|
![]() |
<Отчеты> | <Барахолка> | <Общалка, Объявления> | <Галерея> | <<Дневники>> |
Отчёты о рыбалках.
|
![]() |
|
Параметри теми | Параметри перегляду |
![]() |
#782 |
Звідки Ви: Ізяслав
Дописи: 930
Дякував: 205
Дякували 1.490 раз(и) в 366 повідомленнях
|
ЛЯЯЯЯЯЩ
Сьогодні після обіда вискочив на річку в надії знайти окунця.Він відповів, но якось дуже мляво, знайшов його в затишку біля зворотньої струї.Потім збільшився з граму до 3 і почав кидати на струю, в надії знайти мілкого жерешка, який живе тут в кількості.На одинарному ривочку - БАМ, і потяг поїхав.......Ці качелі тривали хвилин 15, слизько, підхват не розкладував, та ще і закраїни.Но все ж таки я його взяв руками, дав перед цим наковтаться повітря.Снасть APIA GRANDAGE LITE 64, шнур 0.3, повідець 0.16.
Ну і мій особистий рекорд лящ в 2 кг. пійманий по чесному у рота у 2018 році побит, цей затянув - 2730 гр. p.s.До речі, ось такі річушки, на які не зная і уваги не звертаєшь, дають, що трофеї єкстра-класу, що види риб, які бачив тільки на фото(вусач/марена чи минь). Востаннє редагував boatman69: 10.01.2025 о 21:28. |
![]() |
![]() |
61 користувачів подякували |
![]() |
#783 |
Звідки Ви: Київ, Оболонь, безтурботний.
Дописи: 126
Дякував: 2.866
Дякували 3.135 раз(и) в 102 повідомленнях
|
Зимовий твіч 2025
Відсутність криги не є причиною сидіти вдома. Вихідні та гарна погода дали можливість трохи пройтись берегом малої річки зі спінінгом, зубата потішила, хоча й не надто потужними, але, частими клюваннями, товариш кидав резину, а я впирався в воблєри, ловило все. Риба попливла далі жити. Дякую ЗСУ за цю можливість!
|
![]() |
![]() |
46 користувачів подякували |
![]() |
#784 |
Звідки Ви: Киев, Соломенский
Дописи: 59
Дякував: 363
Дякували 3.599 раз(и) в 51 повідомленнях
|
Про зимову погоду, рибальську вдачу та перевірені снасті.
Цьогоріч зими немає. Немає й льоду. Буде він, той лід, чи ні, хто знає. Днями хлопці помчали на Чернігівщину, там місця гарні, але дуже засекречені. Лід там дійсно є. А от з рибою – таке собі. Бачив я фото та відео від відомих людей на Фейсбуці – немає діла.
Що його робити? Працювати спокійно не можу – так муляє в одному місці. Треба кудись їхати. Прокинувся сьогодні раненько, зібрався скоренько, кинув у багажник плішню, відерце та снасті. З минулого року ті снасті не чіпав і не перевіряв. Що буде, то буде, поїхав. Хто на північ за 140 км, а я на південь. Від’їхав від Києва 20 км - і я вже на місці. Місце знайоме кожному – це санаторій Жовтень. З першого разу на лід не вийшов – лід тонкий, як папір цигарковий. Навкруги нікого. Треба вертатись додому. Розвертаюсь та їду. А ну, стоп машина. Треба ще в одному місті спробувати. Ступив крок, другий – тримає лід! І гарно тримає – не тріщить зовсім! А в мене дев’яносто повних (та не років, а кілограм!) та ще амуніція. Повеселів трохи, ходжу по тому льоду і таке щастя відчуваю, що не можна словами описати. Витяг перевірену роками безмотилку. Перша проводка – окунець. Друга проводка – ще більший, взяв високо. Пішло діло. А як течію дали – окунь почав клювати, як з кулемета. Отаке воно моє відкриття зимової риболовлі в цьому році. Може і закриття одночасно. Довго не сидів, десь о десятій – на початку одинадцятої ранку риболовлю закінчив. Рибку усю випустив – хай росте. Як вийшов на лід один, так і повернувся – нікого не бачив. Настрій гарний, а головне, що перший лід і снасті сьогодні не підвели. Всім бажаю міцного здоров’я, миру та рибацької вдачі! |
![]() |
![]() |
71 користувачів подякували |
![]() |
#785 |
Звідки Ви: Київ, Микільська Слобідка
Дописи: 92
Дякував: 481
Дякували 537 раз(и) в 34 повідомленнях
|
One perch
Вітаю!
