Назад   ОБЩАЛКИ ДОМА РЫБАКА > Как мы ловим > Ультралайт > Архивы раздела Ультралайт
<Отчеты> <Барахолка> <Общалка, Объявления> <Галерея> <<Дневники>>

Примітки

Архивы раздела Ультралайт Всё, о чем говорили прошлые годы..

Параметри теми Параметри перегляду
Старий 10.04.2015, 20:12   #1641
BRABUS xD

Звідки Ви: Киев(Березняки)
Дописи: 869
Blog Entries: 4
Дякував: 2.162
Дякували 3.202 раз(и) в 270 повідомленнях
Цитата:
Допис від Staren Переглянути допис
Ребят, дайте где-то иллюстрацию, или видео на узел, чтоб привязать Nanofil к флюру!!! Соскальзывает гадина!
Там же на бобине со шнура картинки есть как привязывать, вроде норм узлы.
Долучені зображення
Тип файлу: jpg ae4187176c99.jpg (28,0 КБ, 160 переглядів)
BRABUS xD зараз поза форумом  
Пользователь сказал cпасибо:
Окунер (27.06.2015)
Старий 11.04.2015, 04:53   #1642
Staren

Звідки Ви: Харьков
Дописи: 34
Дякував: 2
Дякували 10 раз(и) в 6 повідомленнях
Та есть то... Но у меня по этой инструкции узлы соскальзывают либо рвутся!!! Вроде и витков достаточно и смачиваю, может не за то тяну... как называется этот узел? Гляну его на ютубе!?
Staren зараз поза форумом  
Старий 11.04.2015, 09:35   #1643
BRABUS xD

Цитата:
Допис від Staren Переглянути допис
Т как называется этот узел? Гляну его на ютубе!?
Олбрайт. А в инструкции нанофила двойной олбрайт.

[[Ссылки только членам профсоюза. ]
Старий 13.04.2015, 21:45   #1644
aleks aleks

Звідки Ви: Odessa
Дописи: 1.876
Дякував: 854
Дякували 1.242 раз(и) в 180 повідомленнях
Опробовал купленный Tict SRAM JSR-610SS. Условия: Ю.Буг, течение не сильное, глубины 1,5-2 м, дно заиленное. Ловил вольфрамом и свинцом 1, 2, 3 и 4 гр с силиконом 1"-2", на катушке был намотан варивас 0,3 и поводок из флюра 0,20, погода ветреная. Объект ловли - микроокунь. Что отметил для себя: все эти веса забрасывает легко и непринужденно, грамм на 14-16 м остальное дальше, контроль дна затруднен (ветер и шнур толстоват), прекрасная обратная связь с приманкой, реально чувствуешь как микро окунь щиплет и зажевывает силикон, полевки передаются очень сильно. На вываживание работает почти весь бланк, рыбу не сливает, губы не рвет. Общее впечатление положительное![[Ссылки только членам профсоюза. ][[Ссылки только членам профсоюза. ]
aleks aleks зараз поза форумом  
11 користувачів подякували
Свернуть/Развернуть список благодарностей

Старий 15.04.2015, 23:32   #1645
alexyat

Звідки Ви: киев, оболонь
Дописи: 851
Дякував: 196
Дякували 569 раз(и) в 251 повідомленнях
мужики, а где то есть обзор катушек для УЛ?
Хочу что то бюджетненькое, под нанофил, и с маленьким передаточным числом.
Установлю на блюберд 0,5...5 гр.
С вариантами за 400 баксов не напрягайтесь.
Если у кого есть лишняя, а продавать лень могу махнуть на старую модель шимано вх4000 которую купил лет 10 назад для фидера и не юзал практически.

Ии не могу найти советов по дешовым шимано... ну типа хиперлууп например... они сейчас гривен по 600...8000

Востаннє редагував alexyat: 15.04.2015 о 23:38.
alexyat зараз поза форумом  
Старий 16.04.2015, 18:12   #1646
Кела С.

Звідки Ви: Одесса
Дописи: 195
Дякував: 754
Дякували 534 раз(и) в 94 повідомленнях
Цитата:
Допис від alexyat Переглянути допис
Если у кого есть лишняя, а продавать лень могу махнуть на старую модель шимано вх4000 которую купил лет 10 назад для фидера и не юзал практически.

