|
![]() |
<Отчеты> | <Барахолка> | <Общалка, Объявления> | <Галерея> | <<Дневники>> |
Каяки. Рыбалка. Все о каяках и рыбалке :) |
Результати опитування: Какая размерность каяка для рыбалки Вам больше импонирует? Size of kayak fishing? | |||
до 10 ft включительно |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 20,00% |
11 ft |
3 | 12,00% |
12 ft |
6 | 24,00% |
13 ft |
4 | 16,00% |
14 ft |
3 | 12,00% |
более 14 ft |
4 | 16,00% |
Голосували: 25. Ви ще не голосували в цьому опитуванні |
![]() |
|
Параметри теми | Параметри перегляду |
![]() |
#1 |
Сарайбаши
Звідки Ви: Украина
Дописи: 913
Images: 139
Дякував: 1.716
Дякували 1.277 раз(и) в 313 повідомленнях
|
Размер каяка для рыбалки. Какой Вы для себя хотите?
Не простой процесс - из многообразия брендов и размерностей каяков для рыбалки выбрать для себя оптимальный вариант.
Тут много факторов. При большом размере - комфортно рыбачить. Он остойчив, мореходен, вместителен. Небольшой каяк удобен в перевозке, легче, да и (как правило) дешевле. Что выбираешь? Какие основные аргументы при выборе KAYAK FISHING? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Модератор
Звідки Ви: Киев, м. "Лыбидская"
Дописи: 2.134
Blog Entries: 5
Дякував: 6.933
Дякували 4.843 раз(и) в 1.111 повідомленнях
|
Я не знаю какой каяк я себе хочу... Хочу, чтобы рыбачить с него можно было комфортно. Чтобы ноги не затекали и во время дождя вода под попу не лилась. Хочу, чтобы он был максимально устойчив и быстроходен. Чтобы не только веслами по воде маслать, но и руки освободить, другой способ передвижения чтобы был (педальки, ласты или мотор, не знаю что лучше) А про размер для меня вообще темный лес...
![]() ![]() Если знающие посоветуют, спасибо тому большое. |
![]() |
![]() |
Пользователь сказал cпасибо: |
Стан (29.01.2019)
|
![]() |
#3 |
Звідки Ви: Киев - Варшава
Дописи: 221
Дякував: 272
Дякували 115 раз(и) в 57 повідомленнях
|
Я рыбачу в каяке "по принуждению"
![]() Вообщем из личных наблюдений, по скольку маршруты в основном по мелким извилистым, закоряженым рекам - чем каяк меньше, тем удобнее. В идеале ловить из единички, чуть хуже в 2х местном и совсем не удобно из тройки. Терминологии сопутсвующей не знаю, поэтому опишу своими словами ![]() Как-то так |
![]() |
![]() |
4 користувачів подякували |
![]() |
#4 | |
Звідки Ви: Київ, південна половина лівого берега
Дописи: 424
Blog Entries: 1
Дякував: 1.960
Дякували 777 раз(и) в 135 повідомленнях
|
Цитата:
sit-on-top набагато функціональніше в наших широтах. Його лише гірше носити, не варто йти в серйозні пороги, ну і з дощиком треба щось придумувати ![]() А ловити з трійки.. Як Вам ловиться втрьох з надуваса, хіба комфортно? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Звідки Ви: Киев
Дописи: 1.561
Blog Entries: 17
Дякував: 2.831
Дякували 11.740 раз(и) в 1.458 повідомленнях
|
Будущий каякер должен принять сам взвешенное решение по выбору размера и веса каяка.
1.) От суммы, которую рыболов готов или может потратить на данный проект. 2.) От роста и веса каякера и его физических данных, состояния здоровья. 3.) От типа или вида воды, на которых планируется рыбалка. 4.) От способа доставки каяка до воды, - на крыше авто, в багажнике внедорожника-грузовика или на прицепе. 5.) От вариантов хранения каяка. 6.) Когда все учтено, если есть такая возможность, обязательно попробовать на воде различные варианты каяков (спасибо, Alon_ph. напомнил). Американцы рекомендуют: - demo, demo, demo... Всё ) ПС: - если рыбалка ведется в разных условиях, то как и одним удилищем, так и одним каяком, в идеале не обойтись. Востаннє редагував МЛВ: 17.02.2019 о 14:30. |
![]() |
![]() |
3 користувачів подякували |
![]() |
#6 |
Звідки Ви: Обухов
Дописи: 36
Дякував: 7
Дякували 31 раз(и) в 13 повідомленнях
|
У меня длинный каяк (сияк, 410 см), удобен на ходу, не очень удобен для маневра и при перевозке, если для озер то лучше наверное коротки и широкие, если для днепра и длительных переходов то лучше смотреть на длинные и узкие. и вес, смотрите на вес, сейчас пошла мода на тяжелые, скинуть на воду 40-45 кг в одиночку совсем не легко, мой еще из старых и весит 25 кг... однозначно Sit on top, для рыбалки.
