Назад   ОБЩАЛКИ ДОМА РЫБАКА > Хрустальный Грот > Общалки > Архив Грота
<Отчеты> <Барахолка> <Общалка, Объявления> <Галерея> <<Дневники>>

Примітки

Архив Грота темы, утратившие актуальность.

Параметри теми Параметри перегляду
Старий 23.11.2011, 15:04   #3961
Strayer

Звідки Ви: Киев
Дописи: 667
Images: 1
Blog Entries: 5
Дякував: 2.966
Дякували 2.377 раз(и) в 410 повідомленнях
Спорт

В продолжение спортивных тем.
Да, действительно, шахматы бывают разные:
[[Ссылки только членам профсоюза. ] и [[Ссылки только членам профсоюза. ]
Смотреть со звуком
Strayer зараз поза форумом  
Старий 23.11.2011, 15:58   #3962
Валерий ua

Звідки Ви: Ненька Україна м.Чернігів
Дописи: 6.012
Blog Entries: 4
Дякував: 7.329
Дякували 20.640 раз(и) в 4.219 повідомленнях
Цитата:
Допис від iva Переглянути допис
А я б віддав.
Чому? Тому, що цей меч апріорі не може бути приватною власністю. Це наша, спільна власність, всього українського народу. Це наше минуле, це наше сьогодення, це наше майбутнє. Завтра ми з вами поведемо дітей у музей, щоб показати прийдешньому поколінню, наше славетне минуле і наші історичні помилки. Саме на таких речах виховуються свідомі люди. Якщо такі речі попадають в приватні колекції, то їх побачити, чи взагалі дізнатися, що вони взагалі існують, нереально. На чому ви будете виховувати своє майбутнє. На дешевих мексиканських серіалах, американських бойовиках, на їх «дешевій клубній культурі», на «Слыш вася»…. Я потім на увесь світ будете волати «Чому ми так погано живемо?». Духовно здорова країна завше зможе відстояти свої інтереси і побудувати нормальне життя. Матеріальні цінності ніколи не повинні стояти над матеріальними.
Якщо іти за вашими принципами «це ж скільки бабла», скажу вам відверто, ми ще більше втрачаємо. Всі знають, що в далекому 1971 р. у Товстій Могилі знайдено всесвітньо відому скіфську пектораль. Шедевр. При бажанні можна прийти у музей коштовностей і помилуватися, спробувати осягнути життя прадавніх народів. А якщо, я Вам скажу, що в приватних колекціях, завдячуючи «несвідомим громадянам» для яких «це ж скільки бабла» основна життєва цінність, осіло ще сім, а одну, восьму, порубали на шматки і здали в на брухт в ломбард. А чули ви взагалі щось, про князівську (князя Володимира) ювелірну майстерню, бачили її роботу, золоті колти, фібули, підвіски, сережки, перстрі та інші прикраси? Можете і в гуглі не шукати, там практично нічого не має. Мені повезло, я побачив, а вам ні.
Не хочу далі читати нотацію. Мені просто сумно таке чути.
А вчинок Сергія Пьянкова дійсно гідний поваги та наслідування.
Всё это так и так должно быть,но реальность сегоднешнего расклада показывает нам другое. Стоит только вспомнить о скупых сообщениях о частных "коллекциях" Табачника,Таруты,Ющенко и др., о экземплярах,которые или ушли из гос.фондов , или не дошли туда. Не подвожу всех хранителей фондов или имеющих отношение к этому под общую черту.
В наше время передача экспонатов для наших нащадків, имеет больше шансов к ним не попасть.
Валерий ua зараз поза форумом  
2 користувачів подякували
geaves (24.11.2011), Стариченко Игорь (24.11.2011)
Старий 23.11.2011, 16:03   #3963
КАП

