Даремно Ви, тезко, обіжаєтесь на форумчан. Повірте, дуже тяжко надати Вам правильну пораду. Я спробую.
Вам потрібно чітко визначитись
для чого Ви хочете збудувати ставок(ставки). Якщо для бізнесу, то потрібно зареєструвати ФОП(фізичну особу-підприємця) з чітким зазначенням виду діяльності. Після цього точно визначитись з призначенням земель, на яких Ви хочете будувати ставок. Якщо призначення не відповідає Вашій меті, його потрібно поміняти. Це не просто і часу займе чимало. Але це - необхідно для уникнення постійних додаткових витрат на контролюючі органи.
Якщо Ви уважно читали тему, то повинні були звернути увагу на мої посилання на Земельний та Водний Кодекси України. Там дуже багато вимог до створення нових штучних водойм та певних обов"язків власників таких водойм.
Якщо я досі не відбив у Вас бажання створити свій ставок,

то
почніть з розробки плану-схеми. Вам потрібні будуть під"їздні дороги та будівлі для обслуговування ставка, а якщо Ви захочете збудувати декілька ставків, то і гідроспоруди - дамби для розділення-об"єднання ставків.
На ставку потрібно мати електричну енергію - для створення умов для платної риболовлі та для обслуговування ставка. Отже треба тягнути ЛЕП. Це питання РЕМ -районних електромереж.
Не завадило б звернутись з заявою про облаштування ставка до сільскої ради, якщо це землі у її віданні, або до райради, якщо це землі району. Почекати відповіді і вже тоді починати.
Майте на увазі - без створення природної кормової бази Вам необхідно буде годувати рибу.
Ну що ще? Запитуйте, чим зможу - допоможу.