уже думаю взять второй короткий для рыбалки на озерах, но и в сияке есть свои плюсы но лучше сначала попробовать все варианты, в прокате например, и желательно пару раз что бы избежать ВАУ эффекта |
![]() |
![]() |
5 користувачів подякували |
Miirka (07.03.2019), Serious Sam (05.02.2020), МЛВ (17.02.2019), Саша16 (10.04.2021), Стан (17.02.2019)
|
![]() |
#7 |
Сарайбаши
Звідки Ви: Украина
Дописи: 913
Images: 139
Дякував: 1.716
Дякували 1.277 раз(и) в 313 повідомленнях
|
каяк - сияк
Хотел сначала спросить, что такое "сияк"
Но гугл в помощь, Сияк - это каяк предназначенный для больших водоемов. Сияк — разновидность каяка. С морфологической точки зрения — производное от sea (англ.: море) и yak (окончание слова kayak) Если с основой sea в слове сияк все просто (на английском языке означает море), то с окончанием yak все гораздо интереснее. Kayak — на одном из диалектов Инуитского языка Канады, диалекте Инуктитут, — название небольшой лодки, приводимой в движение мускульной силой при помощи двухлопастных весел. На других инуитских диалектах каяк назывался kiack, kaiak, kyack, kyak, qayaq и qyaq. Маркетологи создали новое и, надо сказать, удачно слово, в равной степени созвучное словам sea и kayak, тем самым очень точно подчеркивающем назначение нового каяка. |
![]() |
![]() |
Пользователь сказал cпасибо: |
Sergii Doc (17.02.2019)
|
![]() |
#8 | |
Звідки Ви: Обухов
Дописи: 36
Дякував: 7
Дякували 31 раз(и) в 13 повідомленнях
|
Цитата:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||
Звідки Ви: Київ, південна половина лівого берега
Дописи: 424
Blog Entries: 1
Дякував: 1.960
Дякували 777 раз(и) в 135 повідомленнях
|
Поради що до вибору першого каяку
Цитата:
![]() Я вже замислився про 1) пірогу (для двох) 2) надувас типу Ладья ЛБ-380 спорт Чайка - для виїздів без свого авто, або не місткому авто Цитата:
![]() Отже: майбутньому риболову-весляру. Раджу найперше для себе визначити, чи має значення для Вас швидкість на веслах, і дистанцію яку треба долати. Відповіддю визначається форма каяка - тобто, практично все. (Одразу скажу, що питання проходу серйозних порогів потребує окремої підготовки.. та, краще - окремого каяка ![]() Особисто для мене було критично іти сплавом, разом з колективом тролінгістів, що неквапно йшли на моторі. Для цього форма має бути гострою, як зимова судакова блешня (фото 1, певною мірою 2) В результаті правильного вибору, я не лише встигав і обганяв їх, щоб закинути під якесь цікаве дерево, поки мотор не злякав всю рибу - але і наздогнав друзів за кілометр вниз по течії, щоб допомогли дістати втоплений спінінг ![]() ![]() Якщо ж у Вас до каяку підвішені електромотор та поплавки, а на веслах хочете пройти лише пару кілометрів - то можна й форму коротшого товстуна брати, як-от Колібрівській Фіш-н-Гоу (фото 3) чи й коротші (фото 4). Тільки подумайте, чи поміститься в того коротиша потрібний вам рюкзак? Звичайно, ходові якості обернено пропорційні стійкості на воді, яка визначається: а) шириною каяка б) наявністю кіля та поплавків в) глибиною розташування в каяку центра ваги. Хочу зупинитися на останньому пункті. Якщо подивитесь уважно на відео (приєднаю тут пізніше), навіть на стійкому рибальському каяку рибалка стоячи не розслабляється, а балансує - і це при тому,що риба його ще й мало напружує. Іноді можна стояти більш-менш комфортно - але для цього дно має бути низько в воді. Тобто - закритий класичний каяк (фото 1), або глибоке "корито" (фото 3), або варіант "корита" - пірога (фото 5). В класичному каяку - обмежений простір взагалі, і обмежена можливість швидкого доступу до речей, а всі спінінги лежать під самим носом (уявіть по фото 8). В "кориті" виникають питання щодо просторової міцності конструкції, за відсутності