Цитата:
Допис від Dohtur78
В мене жодного разу шнур не був винуватцем такого.
|
А я за шнур і не кажу. Винуватцем стають підводні та надводні перепони, якими жерех уміло користується при спробах злиняти. Тонкий шнур легко перетерти або різонути об повалене в воду дерево чи гатку, водорості.
Цитата:
спростувати це загальне твердження про обережність жереха ... Ну обережний,але не більше-менше,ніж інша риба ... А ось те,що він надзвичайно вредний і перебірливий до приманки і її подачі ,то це інша справа ...
|
За обережність згоден, та місця у всіх різні. В моїх краях, для того щоб вважати жереха обережним, цілком достатньо того, що він обережністю не відрізняється від того ж судака. Про те, все ж хитріший за щуку і окуня, а цього, в свою чергу, достатньо, щоб вважати його обережним.
А
Цитата:
інший принцип при жереховій ловлі гріх застосовувати !!!
|
До речі, дуже смачна риба в гастрономічному відношенні, правда жерех починається з 3-х кг.
Цитата:
ЛОВЛЮ В "КОТЛАХ" НЕ РАХУЮ ЗА РИБАЛКУ ВЗАГАЛІ І НЕ СПРИЙМАЮ !
|
А я б оце спробував, та нажаль, жерехові котли, в своєму житті бачив лише двічи і то не був готовий до цієї рибалки

В цілому ж, повертаючись до шнурів, з самого початку, все впирається в вагу використовуємих приманок і дальність закидання. 28-грамовий чи 21 кастмастер, на 6Лб шнурі, звісно ж полетить далеко, дуже далеко, скоріш за все, він впаде десь на протилежному березі, але окремо без шнура.