Назад   ОБЩАЛКИ ДОМА РЫБАКА > Как мы ловим > Доночник > Архив раздела
<Отчеты> <Барахолка> <Общалка, Объявления> <Галерея> <<Дневники>>

Примітки

Архив раздела темы, утратившие актуальность

Параметри теми Параметри перегляду
Старий 13.08.2008, 10:19   #1
Trolik
Слава Україні!!!

Звідки Ви: Київ, Феофанія
Дописи: 5.597
Images: 42
Дякував: 7.091
Дякували 5.429 раз(и) в 2.112 повідомленнях
Post Спортивний фідер

Сформована фідерна секція РСК "Дом Рыбака" у складі:
1 Дидик Андрій (aka Hooligan86)
2 Дубина Анатолій (aka Trolik)
3 Дубчак Антон (aka Toxa007)
4 Ісько Володимир (aka VIsko)

Шановний домовий народ!!! Якщо для Вас "Дом Рыбака" не пустий звук, якщо у Вас є незадоволені спортивні амбіції, якщо Ви любите подорожувати, Якщо Ви відрізняєте петлю Гарднера від вузла Гріннера а фідер від пікера, якщо у Вас багато вільного часу та трошки вільних грошей, в решті решт, якщо Вам приємна компанія компетентних, врівноважених, розсудливих та адекватних людей - професіоналів своєї справи , пам'ятайте - список, наведений вище, може розширюватись Вашими прізвищами!!! і ще

Фідерна секція РСК "Дім Рибака" дякує за допомогу та постійну підтримку торговельні організації

"Balzer-Ukraine"

Плани Київ 2013
Фідерний напрямок. Календарний план змагань (проект).
Чемпіонат Києва з лову риби на фідер. Залік - особисто-командний. Склад команди - 4 спортсмени. Кількість команд від клубу - необмежена. Кількість учасників - 40 спортсменsd. Тривалість змагань - 2 етапи по 5 годин протягом двох днів. Тренування перед змаганнями обов'язкове для всіх спортсменів. Дата проведення - 22-24 серпня 2014 року. Місце проведення - м.Київ, Набережна Дніпра.
Кубок Києва з лову риби на фідер. Залік - особисто-командний. Склад команди - 4 спортсмени. Кількість команд від клубу - необмежена. Кількість учасників - 32 спортсмени. Тривалість змагань - 2 етапи по 5 годин протягом двох днів. Тренування перед змаганнями обов'язкове для всіх спортсменів. Дата проведення - 09-11 травня 2014 року. Місце проведення - м. Київ, Набережна Русанівського каналу.

В графіку можливі зміни.

Плани Україна 2014

Цитата:
- Кубок України 6-8 червня, Вишгород.
- 1 етап Чемпіонату України 18-20 липня, Орельська дамба, Дніпропетровська обл.
- 2 этап Чемпіонату України 5-7 вересня Тернопіль, гребний канал.

[[Ссылки только членам профсоюза. ]

Востаннє редагував Trolik: 30.10.2018 о 00:03. Причина: внесено зміни в календарний план
Trolik зараз поза форумом  
4 користувачів подякували
DimonDSV (24.12.2013), nemec6969 (13.03.2015), Nycolas (15.06.2015), YuraHanter (17.02.2015)
Старий 19.01.2009, 10:37   #501
volvo

Звідки Ви: Львовская обл., г.Стрый
Дописи: 25
Дякував: 40
Дякували 8 раз(и) в 2 повідомленнях
Неодноразово на змаганнях виникають питання стосовно стартового закорму і поточного дозакормлювання. Чи можу я наприклад взяти сподовий прут, причепити до нього кормак який по розмірам і аб'єму не виходить за рамки дозволених правилами (положенням змаганнь) і після сигналу старт зробити відповідну кількість забросів в точку лову? Чи забороняється/дозволяється закорм ракетами (теж відповідно до об'єму і розмірів) і парашутом (якщо можна то тоді які завеликі повинні бути шари?)... В правилах це ніде не прописано (по крайній мірі я ще ніразу цього не зустрічав), тому учасники майже постійно перепитують. Так само на рах. ПВА-пакетів. Давайте конкретизуєм якими способами і чим можна кормити.
volvo зараз поза форумом  
Старий 19.01.2009, 10:49   #502
volvo

Цитата:
4.11. Для крепления насадки «волос» допустимо применение стопора для бойлов или пеллетса.
А для кукурудзи чи фасолі? І взагалі до чого тут карпфішинг? Який волос? (це взагалі то вид монтажу а не насадка )