Звідки Ви: Днепропетровск
Дописи: 1.375
Дякував: 3.084
Дякували 3.029 раз(и) в 676 повідомленнях
Цитата:
А я б віддав.
Чому? Тому, що цей меч апріорі не може бути приватною власністю. Це наша, спільна власність, всього українського народу. Це наше минуле, це наше сьогодення, це наше майбутнє. Завтра ми з вами поведемо дітей у музей, щоб показати прийдешньому поколінню, наше славетне минуле і наші історичні помилки. Саме на таких речах виховуються свідомі люди. Якщо такі речі попадають в приватні колекції, то їх побачити, чи взагалі дізнатися, що вони взагалі існують, нереально. На чому ви будете виховувати своє майбутнє. На дешевих мексиканських серіалах, американських бойовиках, на їх «дешевій клубній культурі», на «Слыш вася»…. Я потім на увесь світ будете волати «Чому ми так погано живемо?». Духовно здорова країна завше зможе відстояти свої інтереси і побудувати нормальне життя. Матеріальні цінності ніколи не повинні стояти над матеріальними.
Якщо іти за вашими принципами «це ж скільки бабла», скажу вам відверто, ми ще більше втрачаємо. Всі знають, що в далекому 1971 р. у Товстій Могилі знайдено всесвітньо відому скіфську пектораль. Шедевр. При бажанні можна прийти у музей коштовностей і помилуватися, спробувати осягнути життя прадавніх народів. А якщо, я Вам скажу, що в приватних колекціях, завдячуючи «несвідомим громадянам» для яких «це ж скільки бабла» основна життєва цінність, осіло ще сім, а одну, восьму, порубали на шматки і здали в на брухт в ломбард. А чули ви взагалі щось, про князівську (князя Володимира) ювелірну майстерню, бачили її роботу, золоті колти, фібули, підвіски, сережки, перстрі та інші прикраси? Можете і в гуглі не шукати, там практично нічого не має. Мені повезло, я побачив, а вам ні.
Не хочу далі читати нотацію. Мені просто сумно таке чути.
А вчинок Сергія Пьянкова дійсно гідний поваги та наслідування.
Респект,готов подписаться под каждым словом. Но я бы тоже не отдал,учитывая только то,в каком Гондурасе мы живем.Не мне тебе рассказывать,куда идут вещи из запасников музеев,сколько у нас "коллекционеров" при власти,как в Уманьском музее менты картины Яблонской и Шишко подменяли на копии.А вот что бы сделал с ним-не знаю.Кстати,про пекторали правда?(видел ее вживую)

Востаннє редагував КАП: 23.11.2011 о 16:10.
КАП зараз поза форумом  
3 користувачів подякували
sanja bc (23.11.2011), Валерий ua (23.11.2011), Стариченко Игорь (24.11.2011)
Старий 23.11.2011, 16:22   #3964
Валерий ua

К написанному.Забылось? Давайте вспомним некоторые из фактов :
[[Ссылки только членам профсоюза. ]

Старий 23.11.2011, 16:42   #3965
Wender

Звідки Ви: г. Полтава
Дописи: 541
Дякував: 2.130
Дякували 446 раз(и) в 261 повідомленнях
[QUOTE=iva;595241]А я б віддав.
Чому? Тому, що цей меч апріорі не може бути приватною власністю. Це наша, спільна власність, всього українського народу.

А всетаки хорошо, что среди нас есть люди которые ВЕРЯТ, что народу еще что-то принадлежит или народ может что-то решить... А остальные уже выросли и не верят в сказки. Коммунизм можно построить. Но только в отдельно взятой семье... Ринат Ахметович не даст соврать... Есль после реставрации вещь будет прдставлять какуюто ценность, для лучшей сохранности повесят в Межгорье, или еще где...
Wender зараз поза форумом  
5 користувачів подякували
DAMIR (24.11.2011), Triton (23.11.2011), Валерий ua (23.11.2011), Гамазин Андрей (23.11.2011), КАП (23.11.2011)
Старий 23.11.2011, 17:01   #3966
Валерий ua

Нашёл фотку меча :
Мініатюри долучень
Щоб збільшити малюнок, клацніть по ньому
Назва:  Мечь Святослава.jpg
Переглядів: 119
Розмір:  16,1 КБ
ID:	154429  
Пользователь сказал cпасибо:
DAMIR (24.11.2011)
Старий 23.11.2011, 17:20   #3967
Валерий ua

Цитата:
Допис від Валерий ua Переглянути допис
Защита от яйца :
Для некоторых кризис кончился,впрочем он и не начинался, и хана зубрам:
Старий 23.11.2011, 18:29   #3968
iva