всяких балок-флорів-бімсів. І виникають не так рідко, як би Вам хотілося. Зате більше місця поставити крісло, щоб попа була сухіша (тут висували такий критерій ![]() Особисто я, після тривалих сумнівів, обрав, тоді ще незвичний для себе sit-on-top, і до сих пір не жалкую. Маю можливість розкласти коробки, підсаки, 2-3 снаряжених спінінга та всякий реманент в вільному доступі. Але в нього форма замкненої порожнини, з увігнутою оболонкою, і ти сидиш згори на цій оболонці. Думав, що буде гірше - ця штука доволі стійка, але щоб стати, потрібні рамки-поручні. І, можливо, поплавці (фото 7). Але ходить - що летить по воді, і повертає непогано. За наявності відповідного авто для перевезення, варіанти типу індіанської піроги (фото 5) - чудово підходять, якщо не ходити на великі відстані, і встановити зручне крісло. Або ходити удвох. Що до перевезення: коли запихав всередину довгого буса - їхав і 130 км/год, а можна було б на дах ![]() В американському ютюбі є купа пристроїв для затягування в салон або на дах каяків. Буду радий допомогти порадою. В будь-якому разі рекомендую випробувати весь асортимент прокату в будній день в Гідропарку, Парку Муромецьта ще де знайдете. Що до оснащення каяку навісним - широке поле для творчості. Тут колеги по захопленню радили ебей, в мене теж слина пішла рікою ![]() Єдине пораджу в будь-якому разі - протягти мотузку вздовж бортів, для принайтовування всього на випадок перевертання/випадання. Сам поки що не маю власного досвіду ані з електромотором на каяку, ані з ехолотом чи лебідкою - тому буду радий почути поради від тих, у кого вже такий досвід був. Дуже важливе питання весла...але про це, як і інше - далі буде ![]() І хай всім ловиться! ![]() Востаннє редагував Sergii Doc: 18.02.2019 о 10:37. Причина: уточнення |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Звідки Ви: Днепр
Дописи: 141
Дякував: 11
Дякували 32 раз(и) в 14 повідомленнях
|
Miirka. Я не знаю какой каяк я себе хочу...
Когда то пришел к спиннингу с байдарки, условия приминения поход выходного дня. Начал с каркасника плюсы: все присущие каркасной байдарке, курсовая устойчивость и быстрее чем надувастика ход, значит меньше времени на перемещение по точкам и т.д. минусы: сборка, разборка затягивают время больше чем надуть и спустить надувашку, качественный уход(просушка шкуры и протирание элементов каркаса) при разборке и упаковке ведь дома раскинуть для досушки не очень удобно. Байда в разобраном виде два мешка один каркас второй шкура соответственно вес, транспорт и место для хранения. Посадка в байде низковата для работы спиннингом, поперечная устойчивость где нибуть по середине Днепра и бортовой волне(штаны потеют ![]() Купил надувную двойку минусы: медленее ход, "накат" на курсе, курсовая устойчивость в ветер. работать спинном стоя тоже не комфорт. плюсы: один рюкзак, вес, надувание и обслуживание как у привычного надувастика. поперечная устойчивость в бортовую волну. Работать спиннигом удобно потому что посадка над балонами и крутись куда хочешь. Надувастик выбирал килевым и со скегами (плавники с низу балонов) это устойчивость на курсе, лучше "накат", не так сдувает когда 6 м\с в борт. пользуюсь надувашкой с весны 2014 года. сезон открываю как лед сойдет и солнышко днем и до октября. В приоритете покатушки со спиннингом |
![]() |
![]() |
8 користувачів подякували |
Hucho Hucho (03.03.2019), Miirka (28.02.2019), Sergii Doc (28.02.2019), Vov4ick (21.10.2024), Артем_23 (23.03.2020), МЛВ (11.03.2019), Саша16 (12.04.2021), Стан (26.02.2019)
|
![]() |
#11 |
Звідки Ви: Одесса
Дописи: 545
Дякував: 94
Дякували 120 раз(и) в 46 повідомленнях
|
каяк
[[Ссылки только членам профсоюза. ]
Интересный вариант, особенно как водомет но цена.... |
![]() |