Якщо ми хочемо підняти фідерний спорт до рівня Європи то давайте не будемо мішати грішне з праведним. А то так скоро і на поплавочних змаганнях будуть волосяні монтажі використовуватись.
volvo зараз поза форумом  
Старий 19.01.2009, 11:47   #503
AK

Звідки Ви: Я здесь, Я там, Я везде
Дописи: 3.872
Images: 45
Blog Entries: 3
Дякував: 1.180
Дякували 4.030 раз(и) в 1.106 повідомленнях
Цитата:
Допис від volvo Переглянути допис
І взагалі до чого тут карпфішинг? Який волос? (це взагалі то вид монтажу а не насадка )
А почему бы и не волос? Соревнования не всегда проходят на реке Десна с ее скоростью течения боллида Формула-1 и максимальным весом плотвы 50 грамм. Иногда, даже очень часто, соревнования по фидеру проводятся на карповых озерах с весом трофеев от 6 кг. Так зачем же искусственно ограничивать себя в выборе монтажа? Если есть желающие ловить на волос - флаг им в руки, а кто хочет, может там же ловить верховодку на 18 крючок
Фидер не хочет отобрать что то от карп фишинга или от поплавка. Это очень универсальная снасть и не нужно сильно огранчивать области ее применения.
AK зараз поза форумом  
Старий 19.01.2009, 12:19   #504
volvo

На карпових водоймах взагалі не бачу змісту проводити змагання по фідеру. А якщо і проводити то встановлювати макс. допустимий залік. У нас наприклад проводились фідерні змагання на карповій водоймі але вся риба з вагою понад 2,0кг прирівнювалась до 2,0кг. Все. Далі кожен сам думає що краще - налапати карася з десять кг чи сидіти чекати покльовок пяти карпів.
І додам що фідер як спосіб лову, на мою думку, зовсім не направлений на ловлю великих рибів. І цю думку я власне поділяю з більшісттю фідеристів, і не тільки спортсменів, з якими мені вже довелось поспілкуватись. Ловля трофейного карпа і амура (а на деяких змаганнях з карпової ловлі залік взагалі починається з п'яти кг !!!) вимагає іншого підходу, іншої тактики, приваблювання риби в часі розтянуте більше ніж шість годин у фідерному етапі. І на цьому далеко не всі відмінності між фідером і спортфішингом. Я не спорю що можна на фідер ловити великих карпів, але це не той спорт. Можна і на джиг його піймати. Але є сформовані протягом уже понад десяти років "неписані" принципи і підходи до карпової ловлі і до ловлі фідером. Якщо на то пішло то нафіг морочитись в спортивному карпфішингу з волосом? А давайте в фідері ще макушатник дозволимо?
volvo зараз поза форумом  
Старий 19.01.2009, 12:39   #505
AK

Цитата:
На карпових водоймах взагалі не бачу змісту проводити змагання по фідеру. А якщо і проводити то встановлювати макс. допустимий залік.
Категорически не согласен. Это как писал ГАРАЗДИВЕЦЬ, похоже на гестапо . По поводу проведения на карповых озерах - это претензия к федерациям-организаторам

А давайте в фідері ще макушатник дозволимо?
Шутку оценил

І додам що фідер як спосіб лову, на мою думку, зовсім не направлений на ловлю великих рибів. І цю думку я власне поділяю з більшісттю фідеристів, і не тільки спортсменів, з якими мені вже довелось поспілкуватись.
А есть рыбацюги (среди них даже спортсмены), которые по своему незнанию, на Десне фидером ловят сомов . Так что, им это запретить и переучить их на квок?
Если на соревнованиях к зачету идет ЛЮБАЯ рыба, то зачем ограничивать монтажи и все остальное? Так можно доограничивать до того, что регламентировать скорость течения, перечеть только тех водоемов где можно ловить и чем ловить. Рыбу не того сорта - не зачитывать, а то и штрафные баллы начислять за ее поимку

Давайте сделаем побольше свободы. А уж ограничения (незначительные), пуст вводят организаторы в регламенте на каждые конкретные соревнования и водоемы.
AK зараз поза форумом  
Старий 19.01.2009, 12:52   #506
VIVA

Звідки Ви: Киев, Русановка
Дописи: 2.011
Дякував: 517
Дякували 1.404 раз(и) в 290 повідомленнях
Цитата:
І додам що фідер як спосіб лову, на мою думку, зовсім не направлений на ловлю великих рибів.
Зовсім не неправлена на ловлю великих рибів вудочка для верховодки. А фідер якраз у цьому сенсі більш ніж універсальний.