Звідки Ви: десь трохи нижче Києва :)
Дописи: 542
Дякував: 2.360
Дякували 2.705 раз(и) в 283 повідомленнях
to КАП
Я багато чого бачив у цьому плані .
Ну і власне про пектораль [[Ссылки только членам профсоюза. ]

Повірте на слові, у центральних музеях викрадають експонати свої "кроти". Так, на жаль, але таке буває. І виявляємо їх ми самі. Як? Не скажу, не хочу розкривати професійні секрети.
Крадіжка у Львівському історичному архіві (to Валерій_ua, а не музеї) листів та інших документів, була здійснена одним із працівників, і виявлена працівниками цього ж архіву. На сьогодні всі справи повернуто. Вся подальша історія це провокація на скандал і «чорні» pr-технології. І Ваші Валеріє лінки, зайве тому підтвердження.
У регіональних музеях крадуть, як правило, зовнішні злодії. Брак коштів на охорону і сигналізацію вдається взнаки. Однією з причин, на мою думку, є невміння керівництва МКТ "вибивати" кошти на охорону. У керівників інших галузей це виходить. Іноді вкрадене, повертається «додому». Останні тому приклади картина Караваджо з Одеського художнього музею, Ікона «Покрова Богородиці» ([[Ссылки только членам профсоюза. ]).
Хоча такі речі, на мою думку (виходячи з досвіду), живуть своїм життям і обирають самі свою «домівку» незалежно від волі їх тимчасового власника.

to Wender «…что среди нас есть люди которые ВЕРЯТ, что народу еще что-то принадлежит или народ может что-то решить. А остальные уже выросли и не верят в сказки…»
А хто казав, що буде легко.
Знаєте, я, по натурі, оптиміст і схильний бачити результат з позитивним закінченням. У Вас наскільки зрозумів психологія «пораженца» (такий термін нещодавно освоїв, і ще не знайшов йому адекватного замінника рідною мовою), життєве кредо якого «Життя, іде але повз мене, і я нічого не вирішую».
Можна банальний приклад.
Всі чудово пам’ятають події «Помаранчевої революції», майдан Незалежності, морозний день, один із кандидатів у президенти присягає на вірність народу України і символічно кладе руку на старовинну біблію.
І тут постає питання, а де ж взявся такий раритет.
Історія цієї книги ще той детектив. Але зупинюсь на фінальній частині . У 2001 р. на одній з митниць було вилучено як контрабанду стару книгу. Спершу вона лежала на митниці і чекала хто ж стане її новим власником. Але по процедурі, її мала дослідити державна спеціальна комісія. Дослідивши – комісія зрозуміла, що за раритет попав у її руки – Острозька Біблія 1581 р. Розуміючи її унікальність комісія не повертає її до музею з якого її викрали і визначає нове місце зберігання і нового власника – Центральний державний історичний архів України, м. Київ. На цей час (кін. 2004 - поч. 2005) країна активно «майданила». І режисери тих заходів спланували pr-акцію "присяги вірності народові України" і шукали «декорації». І його віднайшли. Із спецхрану N-служби її витягли «примарафетили» і поклали під руку. А далі та рука захотіла гортати цю книгу вже в іншому місці. Але є рішення комісії. І почалося «перетягування канату» з використанням різних засобів впливу. Проте у грудні 2006 р. вона, завдяки позиції комісії і окремих керівників таки перейшла на зберігання до архіву. І тепер кожен громадянин має право і, найголовніше, може реалізувати його – прийти подивитися на неї і почитати.

P.S.: Прошу вибачення, якщо когось образив. Сам не ідеаліст і чудово розумію в якій країні ми живемо. Проте, як сказав мій учитель «Нужно всегда стремиться к лучшему».

Востаннє редагував Igor: 24.11.2011 о 10:24.
iva зараз поза форумом  
18 користувачів подякували
Свернуть/Развернуть список благодарностей

Старий 23.11.2011, 19:14   #3969
King

Звідки Ви: г.Киев
Дописи: 616
Дякував: 1.220
Дякували 1.195 раз(и) в 219 повідомленнях
Раз уж затронута такая тема...

