
Дописи: 1.864
Blog Entries: 22
Дякував: 456
Дякували 1.391 раз(и) в 590 повідомленнях
Читаю і офігіваю: то не кошерний шнур, то не кошерна шпуля, то не кошерне поєднання шнура і шпулі (за що на вогнищі варто спалити як єретика), а... ще про паловку забув згадати
От собі думаю: ловлю рибку і кайфую. А все чого - бо спочатку збираю собі комплект під свої умови, а потім читаю форум

ПиСи. Чомусь згадав"чому не можна займатись сексом на червоній площі?"
Alexandr_Korobchuk зараз на форумі   Відповісти з цитуванням
5 користувачів подякували
dddnew (Вчора), lowoffice (Вчора), Smolik (Вчора), Vasylii (Вчора), zbb (Нині)
Старий Вчора, 14:52   #3372
Andron
Модератор

Василь, я чудово розумію про що Ви кажете, немає заперечень, але, в свою чергу, і Ви спробуйте зрозуміти за що я кажу. Ось, Ви, наприклад, зараз ловите усяку рибью пипиську на легкі приманки тонкими шнурами, мілкими шпулями.... так намотайте на свою котушку 2.0 та чесно поделиться з нами своїми новими почуттями . Далі. Десь бачили якусь конкретну інфу о можливостях навантаження шпуль? То, що можна ловити крупну рибу, до речі, яку саме крупну?, мало за що говорить. Для того, щоб зробити шпулю з мінімальною вагою, требо зробити ії с "фольги", заощаджуючі на ребрах жорсткості та такє інше. Наскільки такі шпулі можуть змагатися з повноцінними? А ще питання - чі є в тому якісь великий сенс? Покі що я побачів два аргумента - витягування металобрухту з води, та збирання пучків латаття До речі, я зовсім не проти використання товстих шнурів, мало того, сам використовую, але, як на мене, всюди має бути розумний підхід , ось і все
Vasylii (Вчора)
Старий Вчора, 15:03   #3373
Andron
Модератор

Цитата:
Допис від Alexandr_Korobchuk Переглянути допис
Чомусь згадав"чому не можна займатись сексом на червоній площі?"
Цікаво думка . Тобто ти вийшов на міську площу, зняв штани, когось там дрючишь... а потім дуже дивуєшься, що реакція перехожих не дуже збігається з твоїми думками з цього приводу.
Кайфуй далі, я ж казав - на здоров'я, у кожного свої думки та свій погляд
Старий Вчора, 15:13   #3374
Alexandr_Korobchuk

Звідки Ви: Бориспіль
Дописи: 1.864
Blog Entries: 22
Дякував: 456
Дякували 1.391 раз(и) в 590 повідомленнях
Цитата:
Цікаво думка . Тобто ти вийшов на міську площу, зняв штани, когось там дрючишь... а потім дуже дивуєшься, що реакція перехожих не дуже збігається з твоїми думками з цього приводу.
...
Ні разу не вгадав Відповідь інша
Alexandr_Korobchuk зараз на форумі   Відповісти з цитуванням
dddnew (Вчора), Smolik (Вчора)
Старий Вчора, 16:09   #3375
Vasylii

Вже намотав!))) як раз двійку,на мілку шпулю 28мм, сьогодні планую спроби .
Так,ловлю в основному малими вагами, але практично на кожній рибалці влітає більша риба,басс або щука до двух кіл,тому власне і перейшов на 0.6 в минулому сезоні. В дальність практично то саме, може трохи ближче, але надійніше.
Конкретики по навантаженню мілких шпуль не бачив, тільки рекомендації по носіям,про що вже говорив з прикладами.
По конструктиву, можна сказати що легкі сплави з підвищеною міцністю дають можливість зробити всю конструкцію досить надійно,плюс,я думаю що виробники шпуль орієнтуються на макс драг котушок,під які їх роблять,а це 5кг ,що на 16Метаніум,19 Антарес,17 Хронарх,14 Конквест тощо... Тобто, 5кг на провертанні ( а не під пресом), на підшипниках це нормальне навантаження для легкої шпулі. Навіть підшипники, тільки Бфс Айр рекомендують під приманки до 14г,а наступні кераміка Айр вже до 28г,ну а Айр НD та ZR і ZHR зовсім за 40г+.
Років ...цять назад,коли рідні шпулі важили більше 12-14г навіть на 09Альдебаран або 01 Конквест 50,легкі шпулі давали можливість ловити комфортно малими вагами, але тепер все змінилося,і достатньо котушок,які з коробки кидають саму мілкоту,ну мода така пішла, може від недостачі великої риби,не знаю. І багато мілких шпуль роблять на дорослі котушки з 34+ розміром шпулі, щоб була можливість більш комфортно закидати за рахунок меншої інертністі,ще й використовувати шнури. Як відомо, більшість котушок робиться під флюр-моно,і рідні шпулі мають бути глибшими .