Ии не могу найти советов по дешовым шимано... ну типа хиперлууп например... они сейчас гривен по 600...8000
Из бюджета, Риоби Экусима пожалуй подойдёт.
Кела С. зараз поза форумом  
alexyat (16.04.2015)
Старий 16.04.2015, 20:59   #1647
zDIOz

Звідки Ви: Київ
Дописи: 260
Дякував: 60
Дякували 139 раз(и) в 98 повідомленнях
Цитата:

ризикну запропонувати Daiwa Regal 2000 xia

воно оттаке :-)
по ціні зараз коло 1000-1200 грн повинно бути. в мене така на XUL стоїть, в товарищів (двох) на "фінках" 0.5-5 гр, ще у това на 1-7 гр здається щось фаворитівське. У всіх 2000 розмір. Дуже задоволені. Катушки активно використовуються, у товарища 2-3 рази на тиждень рибалка на цілий день.
ну якось так.
zDIOz зараз поза форумом  
alexyat (16.04.2015)
Старий 16.04.2015, 21:53   #1648
alexyat

Цитата:
Допис від zDIOz Переглянути допис
ризикну запропонувати Daiwa Regal 2000 xia
воно оттаке :-)
по ціні зараз коло 1000-1200 грн повинно бути. в мене така на XUL стоїть, в товарищів (двох) на "фінках" 0.5-5 гр, ще у това на 1-7 гр здається щось фаворитівське. У всіх 2000 розмір. Дуже задоволені. Катушки активно використовуються, у товарища 2-3 рази на тиждень рибалка на цілий день.
ну якось так.
дякую, забув написати що є шимано иксаже 2500.
тому я не бачу сенсу в майже такій моделі...

бачу сенс в перш за все меньша передатка, наприклад 4.6:1 ...
різниця в вазі 10 грам - то до спортсменів
якась віртуальна міцність - по мому досвіду міцності любої брендовох катушки достатньо до рибки в 10кг

по руобі ксіма - а в чим вона краща за шимано хіперлууп наприклад? абоо там САхара шимановська в таку ціну теж?

Востаннє редагував alexyat: 16.04.2015 о 22:11.
Старий 16.04.2015, 23:42   #1649
zDIOz

Цитата:
дякую, забув написати що є шимано иксаже 2500.
тому я не бачу сенсу в майже такій моделі...
не для флейму або суперечки - якщо ексейдж "старий" то ви праві, якщо новий то позбудьтесь його. маю "старий" 2500 ра і мав можливість порівняти з сучасним - люфти та хід котушки на рівні китайця за 50 грн. мені було соромно за шимано або за те що в нас продают під цим виглядом (порівняв в гуртовії конторі не з одним екземпляром).
Цитата:
бачу сенс в перш за все меньша передатка, наприклад 4.6:1 ...
різниця в вазі 10 грам - то до спортсменів
якась віртуальна міцність - по мому досвіду міцності любої брендовох катушки достатньо до рибки в 10кг
повністю праві. Єдине - шимано в ції ціновій категорії буде ну ніяка, з дайви все таки ще щось вибрати можна. це за умови купівлі котушки.
Цитата:
по руобі ксіма - а в чим вона краща за шимано хіперлууп наприклад? абоо там САхара шимановська в таку ціну теж?
я не люблю ріобі взагалі і проти них так що щоб не почались кидки какашками я промовчу. скажу тільки що можливість половити ріобами була не один раз але в мене власних риобі ніколи не було і не буде.

Власне можна було б порекомендувати з Мікадо та з Містраля недорогі але дуже гарні котушки але ви маєте вже котушку.
Не моя справа але я б підійшов дещо інакше до ситуації. Ловіть зараз тим що є. Через деякий час прийде розуміння що щось в комплекті "не те" і виникне бажання "підтягнути". Можливо ви забажаєте іншу палку в іншому бренді. Тоді вже треба орієнтуватись на палку і потім міняти котушку або навпаки. ІМХО ловити спіном за 100 грн та котушкою за 10 к грн - це трохи дивно і навпаки так само. Вудилище та існуюча, котушка як на мене, в одному класі отже на воду!