Кто знает судьбу полотна "Портрет инфанты Маргариты"?
Долгое время эта картина экспонировалась в Музее западного и восточного искусства...
=====================
Позиция специалистов в отн. найденного клинка понятна: есть шанс сделать сенсацию...
...
И они совершенно не лгут, утверждая: "...мог принадлежать!".
Поскольку это высказывание отнюдь не тождественно выражению: "Он принадлежал!".
Оружие знати всегда было дорогим, штучным, имело богатую отделку клинка и рукояти...
Сомнительно, что оружие, представленное на снимке, относится к этой категории.(((.
=====================
Если этот образец извлечен с глубины 20м, то, как минимум:
- образцы легкодоступны (нет ила и т.п.)
- на берегу теперь имеет смысл поставить ДШК. Или суперкарбоновый гранатомет(((: таковы реалии...

Востаннє редагував King: 23.11.2011 о 19:22.
King зараз поза форумом  
3 користувачів подякували
DAMIR (24.11.2011), iva (24.11.2011), Евгений Кравченко (23.11.2011)
Старий 23.11.2011, 19:19   #3970
Валерий ua

Цитата:
...Повірте на слові, у центральних музеях викрадають експонати свої "кроти". Так, на жаль, але таке буває. І виявляємо їх ми самі. Як? Не скажу, не хочу розкривати професійні секрети.
Крадіжка у Львівському історичному архіві (to Валерій_ua, а не музеї) листів та інших документів, була здійснена одним із працівників, і виявлена працівниками цього ж архіву. На сьогодні всі справи повернуто. Вся подальша історія це провокація на скандал і «чорні» pr-технології. І Ваші Валеріє лінки, зайве тому підтвердження.
«чорні» pr-технології А хто покараний? Той бідолашний працівник?А замовник?
Цитата:
У регіональних музеях крадуть, як правило, зовнішні злодії. Брак коштів на охорону і сигналізацію вдається взнаки. Однією з причин, на мою думку, є невміння керівництва МКТ "вибивати" кошти на охорону. У керівників інших галузей це виходить. Іноді вкрадене, повертається «додому». Останні тому приклади картина Караваджо з Одеського художнього музею, Ікона «Покрова Богородиці» ([[Ссылки только членам профсоюза. ]).
Хоча такі речі, на мою думку (виходячи з досвіду), живуть своїм життям і обирають самі свою «домівку» незалежно від волі їх тимчасового власника.
Керівницьтву не треба "вибивати" кошти,держава повинна дбати про свою історію.А зараз той-"дбає",інший пильнує,а дитина голодна

Цитата:
...Спершу вона лежала на митниці і чекала хто ж стане її новим власником... А далі та рука захотіла гортати цю книгу вже в іншому місці....
Перепрошую за окремі цитати з Вашої думки.
Нажаль , так сталося, що деякі речі-артефакти чекають свого господаря і «ці руки» мають намір їх торкатися.
Старий 23.11.2011, 19:33   #3971
sergius

Звідки Ви: Украина Кривой Рог
Дописи: 54
Дякував: 53
Дякували 48 раз(и) в 22 повідомленнях
На фото рукоять меча слишком простецкая для оружия важной персоны. Должно быть богатое украшение.
sergius зараз поза форумом  
Старий 23.11.2011, 20:16   #3972
Hunter

Звідки Ви: Одесса-Мама
Дописи: 1.106
Images: 25
Blog Entries: 2
Дякував: 5.197
Дякували 3.993 раз(и) в 610 повідомленнях
Цитата:
Бильярд
....
Зы. Своим распущенным воображением в начале просмотра, я подумал о другом трюке,всмысле лузе
Я б так никогда не смог ... вот это ВЫДЕРЖКА у пацана ... такая деваха на столе , а он палкой шарики гоняет
Hunter зараз поза форумом  
Валерий ua (23.11.2011), Гамазин Андрей (23.11.2011)
Старий 23.11.2011, 20:44   #3973
КАП

Звідки Ви: Днепропетровск
Дописи: 1.375
Дякував: 3.084
Дякували 3.029 раз(и) в 676 повідомленнях
Цитата:
, що в далекому 1971 р. у Товстій Могилі знайдено всесвітньо відому скіфську пектораль. Шедевр. При бажанні можна прийти у музей коштовностей і помилуватися, спробувати осягнути життя прадавніх народів. А якщо, я Вам скажу, що в приватних колекціях, завдячуючи «несвідомим громадянам» для яких «це ж скільки бабла» основна життєва цінність, осіло ще сім, а одну, восьму, порубали на шматки і здали в на брухт в ломбард. .
Расскажи про остальные пекторали.Их нашли там же? Ну или где можно почитать..