Цитата:
Ловля трофейного карпа і амура (а на деяких змаганнях з карпової ловлі залік взагалі починається з п'яти кг !!!) вимагає іншого підходу, іншої тактики, приваблювання риби в часі розтянуте більше ніж шість годин у фідерному етапі.
Так в чому проблема? Є 6 годин і крапка. От і думай і вибирай тактику, яка тобі найбільше підходить. Хочеш, приваблюй трофейного карпа. Але тоді будь готовий і відсмоктати, програвши тому, хто налаштувався на карасика-плотвичку. Я ж не думаю, що на наших водоймах карпи від 5 кг клюють, як з кулемета.

Цитата:
Якщо на то пішло то нафіг морочитись в спортивному карпфішингу з волосом? А давайте в фідері ще макушатник дозволимо?
Так макушатник дозволений в фідері. Макушатник з одним гачком = гоівничка метод
VIVA зараз поза форумом  
Старий 19.01.2009, 13:10   #507
volvo

В макушатниках гачок в макуху втикається, до речі в самодурах і сосках теж. Про сома і т.п. - ніхто не забороняє, але чи це є ціленаправлено на змаганнях ловити сома фідером? Універсальність теж має межі. А в спорті ці межі мають бути чіткими і відносно вузькими. Інакше фідер перетвориться на "троєборьє".

P/S. А на рах. решти - все лише моє бачення і мої думки, підкріплені досвідом. Але напевно повинна бути і в фідері якась своя "фішка" як в карповій ловлі, нахлисті, поплавку крім чутливої кінцівки...? Інакше мабудь через отой універсалізм і вседозволеність фідер як спот в Україні проживе не довго, і навіть якщо виживе то не до того рівня який ставить перед собою будь-який спортсмен.
volvo зараз поза форумом  
Старий 19.01.2009, 16:54   #508
AK

Цитата:
Але напевно повинна бути і в фідері якась своя "фішка" як в карповій ловлі, нахлисті, поплавку крім чутливої кінцівки...? Інакше мабудь через отой універсалізм і вседозволеність фідер як спот в Україні проживе не довго
Та в том то и есть фишка Фидера - во вседозволенности и универсальности. Так же допускаю, что нахлыстом и поплавком ловят очень разнообразную рыбу и поверхностную, и донную, и мирную, и хищную.
А фидер должен быть настоящим исключением из обыденности, однобокости и примером универсальности и практичности. Как в большом спорте бег с препятствиями или биатлон. Очень практичные виды спорта. Ну кому в жизни нужен бег на 3 км или на лыжах 10 км? А бег с препятствиями - это бег по городу за уходящим автобусом. Биатлон - Белорусский партизан на лыжах, отстреливающий врага (простите братья Белорусы). В последствии стали олимпийскими видами спорта , чего и Фидеру желаем!
AK зараз поза форумом  
Старий 19.01.2009, 17:43   #509
volvo

Цитата:
Так же допускаю, что нахлыстом и поплавком ловят очень разнообразную рыбу и поверхностную, и донную, и мирную, и хищную.
Тільки на змаганнях не всяка риба йде в залік.

Цитата:
Как в большом спорте бег с препятствиями или биатлон. Очень практичные виды спорта. Ну кому в жизни нужен бег на 3 км или на лыжах 10 км? А бег с препятствиями - это бег по городу за уходящим автобусом. Биатлон - Белорусский партизан на лыжах, отстреливающий врага (простите братья Белорусы). В последствии стали олимпийскими видами спорта , чего и Фидеру желаем!
Ну раз на то пішло то давайте в перервах між покльовками будем змагатись наприклад в розвязуванні кросвордів чи будем віджиматись .
volvo зараз поза форумом  
Старий 19.01.2009, 22:30   #510
AXIC