Два тижні "милився" піти на риболовлю. То вітер 15 м/с, то ще якась зараза. Сьогодні пройшовся по ур. Горбачиха, було пару тичків і один спійманий окунь на черветвістер 2.8" колір темне пиво. Проводка волочіння по дну з паузами 5-10 секунд. В принципі, більше додати нічого. На березі часто бачив дохлого малька розміром приблизно 3 см без жодних ушкоджень, але трохи скрючений. Не зовсім розумію в чому справа. |
![]() |
![]() |
27 користувачів подякували |
![]() |
#786 |
|
Зимовий твітч, другий вихід
Це була незабутня, дуже комфортна та результативна риболовля, температура повітря +10 та майже, відсутність вітру, клювання в рази потужніші за попередній вихід, майже всі контакти "віддай спінінг" та в шахту, спочатку воблєри, потім силікон, різниця лише в реалізації, вся риба випущена, дякую ЗСУ за цю можливість!
|
![]() |
![]() |
36 користувачів подякували |
![]() |
#787 |
Звідки Ви: с.Карапиші, Миронівский р-н.
Дописи: 617
Images: 3
Дякував: 8.818
Дякували 2.405 раз(и) в 231 повідомленнях
|
Зимній мормишинг...
Була надія що по такій погоді рибка буде ближче до берега....не справдилося... Один окунь гр. 300, і одна отака пліточка. Звісно обидві рибки амністовані. Бажаю всім перемоги і P.S. Вибачаюсь - зимовий мормишинг, а не зимній........
Востаннє редагував SVT: 30.01.2025 о 15:33. |
![]() |
![]() |
31 користувачів подякували |
![]() |
#788 |
Звідки Ви: Київ, південна половина лівого берега
Дописи: 424
Blog Entries: 1
Дякував: 1.960
Дякували 777 раз(и) в 135 повідомленнях
|
Псевдозима і шлюзи
Сьогодні вирішили збити оскомину та підняти смачних судаків. Двома човнами, різні стратегії. Вітер з фарватера, видуває рештки посмішки і душу. Погода на зміну..
На ямах білої немає, судаків теж. За весь день одну зграю надибали ![]() Є трохи щуки. Всюди і по-всякому. На воблери, переважно. Від 2 до 5 м. Багато щуки з виразками ![]() |
![]() |
![]() |
35 користувачів подякували |
![]() |
#789 |
Звідки Ви: Киев.
Дописи: 279
Дякував: 7.150
Дякували 5.007 раз(и) в 157 повідомленнях
|
Щука.
Були на Дніпрі і придніпровських рукавах. Нижче Канева, ближче до Черкас. Щука бере. Не сказати, щоби так дуже активно, але і не *глушина*. Біля берега, але глибини від 1.5 до 4.0м. Скоро має нереститися, ось-ось. Окунь повністю пішов у відказ, абсолютно ігнорував все.
|
![]() |
![]() |
38 користувачів подякували |
![]() |
#790 |
Модератор
Звідки Ви: Місто-герой Київ
Дописи: 5.131
Дякував: 22.074
Дякували 16.694 раз(и) в 1.671 повідомленнях
|
Сьогодні вдалося нанедовго вискочити на кригу однієї з оболонських заток і відкрити зимовий сезон.Але не обійшлося без "але"...Справа в тому,що сьогодні у тещі День Народження тож з самого ранку довелося готувати на святковий стіл м'ясо тушене у вині.Готував я його до 7.30,а у 8.00 галопом поскакав на річку.Бо о 12.00 мені треба було вже бути на Дарницькій площі щоб позабирати родичів.