Востаннє редагував КАП: 23.11.2011 о 21:53.
КАП зараз поза форумом  
Старий 24.11.2011, 09:51   #3974
cadmiy

Звідки Ви: украина киев позняки
Дописи: 476
Дякував: 2.145
Дякували 3.386 раз(и) в 388 повідомленнях
Цитата:
Допис від КАП Переглянути допис
Почтать про это нигде нельзя ---работа черных археологов не любит огласки и шума ))))Но насколько я знаю подобные пекторали [даже большие чем киевская] были из разных мест;;видел добычу черных ребят у заказчиков в офисе [приносили на продажу] челюсть отпала [хотя к золоту у меня очень спокойное отношение АUи AU]офигел от масштабности украшений [достойные экземляры нашей сокровищницы-киевской] вроде говорили что с Таманского полуострова [россии] но думаю что брешуть [заметая следы] ------и то что порубали кучу украшений на лом тоже верно ---много недалёких копателей при виде золотого телёнка ,окромя золота ничего не видят ))))В 90х мы с друзьями бродили по старому пещерному крыму[мангуп- эски] --время тогда было не спокойное [перераздел криминала крымского,башмаки ушли ,татары пришли ] жили мы в этих самых пещерах ))практически по несколько человек в день встречали с лопатками -разбегались из кустов ШО зайцы всё перекопано )))))Но самая беда там начинается зимой и осенью --официальные экседиции археологов сворачивают свои лагеря и вместо кисточек и совочков [для аккуратного снятия слоев] приходят экскаваторы и пр техника --уничтожая всё наследие отбирая лишь богатства)))))и всё тихо никто не шумит в интернет ничего не выкладывает --почитать об этом нечего ))))и только приближенные к этой теме краем уха слышат и видят где что проскакивает из украинских недр
cadmiy зараз поза форумом  
10 користувачів подякували
iva (24.11.2011), SERDIТЫЙ (24.11.2011), Strayer (24.11.2011), Vasil' (24.11.2011), Валерий ua (24.11.2011), Ван (24.11.2011), Евгений Кравченко (24.11.2011), КАП (24.11.2011), Саня77 (24.11.2011), Сергиенко Тарас (24.11.2011)
Старий 24.11.2011, 10:09   #3975
vlad72

Звідки Ви: г Шостка
Дописи: 741
Дякував: 3.272
Дякували 2.059 раз(и) в 384 повідомленнях
Цитата:
Допис від sergius Переглянути допис
На фото рукоять меча слишком простецкая для оружия важной персоны. Должно быть богатое украшение.
Вот что пишут по этому поводу
Цитата:
В том, что подобного рода находка значима не только для нашей страны, а в целом для всего континента — Евразии — уверен ученый секретарь национального заповедника «Хортица» Сергей Татаринцев. «Меч типологически датируется Х столетием и относится к скандинавским, варяжским мечам, которые были широко распространены, в том числе и на древней Руси. Они принадлежали не рядовым дружинникам, а знати. Цельный металлический меч — это был атрибут достаточно знатного человека. Найденный меч декорирован серебром, а также желтым металлом, вполне возможно, что на рукояти было золото. Мы этот меч ассоциируем с князем Святославом потому, что это единственное летописное упоминание византийцев о каких-то масштабных битвах в нашем регионе, относящееся к 972 году», — говорит Татаринцев и добавляет, что в 1928 при строительстве ДнепроГЭСа нашли пять подобных мечей того же десятого века, которые, к сожалению, утеряны в годы Великой Отечественной.
vlad72 зараз поза форумом  
Старий 24.11.2011, 10:22   #3976
iva