НХНЧ!
zDIOz зараз поза форумом  
alexyat (17.04.2015)
Старий 17.04.2015, 14:03   #1650
Алекс!1

Звідки Ви: Васильков, Киевской
Дописи: 2.199
Дякував: 2.810
Дякували 1.863 раз(и) в 658 повідомленнях
для zDIOz

Exage новый, это какой FC, FD (FB-не помню , вроде был). Относительно
RA- они все новые и разные.
Алекс!1 зараз поза форумом  
Старий 17.04.2015, 14:25   #1651
zDIOz

Цитата:
Допис від Алекс!1 Переглянути допис
Exage новый, это какой FC, FD (FB-не помню , вроде был). Относительно
RA- они все новые и разные.
RC
якщо не помиляюсь то раніше ще були версії rca - відрізнялись пудшипниками здається.
RA сучасний ви мабуть маєте на увазі біомастер.
zDIOz зараз поза форумом  
Старий 17.04.2015, 15:36   #1652
Алекс!1

Звідки Ви: Васильков, Киевской
Дописи: 2.199
Дякував: 2.810
Дякували 1.863 раз(и) в 658 повідомленнях
эксейж

...якщо новий, то позбудьтесь його...Які букви у цього нового?
Алекс!1 зараз поза форумом  
Старий 17.04.2015, 19:24   #1653
BRABUS xD

Цитата:
Допис від Алекс!1 Переглянути допис
...якщо новий, то позбудьтесь його...Які букви у цього нового?
Новый Exage с маркировкой FD. Вполне нормальная катушка за небольшую стоимость.
Долучені зображення
Тип файлу: jpg ee8f2ff49a7d31dcbac72254351e51b5.jpg (96,6 КБ, 88 переглядів)
Старий 17.04.2015, 22:06   #1654
alexyat

Цитата:
не для флейму або суперечки - якщо ексейдж "старий" то ви праві, якщо новий то позбудьтесь його. маю "старий" 2500 ра і мав можливість порівняти з сучасним - люфти та хід котушки на рівні китайця за 50 грн. мені було соромно за шимано або за те що в нас продают під цим виглядом (порівняв в гуртовії конторі не з одним екземпляром).

повністю праві. Єдине - шимано в ції ціновій категорії буде ну ніяка, з дайви все таки ще щось вибрати можна. це за умови купівлі котушки.

я не люблю ріобі взагалі і проти них так що щоб не почались кидки какашками я промовчу. скажу тільки що можливість половити ріобами була не один раз але в мене власних риобі ніколи не було і не буде.

Власне можна було б порекомендувати з Мікадо та з Містраля недорогі але дуже гарні котушки але ви маєте вже котушку.
Не моя справа але я б підійшов дещо інакше до ситуації. Ловіть зараз тим що є. Через деякий час прийде розуміння що щось в комплекті "не те" і виникне бажання "підтягнути". Можливо ви забажаєте іншу палку в іншому бренді. Тоді вже треба орієнтуватись на палку і потім міняти котушку або навпаки. ІМХО ловити спіном за 100 грн та котушкою за 10 к грн - це трохи дивно і навпаки так само. Вудилище та існуюча, котушка як на мене, в одному класі отже на воду!

НХНЧ!
дякую,
1. у мене дві катушки Shimano exage 2500 - обидві старі і обидві - прекрасні за багато багато років зламав пелюсток тріскачки на одній шпулі , є ще одна матчева exage3000 - теж прекрасна.
тому підтверджую всі гарні слова на рахунок Exage 2500(старих)
2. так випало - що попала в руки мені сьогодні shamano Sahara 1000FD.
зовні таке враження що вона впала на асфальт і були сколи на шпулі.
власник дав чудову ціну і вона стала моєю.
зняв шпулю, зняв серединку, зажав на болті шпулю, болт в дрель і полірувальною німецькою наждачкою десь за пів години зробив нову кромку. ясна річ що не має чудодійного темно сірого коліра, а стала просто як мутне дзеркало... якщо не обламаюсь полірну до дзеркала.