Отже,вийшов на кригу і побачив там "разброд и шатания".Звичної стаї пінгвінів,що мужньо сидять плечем до плеча і ловлять чехонь не було і близько.Тож вирішив почати з хижака.А саме з окуня.Ага,я-то вирішив,а от у окуня були свої плани.Він не реагував ні на мої балансири,ні на мормишки у інших рибалок.Ні на яких глибинах.Хоча нерівності дна я знаходив ну просто фантастично-еротичні.Але ніт...Ні тичка.Чи в тих оболонських водах геть перевівся цей чудовий полосатий розбійник,чи просто він сьогодні був мегапасивний,чи він сидів не там де його ловили...Ну або просто руки із сраки...Причому у всіх окунятників на річці.Отож,повпиравшись з годинку у винос мозку під назвою "ловля окуня в глухозим'я",вирішив перемкнутися на чехонь.До того ж і пінгвіни вже потроху перестали бігати,почали всідатися на ящиках і кучкуватися.Ну що ж,спробуємо чехоні вловити.Тим паче,побачив,що деякі щасливці вже повитягували з-під криги славетних представників сімейства шаблеподібних риб.Ну,зараз і я насмикаю...Ехолот не брав бо було ліньки з ним тягатися тож шукав рибу по-старинці.А саме очами і вухами.Підглядаючи хто з якої глибини рибу тягає і підслуховуючи щось типу:"Та вона вся по дну лазить" чи "На 8 метрів стоїть..." Ну і трохи руками шукав.Змінюючи глибину відпуску гірлянди..Змінив немало лунок поки побачив перше клювання.І от,НАРЕШТІ !!!Клювака-підсічка-Є!!!!!Доволі непогана.Ховаю у ящик і продовжую ловити.Тут вже і проводку вдалося підібрати так,що клювало при кожному підйомі,АЛЕ...Але не сіклося.Як же воно бісило,що за одну проводку бачиш 2-3 клювання(хоча і доволі млявих),але засікти не можеш.Або засікаєш,але вона відразу сходить.Ну нічого,головне що клює,зараз я її...До тями привела думка,що треба хоч на час поглянути.Дістав телефон і з жахом відмітив,що на сьогодні game over.Той самий час вимагав згортати снасті і шурувати за родичами.Тож згадавши і сказавши пару-трійку матюків пішов у берег.А рибу віддав першому-ліпшому дядьку,що сидів поруч зі мною у пінгвінячому стаді.Сподіваюся,що наступного разу зроблю роботу над помилками і вдасться наловити трохи більше "шабельок". ПС.Дякую ЗСУ за надану мені можливість вийти сьогодні на кригу,побачити купу клювак і навіть щось впіймати. |
![]() |
![]() |
65 користувачів подякували |
![]() |
#791 |
Звідки Ви: Київ.
Дописи: 369
Дякував: 5.119
Дякували 5.178 раз(и) в 243 повідомленнях
|
За Києвом. Дніпровські затоки.
Вітаю товариство !
В неділю з батьком були на кризі. Мормишка проти міні балансира "Крапаль" , якщо коротко - балансир впевнено переміг. Ловили в затоках за 3-м шл. Глибини від 1м. - 3м. Поки було пасмурно, йшов сніг - клювало. З'явилось сонце - ![]() ... пошуки, зміни приманок - ![]() "Результат" балансира на фото. |
![]() |
![]() |
45 користувачів подякували |
![]() |
#792 |
Звідки Ви: г. Валки
Дописи: 1.341
Дякував: 3.995
Дякували 15.170 раз(и) в 883 повідомленнях
|
Нарешті і в мене сезон "пінгвіна" відкрито.
|
![]() |
![]() |
30 користувачів подякували |
![]() |
#793 |
Звідки Ви: Киев, Виноградарь
Дописи: 24
Дякував: 288
Дякували 216 раз(и) в 16 повідомленнях
|
риболовля на ставку, недалеко від Києва
Хотів поділитись однією з рибалок в минулому році.