Звідки Ви: десь трохи нижче Києва :)
Дописи: 542
Дякував: 2.360
Дякували 2.705 раз(и) в 283 повідомленнях
Цитата:
Допис від КАП Переглянути допис
Особисто сам не бачив, про це мені розповів колега з Інституту археології, який відстежує дане питання. На жаль, про них нічого не відомо широкому загалу, осіли вони в приватних колекціях і бачили їх лише окремі люди. Оприлюднювати їх власники не збираються. А про останню розрубану на шматки сам дізнався нещодавно. В минулому році до одного з одеських ломбардів з інтервалом в місяць-півтора приходив непримітний чоловік і здавав на брухт рубані шматочки золота з елементами декору. Власник зацікавився і коли почав складати мозаїку, сам здивувався, яка нищиться пам’ятка. При наступному візиті він запропонував чоловіку продати все і одразу, аби той не рубав річ, і запропонував суму, яка вдвічі перевищувала вартість брухту золота. Проте, чоловік, більше так і не з’явився. Очевидно злякався, що обмануть.
Повернуся до меча. А що було б якби автор знахідки, не віддав його в музей, яка б була його подальша доля? Автор знахідки достеменно і не дізнався про «унікальну приналежність» цього меча. Валявся б десь у гаражі (дачі, квартирі) і показувався б друзям (під чарку), як древній меч. І тривало б це до тих пір поки його жінка не викинула цю залізяку, бо з неї іржа сипле і забруднює килим. Захотів би продати, йому б теж не дали належної експертної оцінки, щоб ціну збити.

to sergius
Взагалі-то князь Святослав був воїном по духу і життю, його мало цікавило спокійне князівське життя. Все своє життя він провів у війнах. Виборов країні незалежність, розширив кордони і заставив з собою рахуватися.
Церемоніальну (парадну) зброю ніколи не брали у бій і її клали до могил при класичній церемонії поховання. Князя ж ховала лише невелика група відданих бойових побратимів, які перебували у дуже скрутному становищі. То й, очевидно, поклали той меч який був при ньому.
Що стосується розмірів руків’я та інших параметрів, то тут вже варто підключати антропологію. А якого зросту були тогочасні люди? Могильники Київської Русі не копав, не скажу. У Криму в Х ст. середній зріст людини був не більше 1 м 65. Хоча і траплялися виключення.
«Великі речі» завше були непримітним, яскравий тому приклад спис римського центуріона Гая Касія Лонгіна. Здавалось, що це звичайний спис, баз оздоблення коштовними металами і камінчиками, проте це був один із найцінніших «окультних» скарбів третього Рейху. А легенда про священний грааль.
iva зараз поза форумом  
15 користувачів подякували
Свернуть/Развернуть список благодарностей

Старий 24.11.2011, 12:27   #3977
Валерий ua

Не, ну бляха муха :

Смотрю я на то,что нас окружает и грустно становится
Igor (24.11.2011), хантер (25.11.2011)
Старий 24.11.2011, 13:14   #3978
Dark

Дописи: 736
Дякував: 1.467
Дякували 2.222 раз(и) в 329 повідомленнях
Цитата:
Не, ну бляха муха :

Смотрю я на то,что нас окружает и грустно становится
Ну почему же грустно, у нас тоже окружают.
Dark зараз поза форумом  
Старий 24.11.2011, 13:41   #3979
Валерий ua

Цитата:
Допис від Dark Переглянути допис
Ну почему же грустно, у нас тоже окружают.
Уже успел порадоваться,вчера было.
Старий 24.11.2011, 14:34   #3980
Dark

Дописи: 736
Дякував: 1.467
Дякували 2.222 раз(и) в 329 повідомленнях
Цитата:
Уже успел порадоваться,вчера было.
Сори не заметил. Так переполнило чувство радости за ближних, хотел поделиться. В конце концов должно же быть хоть кому то в этой стране хорошо.
Dark зараз поза форумом  
Пользователь сказал cпасибо:
хантер (25.11.2011)

Параметри теми
Параметри перегляду

Ваші права у розділі
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи

BB-код є Увімк.
Усмішки Увімк.
[IMG] код Увімк.
HTML код Вимк.

Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 14:01.

vBulletin 3.8.7 ; Copyright © 2000-2025 Jelsoft Enterprises Limited
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010

Без ГМО Kapitan.ua mirrybolova.com.ua
Лодочные моторы на motor.com.ua