ну і основне... поставив я на БлюБьорд 0.5-5 цю Sahara 1000FD і нанофіл по пораді гарного форумчанина 0.06... і це діло виявилося.
з вузликами я не мудрував - прив'язав подвійним паломаром вертлюг.
виліт - я просто здивований,
Sahara нанофіл вкладає рівно, ясно що як щоб передатка була 4.6 було б ще краще, але в порівнянні з 2500 з врахуванням діаметра шпулі - десь так і буде .

іншими словами - я знайшов те що шукав - бюджетний суперУЛ комплект для рідких рибалок замість копання на дачі.
дякую всім за допомогу та поради, якщо кому треба порада - звертайтесь також, це чудово що рибаки так допомагають один одному.
Старий 17.04.2015, 22:36   #1655
zDIOz

Цитата:
Допис від BRABUS xD Переглянути допис
Новый Exage с маркировкой FD. Вполне нормальная катушка за небольшую стоимость.
поки не продав свою, можемо зустрітись та покрутите в руках щоб порівняти, якщо маєте нову.
п.с. ще раз нагадаю з чого почав: "не заради флейму або суперечки" :-)
zDIOz зараз поза форумом  
Старий 17.04.2015, 22:42   #1656
zDIOz

Цитата:
дякую,
1. у мене дві катушки Shimano exage 2500 - обидві старі і обидві - прекрасні за багато багато років зламав пелюсток тріскачки на одній шпулі , є ще одна матчева exage3000 - теж прекрасна.
тому підтверджую всі гарні слова на рахунок Exage 2500(старих)
:-)

Цитата:
2. так випало - що попала в руки мені сьогодні shamano Sahara 1000FD.
зовні таке враження що вона впала на асфальт і були сколи на шпулі.
власник дав чудову ціну і вона стала моєю.
зняв шпулю, зняв серединку, зажав на болті шпулю, болт в дрель і полірувальною німецькою наждачкою десь за пів години зробив нову кромку. ясна річ що не має чудодійного темно сірого коліра, а стала просто як мутне дзеркало... якщо не обламаюсь полірну до дзеркала.

ну і основне... поставив я на БлюБьорд 0.5-5 цю Sahara 1000FD і нанофіл по пораді гарного форумчанина 0.06... і це діло виявилося.
з вузликами я не мудрував - прив'язав подвійним паломаром вертлюг.
виліт - я просто здивований,
Sahara нанофіл вкладає рівно, ясно що як щоб передатка була 4.6 було б ще краще, але в порівнянні з 2500 з врахуванням діаметра шпулі - десь так і буде .

іншими словами - я знайшов те що шукав - бюджетний суперУЛ комплект для рідких рибалок замість копання на дачі.
дякую всім за допомогу та поради, якщо кому треба порада - звертайтесь також, це чудово що рибаки так допомагають один одному.
поздоровляю з тим що "це діло виявилось" :-) Нехай ловить та додає приємних емоції.
Я тільки хотів сказати що 1000 розмір дуже суперечливо для УЛ. Часто чути що якщо УЛ == маленьки діаметри лески/шнура+маленьки ваги та принади то треба і маленьку катушку... Це не зовсім вірно. Легку - да і тут без суперечок, а ось що до маленьких шпуль то це не так - виліт з маленьких шпуль частіше за все важчий, міцність конструкції часто програє 2000-2500 розмірам. Баланс ваговий добитися легче бо легка (до 200 гр) котушка 2000-2500 розміру це 300+ у.о. Практика показала, що на УЛ 2000 розмір працює чудово.
Але якщо Вам подобається то Слава Богу! НХНЧ!
zDIOz зараз поза форумом  
Старий 17.04.2015, 22:52   #1657
BRABUS xD

Цитата:
поки не продав свою, можемо зустрітись та покрутите в руках щоб порівняти, якщо маєте нову.
п.с. ще раз нагадаю з чого почав: "не заради флейму або суперечки" :-)
Была в использовании Наски 13, они с Эксейджем ФД практически одинаковые. Крутил Эксейдж в магазине, нормальная катушка, может мне экземпляр удачный попался
п.с: Ніяких суперечок, просто ділимось своїми враженнями.
Старий 17.04.2015, 23:06   #1658
zDIOz