Повністю згоден про розумний і раціональний підхід до снасті! Умови ловлі та індивідуальні особливості та переваги надають досить широкий коридор для цього... І якщо ми ділимося інфо,це має не бути об'єктом спору,а лише описом можливостей,і може добре помогти комусь у виборі снасті.
4 користувачів подякували
Andron (Вчора), lowoffice (Вчора), slavik (Вчора), Мike (Вчора)
Старий Вчора, 16:11   #3376
Vasylii

Цитата:
Допис від Alexandr_Korobchuk Переглянути допис
Ні разу не вгадав Відповідь інша
Що буде багато порадників,як це зробити краще?
Alexandr_Korobchuk (Вчора), Andron (Вчора), dddnew (Вчора)
Старий Вчора, 21:13   #3377
Vasylii

Ну що сказати,прокидався я двійкою,грам з малою тантою( десь 1.4г разом) летить комфортно,на дальність 20 обертів,це десь 15м,але погода була не дуже, при цьому любі закиди збоку і оверхед ,що ближче,що подалі, зовсім без проблем! Ще при тому,що спін не дуже грузиться такою вагою( TSR 801-2 GLX до 5г написано))), як раз його перевіряв,перебирати в каст чи ні...), тобто працює тільки шпуля ( Ктф-2)
Піймав вокунів,та приємно не згубив джигу,завдяки міцності шнура.

Двійка скоріше перебор))), але з 0.8-1.0 думаю,можна спокійно ловити.
Долучені зображення
Тип файлу: jpg PXL_20250312_142959653.jpg (61,3 КБ, 29 переглядів)
Тип файлу: jpg PXL_20250312_144212078.jpg (63,7 КБ, 25 переглядів)
Тип файлу: jpg PXL_20250312_145840864.jpg (33,8 КБ, 25 переглядів)
Alexandr_Korobchuk (Вчора), man_v (Вчора), zbb (Нині)
Старий Нині, 05:57   #3378
zbb
mista ryba lowa

Цитата:
А ще питання - чі є в тому якісь великий сенс? Покі що я побачів два аргумента - витягування металобрухту з води, та збирання пучків латаття До речі, я зовсім не проти використання товстих шнурів, мало того, сам використовую, але, як на мене, всюди має бути розумний підхід , ось і все
Андрію, сперечатися що розумний підхід тільки в тебе, я не хочу. Але ти дуже полюбляєш перекручувати. Питання було взагалі не в товщині шнура, а в твоєму твердженні що рідна шпуля татули у порівнянні із мілкою - не повне гімно, а навіть має деякі переваги, якщо змінити носія та збільшити ваги. Але ніт, вона таки повне гімно, важке та схильне до перебіжок, куштувати його в третій раз щоб ще раз в цьому переконатись я мабуть пропущу. Залишу її з намотаною товстою ниткою для тролінга, единого місця де вона буде придатна.
Щодо фольговості тих мілкошпуль - на зилі 1516 такою ж відловив повний сезон джигом з важильцями до 45грам і часом доволі активними проводками, тролом підіймав на неї жабку біля семьоркі та довго катав таку, яка мабудь була не меншою за мене. Тьфу-тьфу-тфу, поки все працює, а якщо зламається - куплю нову, бо різниця зі стоковою, хоч і менша ніж в татули але все одно величезна.
Smolik (Нині)
Старий Нині, 07:32   #3379
Smolik

Звідки Ви: Полтава
Дописи: 3.372
Дякував: 1.631
Дякували 2.222 раз(и) в 915 повідомленнях
«Фольгова» шпуля Роро вагою 5гр абсолютно без проблем працює силовими закидами 15гр джиги. І трьоха на течії нахрапом для неї по барабану.
Так само як на Інфініті (тому, що у Сані Коробчука), коли стояв стіз hlc зі шпулею Рейс Студіо, тридцятки літали, аж гай шумів, тому ці розмови про слабку шпулю - не більше ніж просто полеміка.
Єдине, що може вграти таку шпулю - флюр або монка. Поясню. Намотана просто влітку на шпулю при температурі градусів 20 плюс-мінус, ловля влітку і тд - все ок. Але - коли похолодає, жилка дуже круто зжимається на шпулі. От тоді може бути атата, особливо дірявій.
Smolik зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням
Vasylii (Нині), zbb (Нині)
Старий Нині, 10:16   #3380
zbb
mista ryba lowa

Натрапив на тест-відос про "то голімое кітайськє нає...лово" яким я ловлю, як на мене, доволі цикавий, особливо під мікроскопом.

[[Ссылки только членам профсоюза. ]

Востаннє редагував zbb: Нині о 10:32.
dddnew (Нині)
Відповідь

Ваші права у розділі
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи

BB-код є Увімк.
Усмішки Увімк.
[IMG] код Увімк.
HTML код Вимк.

Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 15:59.

vBulletin 3.8.7 ; Copyright © 2000-2025 Jelsoft Enterprises Limited
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010

Без ГМО Kapitan.ua mirrybolova.com.ua
Лодочные моторы на motor.com.ua