Перегляд одного допису
Старий 18.10.2013, 16:53   #847
Dohtur78
Banned

Звідки Ви: Луцьк
Дописи: 3.204
Дякував: 8.630
Дякували 16.168 раз(и) в 1.894 повідомленнях
Сам ніколи звітів не писав,та й зараз не розумію до кінця для чого вони,якщо відверто,тому фотоапарат з собою на риболовлю ніколи не беру ... Але вчорашня рибалка заставила написати ... По-перше,тому,що в котре підтверджує скасування міфу про те,що чим більша приманка,тим вагоміший трофей,по-друге,ультралайт,як такий,мусить мати місце завжди і,при вмілому володінні нормальним спорядженням,незалежно від умов лову,трофей хорошого розміру,змушений буде позувати для фото,по-третє,з "безбородих" одинарних гачків риба так само практично не втікає,як із трійників і,по-четверте-я побачив жереха незвичної для себе форми
А все почалося з того,що,після вимушеного відрядження з Чехії,вирішив відпроситися з роботи раніше,щоб порибалити посеред робочого тижня,оскільки вже дуже засумував за відчуттям покльовки ... Місце для риболовлі вибрав випадково,тому на щось вагоме не сподівася ... Зміна приманок різноманітних,характеру і горизонтів проводки не приносила жаданого результату протягом півтора години ... І ось заманулося трішки подурачитися,і поставивши одну з провірених жерехових блешеньок, закинув метрів тридцять по діагоналі (в нас річка невелика) і почав несамовито крутити катушку,коли приманка по діагоналі метрів десять наблизилася до мене побачив,як в різні сторони почали вистрибувати малесенькі рибки і все ...... З побаченого напросилося дві гіпотези:перша-мальок злякався навеличкої блешні 3.5 грама і "порозбігався",або друга-трофей все ж таки плив за приманкою,чим розлякав рибок,але не встиг (чи передумав) атакувати. Довго не думаючи,я ще раз закидаю ту ж саму приманку на метрів п"ять вище місця "паніки",трішки повільніша проводка і ...бзззззз.... жерешок вагою до одного кг через три хвилини на березі. В таких випадках я намагаюся дуже швидко повертати рибу назад в воду,що зробив і на цей раз. Полегшений подих став підтвердженням того,що вже їхав недарма 60 км. Потім знову зміна-зміна-зміна-.... приманок,проводок і далі-нічого ... Ну,такі ситуації мене завжди провокують на авантюри у вигляді пора лізти в непролазні хащі і ловити в таких же хащах (прошу вибачення за тавтологію),котрі у воді,оскільки там однозначно має бути рибка. Побачивши таке місце,шириною метра чотири на березі,навпроти якого з обох боків у воді кущі і "ліс",а між ними метри два води видніється,покурюючи сигарету,мовчки на одному з улюблених воблерів (Спірхед Ріукі) знімаю холоднокровно "якірці" і ставлю "безбороді" гачечки і тепер мерщій в "гілля" ... Вітру не було,тому я спокійно зміг закидати воблер метрів 12 (далі нікуди) і проводити,відчуваючи легесенькі ударчики по "коряжнику" у воді. Третя-четверта проводка,....оп .... є головник грам на п'ятсот, потім знов,трішки менший,хвилин через десять третій-250 грам,... Ну,думаю,тепер я тут пограюся з вами Потім невеличкий сход,закидаю знову,легенький "тюк" метрів десять від мене і несамовитий "паровоз" в лівий бік,шнур пішов під кущ (на фото),фрікцион катушки співає,а вудлище (Соаре 709ULT)-в дугу ... Ну,думаю пи...ць ... Перших п'ятнадцять хвилин я не розумів що діється,що то за Іхтіандр опонує до мене,ніякого візуального контакту,лише пручається і хоче відібрати спіннінг ... За цей час я вже встиг зателефонувати до товариша,з котрим їздимо на риболовлю і розповісти йому страшну історію про те,що мені сів головень (місце типово "кленяче") вагою кілограмів шість і я ніх...я йому не можу зробити ... Згодом,в корчах правих (на фото) показався плавник ... жереха... Оооо....,друже мій, (ціленаправлено займаюся ловлею цієї риби не один рік,тому не сплутаю),ЗАРАЗ ТИ БУДЕШ МІЙ,хоча,окидаючи поглядом місце лову, не розумію яким чином я зможу його дістати з води в тому випадку,якщо воно не зійде,оскільки дуже сильний потік течії і обрив метра півтори до води І тут я прийняв єдине вірне рішення зателефонувати до хлопця з села,яке знаходиться поряд (куди їзджу на риболовлю,якщо трапляються цікаві знайомства з нормальними хлопцями,завжди беру в них номер телефону,щоб,в разі потреби дзвонити і взнавати ситуацію з рівнем води,мутністю її і ін.),до речі,його також Тарасом батьки нарекли з проханням,щоб він привіз підсак,а я тим часом буду боротися далі. Хлопчина ствердно відповів,що буде хвилин за п'ятнадцять,а мені нічого іншого не лишалося,як продовжувати наш з жерешком "діалог" ... До приїзду Тараса,я встиг добряче поборотися,зателефонувати до того самого товариша і сказати,що я помилився,це не головень,а жерех кілограм сім,як мінімум,наробити масу дебільних фото кругів на воді і відео телефоном,щоб хоча б якимось чином підтвердити правдивість своїх слів Що мене здивувало,що рибина,вже добряче наївшись повітря,все одно раз за разом дарувала мені "паровози",повторюся-жереха трофейного ловлю далеко не перший раз,але такого ще не було:по-перше-місце дуже тяжке для виважування,а,по-друге-раніше максимум хвилин 20 і крапка. Коли приїхав мій помічник,то спільними зусиллями риба з'явилася на березі. І тут знову подив-жерех мені формою тіла більше схожий на ляща чи коропа:тіло відносно коротке,округле,а не довге,дуже широкий і жирнючий ... Щоб не гаяти часу,оскільки рибина заіпалася,як і я,напилася повітря,отримала сеанс шокотерапії,і,щоб не загинула,надзвичайно швидке зважування,котре показало результат .........12lb (~5.4 кг)+дебільне фото телефоном і шубовсь .......він відправляється додому,назад в ріку...
На жаль,можу показати лише два фото телефоном,на одному з яких місце,де я ловив (закидав між "корчі"),а на іншому-сам шересперчик. Насамперед,прошу вибачення за такі фото,оскільки самому таке не подобається,а,по-друге,за мій стиль писанини,бо я не по звітах,тому не вмію ...
Фото-0338.jpg Фото-0336_e1_e1.jpg
Dohtur78 зараз поза форумом  
86 користувачів подякували
Свернуть/Развернуть список благодарностей