Цитата:
Допис від BRABUS xD Переглянути допис
Была в использовании Наски 13, они с Эксейджем ФД практически одинаковые. Крутил Эксейдж в магазине, нормальная катушка, может мне экземпляр удачный попался
п.с: Ніяких суперечок, просто ділимось своїми враженнями.
в мене буда ситуація , щоб зрозуміти чому так кажу що до ексейджа, товарищ дуже бажав придбати ексейджа аж свербіло. Поїхали до знайомого щоб взяти "як для своїх" (гуртова контора). гроші на стіл, коробка в торбу. Кажу : "ти хоч покрути її" Крутить, на обличчі щастя :-) Кажу неее - почекай. Сідаємо в машину, їдемо до мене , беремо мій старий ексейдж (ТО не робилось жодного разу!!!!) , повертаємось. Два ексейджа поруч і щастя у това з обличча зникає... перебрано було 8 (вісім) котушок. В результаті гроші були забрані і людина тоді придбала дайву (не пам'ятаю точно модель). Після цього ще один тов. в оф. магазині шимано намагався купити ексейджа і так пішов без нього :-(

Можливо така карма була :-) Я хоч і не прихильник шимано але своїм ексейджем пишаюсь - дійсно дуже гарна котушка про яку можна сказати "теплий ламповий звук" :-)
п.с. сорі що відійшли від теми.
zDIOz зараз поза форумом  
Старий 18.04.2015, 00:27   #1659
alexyat

Цитата:
:-)

поздоровляю з тим що "це діло виявилось" :-) Нехай ловить та додає приємних емоції.
Я тільки хотів сказати що 1000 розмір дуже суперечливо для УЛ. Часто чути що якщо УЛ == маленьки діаметри лески/шнура+маленьки ваги та принади то треба і маленьку катушку... Це не зовсім вірно. Легку - да і тут без суперечок, а ось що до маленьких шпуль то це не так - виліт з маленьких шпуль частіше за все важчий, міцність конструкції часто програє 2000-2500 розмірам. Баланс ваговий добитися легче бо легка (до 200 гр) котушка 2000-2500 розміру це 300+ у.о. Практика показала, що на УЛ 2000 розмір працює чудово.
Але якщо Вам подобається то Слава Богу! НХНЧ!
Вам шашечки или ехать?
До 200 грам найти бюджетный вариант в размере 2000... скажем даже легко, если бюджет 400уе
В конкретно моей ситуации на маленькую шпулю намотан нанофил.... поэтому критичность диаметра не столь яркая
Для ловли с чебурашкой 1гр тоже мне кажется 50 м забрасывать из разряда сказок
Читал недавно что у кого то друзья шнуром 0,17 успешнейше джигуют с 50м... у меня возник вопрос сколько в году абсолютно безветренных дней для ловли в абсолютно спокойном озере?
Вот сегодня при ветре метров с 20 петлю выдувало радиусом метра 3...

Но я и отметил, что доволен сложившимся бюджетным вариантом. Конечно мне диафлеш больше понравился 1...4 гр и Тиро и рарениум и варивас со смол геймом... я даже понимаю тех кто покупает это - это для них основной вид ловли.
Но повторюсь: была цель для редких рыбалок на дачных озерах.

Ну и не понимаю я темы - чего сравнивать старые и новые Exage? Они от этого появятся? Хотите сравнить на Оболони - приезжайте, я своиатешки продавать не собираюсь
Старий 18.04.2015, 10:23   #1660
-DW-

Дописи: 366
Blog Entries: 10
Дякував: 2.437
Дякували 1.835 раз(и) в 163 повідомленнях
Приветствую домовых!
Подскажите, а есть ли в природе застежки для УЛ, типа быстросъемных? На прошлой вылазке так намучился с парой воблерков, что слов нет. Может есть что-то типа как у карпятников для грузков или просто скобка на самоподжиме, так сказать?
-DW- зараз поза форумом  

Параметри теми
Параметри перегляду

Ваші права у розділі
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи

BB-код є Увімк.
Усмішки Увімк.
[IMG] код Увімк.
HTML код Вимк.

Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 23:24.

vBulletin 3.8.7 ; Copyright © 2000-2025 Jelsoft Enterprises Limited
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010

Без ГМО Kapitan.ua mirrybolova.com.ua
Лодочные моторы на motor.com.ua