Звідки Ви: Ив.-Франкковск. Производство кормушек АХС.
Дописи: 677
Дякував: 90
Дякували 379 раз(и) в 135 повідомленнях
Цитата:
На карпових водоймах взагалі не бачу змісту проводити змагання по фідеру. А якщо і проводити то встановлювати макс. допустимий залік. У нас наприклад проводились фідерні змагання на карповій водоймі але вся риба з вагою понад 2,0кг прирівнювалась до 2,0кг. Все. Далі кожен сам думає що краще - налапати карася з десять кг чи сидіти чекати покльовок пяти карпів.
І додам що фідер як спосіб лову, на мою думку, зовсім не направлений на ловлю великих рибів. І цю думку я власне поділяю з більшісттю фідеристів, і не тільки спортсменів, з якими мені вже довелось поспілкуватись. Ловля трофейного карпа і амура (а на деяких змаганнях з карпової ловлі залік взагалі починається з п'яти кг !!!) вимагає іншого підходу, іншої тактики, приваблювання риби в часі розтянуте більше ніж шість годин у фідерному етапі. І на цьому далеко не всі відмінності між фідером і спортфішингом. Я не спорю що можна на фідер ловити великих карпів, але це не той спорт. Можна і на джиг його піймати. Але є сформовані протягом уже понад десяти років "неписані" принципи і підходи до карпової ловлі і до ловлі фідером. Якщо на то пішло то нафіг морочитись в спортивному карпфішингу з волосом? А давайте в фідері ще макушатник дозволимо?
Я мав честь бути присутнім на ваших змаганнях в Миклашеві на трьох етапах.І слова, що кожен має право вибирати чи ловити карпа чи карася тут не підходить, тому що ловив на 2-4 опариша і однаково ловились карасі і карпи. Ніхто не ловив на волос, але карпів виловили достатньо.Тому небачу причин, щодо заборони даного монтажу.Він не дасть ніякої переваги в фідері, але зробить його більш різностороннім.
AXIC зараз поза форумом  
Старий 19.01.2009, 22:34   #511
AXIC

А давайте в фідері ще макушатник дозволимо?

А він і незаборонений, просто небільше одного гачка!!!
AXIC зараз поза форумом  
Старий 19.01.2009, 22:40   #512
volvo

Цитата:
Допис від ГАРАЗДІВЕЦЬ Переглянути допис
Я мав честь бути присутнім на ваших змаганнях в Миклашеві на трьох етапах.І слова, що кожен має право вибирати чи ловити карпа чи карася тут не підходить, тому що ловив на 2-4 опариша і однаково ловились карасі і карпи. Ніхто не ловив на волос, але карпів виловили достатньо.Тому небачу причин, щодо заборони даного монтажу.Він не дасть ніякої переваги в фідері, але зробить його більш різностороннім.
Не зовсім все однаково. Поки ти виведеш карпа на тонкому повідку за той час можна карасів з пяток, а то й більше злапати. І ще не факт що вдастся завести того карпа так легонько в підсак. Тому якщо вже ціленаправлено карпа то на товстішому повідку, що зменшує шанси на ловлю дрібної риби. Ось і приходиться вибирати. Це перше. По-друге - на рах. макушатника - він не заборонений, але мені здається що ніхто на нього не ловить або принципово або щоб не принизити свою гідність як фідериста.
volvo зараз поза форумом  
Старий 19.01.2009, 22:48   #513
AXIC

В макушатниках гачок в макуху втикається, до речі в самодурах і сосках теж. Про сома і т.п. - ніхто не забороняє, але чи це є ціленаправлено на змаганнях ловити сома фідером? Універсальність теж має межі. А в спорті ці межі мають бути чіткими і відносно вузькими. Інакше фідер перетвориться на "троєборьє".

В макуху гачки втикають, це правда бо їх в даному монтажі від двох і більше, але можна і невтикати якщо використовувати один.. Я колись ловив на макуху і використовував тільки один гачок і нікуди його невтикав.Просто на нього насаджував кусочок сала.
Сома ловити на змаганнях не пробував, але якщо це комусь пренесе перемогу то честь і хвала.
Відносно вузьких меж і "троєборья". Є і "п"ятиборьє" і "десятиборьє" і при цьому залишається СПОРТОМ !!!
AXIC зараз поза форумом  
Старий 19.01.2009, 22:51   #514
AXIC

То, что кормить необходимо, то это даже не обговаривается.
А во чем и как то сразу возникают вопросы

Якщо не секрет, крім мотиля які саме прикормки використовуєте і яка кількість на одну лунку?
AXIC зараз поза форумом  
Старий 19.01.2009, 22:57   #515
volvo

Цитата:

В макуху гачки втикають, це правда бо їх в даному монтажі від двох і більше, але можна і невтикати якщо використовувати один.. Я колись ловив на макуху і використовував тільки один гачок і нікуди його невтикав.Просто на нього насаджував кусочок сала.
Сома ловити на змаганнях не пробував, але якщо це комусь пренесе перемогу то честь і хвала.
Відносно вузьких меж і "троєборья". Є і "п"ятиборьє" і "десятиборьє" і при цьому залишається СПОРТОМ !!!
Про те що куда втикається і що можна і не втикати навіть не на змаганнях і так давно всім ясно. А про десятиборьє то може давайте в межах одних змагань проведем одночасно змагання і по фідеру, і по хижаку, і по карпу, по нахлисту,... О це тоді буде N-борьє. А в межах одного виду спортивної рибалки допускати такий універсалізм ІМХО до добра не доведе.
volvo зараз поза форумом  
Старий 19.01.2009, 22:58   #516
AXIC

Цитата:
Не зовсім все однаково. Поки ти виведеш карпа на тонкому повідку за той час можна карасів з пяток, а то й більше злапати. І ще не факт що вдастся завести того карпа так легонько в підсак. Тому якщо вже ціленаправлено карпа то на товстішому повідку, що зменшує шанси на ловлю дрібної риби. Ось і приходиться вибирати. Це перше. По-друге - на рах. макушатника - він не заборонений, але мені здається що ніхто на нього не ловить або принципово або щоб не принизити свою гідність як фідериста.
Так все правильно, дозволити а там нехай самі вирішують товщину поводка і все інше.
Дивно мені, чому макушатник принизить мою гідність, це що збочення на вашу думку, типу не та орієнтація?
AXIC зараз поза форумом  
Старий 19.01.2009, 23:02   #517
AXIC

Ну раз на то пішло то давайте в перервах між покльовками будем змагатись наприклад в розвязуванні кросвордів чи будем віджиматись

Можна і присідати чи на балалайці пограти, лишень тихо-тихо, щоб рибу не відлякати.
AXIC зараз поза форумом  
Старий 19.01.2009, 23:03   #518
volvo

Цитата:
Так все правильно, дозволити а там нехай самі вирішують товщину поводка і все інше.
Дивно мені, чому макушатник принизить мою гідність, це що збочення на вашу думку, типу не та орієнтація?
Чому не та? Та. Просто наприклад є в суспільстві загальноприняті норми поведінки які не регулюються правилами, так на мою думку і з макушатником на змаганнях, і навіть поза ними.
volvo зараз поза форумом  
Старий 19.01.2009, 23:06   #519
volvo

Цитата:
Можна і присідати чи на балалайці пограти, лишень тихо-тихо, щоб рибу не відлякати
Ну от, двоє вже згідні. Весною після виставки аксакали будуть знову формувати правила спортивного лову фідерною снасттю, треба щоб це врахували.
volvo зараз поза форумом  
Старий 21.01.2009, 23:52   #520
Titar

Звідки Ви: Украина.Киев.Виноградарь
Дописи: 1.196
Дякував: 1.646
Дякували 548 раз(и) в 206 повідомленнях
Цитата:
Допис від Trolik Переглянути допис
Сформована фідерна секція РСК "Дом Рыбака" у складі: Турик Борис (aka TUR), Гарбуза Сергій (aka Semen), Пясецький Микола (aka Nycolas), Дубина Анатолій (aka Trolik), Ковальов Олександр (aka Dabbler), Дудченко Владислав (aka dood), Вацко Віктор (aka VIVA).
Шановний домовий народ!!! Якщо для Вас "Дом Рыбака" не пустий звук, якщо у Вас є незадоволені спортивні амбіції, якщо Ви любите подорожувати, Якщо Ви відрізняєте петлю Гарднера від вузла Гріннера а фідер від пікера, якщо у Вас багато вільного часу та трошки вільних грошей, в решті решт, якщо Вам приємна компанія компетентних, врівноважених, розсудливих та адекватних людей - професіоналів своєї справи , пам'ятайте - список, наведений вище, може розширюватись Вашими прізвищами!!! і ще
Я тоже хочу в секцию.Что мне для этого нужно?
Titar зараз поза форумом  

Мітки
спортивна ловля на фідер, спортивная ловля на фидер, фидер, фідер

Ваші права у розділі
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи

BB-код є Увімк.
Усмішки Увімк.
[IMG] код Увімк.
HTML код Вимк.

Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 03:18.

vBulletin 3.8.7 ; Copyright © 2000-2024 Jelsoft Enterprises Limited
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010

Без ГМО Kapitan.ua mirrybolova.com.ua
Лодочные моторы на motor.com.ua