|
![]() |
<Отчеты> | <Барахолка> | <Общалка, Объявления> | <Галерея> | <<Дневники>> |
Поплавочник
|
![]() |
|
Параметри теми | Параметри перегляду |
![]() |
#681 |
Звідки Ви: Вінниця
Дописи: 25
Дякував: 0
Дякували 7 раз(и) в 3 повідомленнях
|
Я також полюбляю спінінг, і матч є доволі гарний, але використовую його раз-два за сезон. А ось болонкою рибалю доволі багато. 5- метрова гарна болонка, інерційна легенька катушка - море задоволення і завжди з рибою. Болонка коли до метрів 20 , далі - матч. Але через годину активної риболовлі вже немає бажання гратися з тим матчем ( сам матч cпидмастер 200гр. у 390 довжині, і твін під 300 гр. )виходить півкіло! І болонєз 170 гр. з катушка 50 грам . Різниця доволі відчутна. Там, де я з 10 разів зроблю перезакидів болонкою, матчем у половину менше.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#682 | |
Звідки Ви: Киев, Дарницкий р-н ( м-в Осокорки)
Дописи: 1.062
Дякував: 23
Дякували 572 раз(и) в 260 повідомленнях
|
Цитата:
І робити точні закиди болонкою достатньо нереально. А матчем абсолютно реально. Болонка -це не для збільшення дальності закиду, болонка - це для відпуску оснастки на течії чи при виважуванні Якщо вага в руках критична, то тоді звичайний мах вам в руки. Основний плюс болонки в тому, що її можна транспортувати з оснасткою і на водоймі витрачати мінімум часу на підготовку. Розклав і ловиш. Великий мінус болонки - це ремонт, коли стики прослабляться і коліна почнуть випадати. Махалку і штекерне вудлище можна відновити власними силами і з мінімальними зусиллями. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#683 |
|
У мене моя болонка з 2008 року...постійно користуюсь і як нова. Про які стики Ви пишете, який ремонт - велика загадка. До речі , і матч , і болонка shimano speedmaster ( 3.90 матч і 5 м. болонка ). Може, якийсь китайський непотріб і розлітається, то мені невідомо.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#684 |
|
І...і махалки як тільки з магазину, незважаючи на вік деяких з них 20 + років.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#685 | |
Звідки Ви: Ирпень
Дописи: 1.701
Дякував: 222
Дякували 991 раз(и) в 490 повідомленнях
|
Цитата:
и то, и другое есть удилище с кольцами, разница только в том, что одно (обычно) составное, а другое телескопическое. у меня болонок не было никогда, только матч. из телескопических -- махалки. сравнивая их, могу предположить что преимущество матча будет разве что в том, что им легче воздух пробить, потому что он попросту тоньше. это влияет на легкость заброса. но почему на точность? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#686 | |
|
Цитата:
У штекерних вудлищах (якщо говорити про матчі) з шпиготним з'єднанням поступово верхнє коліно сідає все нижче і нижче, поки не впреться в початок шпигота. А ремонт цих випадків - це підгонка стиків по-новому. Востаннє редагував Olex: Вчора о 22:41. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#687 | |
|
Цитата:
Я не буду заперечувати зручність болонки, але не перед матчем. А перед маховим вудлищем. Коли дистанція лову збільшується і замість 5 чи 6 метрове вудлище треба переходити на 7 чи навіть 8 метрове. І в таких випадках болонка є таким собі універсальним вудлищем. А на постійній дистанції 20 м це матч або пікер. Востаннє редагував Olex: Вчора о 22:40. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#688 |
|
Слухайте, товариство, Вам потрібна риба? Тільки витрати на одну рибалку перевертають ту рибу , яку ви спіймали. Нам потрібно задоволення від процесу. А яке може бути задоволення, як ти проходив цілий день зі спіном і побачив пару окунців ( добре , трофейну щуку ). Справа у тім, що гарна махалка, дає на протязі риболовлі , десятка 3 таких відчуттів. Болонка...якщо гарно все зроблено, трохи менше. Штик з матчем ще менше. І так далі. Усе знаряддя маю, довгий час практикував, прийшов до деяких висновків. Наприклад по болонці. Був час, що усі як навіжені бажали болонку у 7 метрів, край - 6. Трохи попустило... катали штик ( і неважливо, що то якесь страшне дорубало , і катають по рюкзаку ), матч дешевий, страшний...на сьогоднішній день усі спінінгісти і фідеристи . Все як завжди : ані знаряддя (платформ ..на край Флагман ..гарних палок ) , ані бажання вчитись. Зате гонору...на порожньому місці, хоч віжбавляй. Сумно
|
![]() |
![]() |
![]() |
#689 | |
|
Цитата:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#690 | |
Звідки Ви: Ирпень
Дописи: 1.701
Дякував: 222
Дякували 991 раз(и) в 490 повідомленнях
|
та не, я от поплавка тоже тащусь. никакой спиннинг с поплавочной ловлей не сравнится (и обратное тоже верно).
Цитата:
но я бы не сказал, что это как-то влияет вот прямо на точность так, что ее прямо не будет. любой инструмент требует тренировки, и телескопическим спиннингом в итоге, набив руку, можно кидать с вполне нормальной себе точностью. разница больше в комфорте от нормального строя и т.д., вообще при прочих равных телескоп, конечно, ощущается хуже. но вот с чисто утилитарной точки зрения в плане забросить в какую-то точку и сделать проводку он позволяет успешно решать все те же задачи. но это так, чисто по спиннингам и из личных ощущений. может быть, с болонками и матчами все радикально иначе, не знаю, потому у меня и возник этот вопрос. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#691 |
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#692 | |
|
Цитата:
Згадав, є ще одне застосування для болонки. Це ловля хижака на живця з поплавцем. Ну звичайно, матч теж підходить, але болонка краще. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
Параметри теми | |
Параметри перегляду | |
|
|