Діло було 14 лютого, 2024, стала на одній секретній водоймі крига, і вирішив я провірити точки, хоча не всі точки були доступні, але ... Захожу я на точку, думаю, почну з мормишки, взяв паянку таку не маленьку десь 0,6 грама, жилка 0,12, перша проводка і клац ... є. І таке щось гарне, я його до гори, а ніт ... обрив. Руки трясуться, але голова працює, нє думаю, якщо щука то мотала б головою, а так просто давив вниз. Таки походу був окунь-"сікач", і десь таки іклами обрубав жилку. Голова каже - бери більший калібр, бо інакше такого кабана не взяти. Добре ... перезаряжаюсь, беру жилку 0,18 і балансир 3 гр, дость маленький. Опускаю, відразу тюк, є! І такий добрий кабанчик, десь 400 гр, потім другий. Потім роблю нову лунку, балансира кинув, а сам поки ховаю рибу в кульок, ... дивлюсь моя вудочку тю-тю біжить до лунки. ... не добігла. Наступна лунка знову є, і так 1-2 з лунки, 10 лунок і бачу, що вже просто немає куди тих кабанчиків складувати. Якутія? Та ні навколо мене не лосі, а таки люди, і не так щоб далеко від мене. Сліпі? Відніс в машину. Знову вихожу, повторюю те саме 10 лунок, і знову несу рибу в машину, бо ящик вже забитий. Самий великий вперся горбом в лунку, дивлюсь балансир в шахті, я хотів чоботом його розвернути, не знаю ... як він виплюнув балансир, у нього вийшло. ... Далі стало складніше, балансир перестав брати, достаю мормишку 0,5 гр жилка 0,11, сідаю на лунку і люфтом штук 5ть, хоча на балансир люфта не було. І тут ... здається мене спалили, бучу біжать до мене троє з одного боку, з іншого ще один біжить. С ... ка, а як до цього вони не бачили!!! Я вже двічи рибу в машину відніс. Я зайшов на льод десь в вісім, а тільки в 11.00 до мене "підсіли". Далі була більш складна рибалка, але результативна, з кожної п'ятої лунки, був залік. В підсумку 37 окунів, 20 - 400 гр, штук 5 - 500 гр, 12 - біля 150-200 гр. Чистив я їх шість годин, з 16 до 22. Вийшов перелов, взяв гріх на душу. На цій водоймі були і до цього в мене залікові рибаки, є що згадати, але не такі ... |
![]() |
![]() |
36 користувачів подякували |
![]() |
#794 |
Звідки Ви: Київ та околиці
Дописи: 70
Images: 4
Дякував: 293
Дякували 275 раз(и) в 28 повідомленнях
|
14.02.2025 р. Ірпінь, десь між Гостомелем та Ірпінем
Зима згадала, що вона зима. Хоча й після грудня-січня здавалося, що ні криги, ні снігу в цьому сезонні вже й не побачу. А так як я не “пінгвіню”, то мене все більше ніж влаштовувало. Але але. Ось пару днів тому ти бачиш максимально відкрите плесо, а сьогодні вже треба шукати рідку воду. Всі умовно “стандартні” точки заховані від рибацюг під шаром криги, на яку й не вийдеш, але й не половиш.
Цілий тиждень дивився на прогноз погоди, бачу що стабільно на п’ятницю прогнозують невеликий “плюс” та сніжком з обіду сипатиме. Чудовий варіант щоб вирватися до води. І на плюс дивишся не стільки через себе, а щоб шнур та кільця менше обмерзали, бо бісить мене це. П’ятниця настала, ранком робимо фокус і всіляко переношу всі справи на потім. Рюкзак вже зібраний, закутуюсь тепленько і вперед до річки. Ну що ж, а тут майже межень — рівень води значно нижче, ніж в останній мій візит сюди. А ще більше птахів стало, мабуть з замерзлих озер перелетіли. Збираю снасті (сьогодні - це ультралайт), ритуальна чашка чаю і полетіла краказябра на 3 грамах в воду. Ага а не в воду виявляється, а на кригу, яка сховалася під хвилями. Міняю точку, кидати доводиться не туди, куди хочеш, а туди куди можеш. На черговій місцині роблю помилку і провалююся однією ногою під кригу. Тихенько собі вилаявся, виливаю воду з чобіт, викручую вкладиш, вдягаю суху шкарпетку та йду далі. Ще пару місцин, а реакції на мої пропозиції по приманкам і проводці — зась, абсолютна тиша, тільки качки тусять, чепури літають та кричать як динозаври (саме так я чомусь собі уявляю крики птеродактилів). А он і мій фаворит полетів — рибалочка. Гарно тут. Йти далі, черговий поворот, де було зловлено різного й в кількості, а зараз тут суцільна крига. Значить - ще далі. Ага, а ось і відкрита водичка...перший закид, другий....надцятий — тиша, ні тичка, ні натяку. Більше з цікавості, ніж від впевненості, змінюю приманки та трішки варіативність проводки. Ловити комфортно, насправді, бо: вітер не заважає, кільця не обмерзають, руки не дубіють. Йдемо далі на точку, в яку вірю. Здавалося б нічим не примітний прямий відрізок річки, але ось під берегом, під нависаючим гіллям дерева є невеличка ямка, в якій постійно хтось пасеться. Однак є невеликий нюанс, щоб її обловити більш-менш нормально треба спустися з обриву, наче й не складно. Обережно зліз з найвищої точки, наче став і тут чобот поїхав. Я на дупу й починаю повзти в річку. Зупинитися не можу, бо на перший погляд сухий та підмерзлий ґрунт виявився “болотом”. Якось вдалося зачепитися за траву та заритися в землю, зупинився, але чобіт набрав води. Перша думка: треба тулити до хати, бо це вже шось не то. Але ні — вилив, викрутив, на сухо витерти, викрутити шкарпетки і все ж таки я обловлю цю місцину. Змінюю вагу на 2 грами, колір та форму приманки (шось типу хробо-твістера в кислоті). Починає зриватися сніжок, піднімається вітер, що вносить свій коректив в закид. На надцятій проводці відчув перший “тюк”, але відверто кажучи подумав, що то крижину зачепив, яка пропливала по течії. Повторний закид і .... нічого ![]() Сам собі говорю, що ще один та пора йти або далі або вже й реально до дому, бо мокрий, весь в багнюці, риби нема ну і всіляке таке. Знаєте ось цей стан, коли воно не клює ) Роблю “останній” закид (ага, всі ми через ці “останні” проходили) і тиць! Є! Дрібний окунець, але ж спіймав. Не дарма летів з обривів. Хехе. В сподіваннях, що зграйка підійшла ще пообкидував, але ні. Більше клювак не було. А цей окунець, не дивлячись на свої розміри, нормально так зарядив, що протопав ще десь з кілометр по річці, покидав, нічого не спіймав, пару разів обірвався і на тому завершив. Річці подякував, провітрився, підзарядився та побіг грітися-сушитися. Ось така вийшла міжсезонна ультралоайтова прогулянка. |
![]() |
![]() |
33 користувачів подякували |
![]() |
#795 |
|
Дніпровський судак
Погода сьогодні дозволила досить комфортно порибалити, було багато клювань та відпущеної підростати молоді, трьох залікових забрав, дякую ЗСУ за цю можливість!
|
![]() |
![]() |
42 користувачів подякували |
![]() |
#796 |
|
Зимова красота. На засолку буде.
|
![]() |
![]() |
29 користувачів подякували |
![]() |
#797 |
Зима...
Давно нічого не писав, хоча і було про що, але наснаги не було...
Нема бажання їхати на "багаті села" і далеко кудись від домівки. Сумую за Сухолуччям і Окуніново, але поки "не на часі"... Але "вдумчивое" ковиряння "грядок біля дому" - відкрило не очікуванні варіанти, і багато чудових великих риб в смузі міста.. Два вихідні на оболонських затоках. Минула неділя, мороз, сонце, високий тиск, затока Dog`s bay - окунь, як завжди на Оболоні - на сонце рота закрив повністю. Мав один контакт на "стукалку", потримав 3 секунди, гарний був - але зійшов. Про результати щуковок у друзів писати не можу - заборона тупа, але - в нас все як завжди (якщо хтось мені покаже нерест щуки при мінус 10 і під льодом - вибачусь)). Вчора, затока Camel. Погода +- така ж: в 6:30 було мінус 12. В обід, по відчуттям - градуса 3-4 мороза, сонце, штиль, 765 мм.. Але на цій затоці - чудовий окунь таки знайшовся. Клєв, акуратний, по ранковому поштовху води (9-11 ранку). Потім тиша. На вечірньому поштовху, який був значно сильніший ранкового (16-17:30) - не відгукнувся, але... кайф вже було отримано. Окунів було всього 7 шт, але розмір - на фото: тягнути такого на 0,10 мм - не вимовне задоволення! Найпершого, по відчуттям - найбільшого - я підняти не зміг. Навіть відірвати від дна не зміг. "Потягали каната" туди-сюди секунд 20 - і прикрий схід... Проте адрєналін з вух. Працювало правило 1 пелька = 1 окунь. Холостих не було, 8 контактів = 7 риб + 1 схід. Деякі брали з дна, деякі - на рівні очей (+- 1 м від дна). Пару "піджопників" з мотилем - "відкурили". І так, я спробував декілька балансів, і маленьких теж, і стукалки - ні-чо-го! Онлі "голий" рулив. Вудка від Лехі Красько під мормиху 0,5 гр, жилка 0,10 мм і оригінальна Лесотка з рук самого Сані Лесото чорного кольору. Всім миру. Востаннє редагував Zander: 23.02.2025 о 14:16. |
|
![]() |
![]() |
54 користувачів подякували |
![]() |
#798 |
|
Погуляв з балансирами, було таких 4 штуки, всі залишилися жити.
|
![]() |
![]() |
24 користувачів подякували |
![]() |
#799 |
|
Номінація антитрофей року))).