Перегляд одного допису
Старий 16.09.2013, 11:04   #702
ka81

Звідки Ви: UA
Дописи: 127
Дякував: 22
Дякували 18 раз(и) в 13 повідомленнях
Цитата:
Допис від deda Переглянути допис
Вопрос был не про "травматизм стальки", а про "травматизм фидера". Уж больно мне интересно, в чем это выражается и как нужно его использовать, что бы причинить себе/окружающим - вред ( вариант "бить им соседа не подходит).
дик і я про теж саме - у фідера практично немає (у порівнянні) "травматизму".

Цитата:
Допис від Steel Переглянути допис
ИМХО травматизм стальки сильно преувеличен . Знаете лично, а не ОБС, хоть один серьезный случай? Если да - фото в студию.
Я не знаю, хоть много лет среди сталечников.
особистих фото в мене немає, але скажу таке:
неоднократно різав пільці в дитинстві, коли вчився закидувати стальку. хвото не робив.
порізавшись декілька разів, вислухавши прохання батька та дяді раз і назавжди зарбив собі наносу, що зі сталькою треба бути мегаобережним.
і от тут і зявляєтсья колізія - ловець на стальку настільки обережний з нею, що апріорі не отримає травм, бо при найменьші загрозі "порізатись" (борота під час конкретно закудування, коли грузіло що в повітрі, наприклад), ловець робить все можливе щоб цього не трапилось. наприклад - елементарне прибирання рук нафіг від катушки незаважаючи на ймовірність зупинити створення бороди.
з фідером - "безпечність" безинерційної катушки настільки "внєдрєна" в голови ловця, що він на генному рівні не боїться з нею працвати при будь-яких обставинах.
і в результаті:
сталька - немає віипадків травматизму, бо ДУЖЕ обережні
безинерційна (фідер + шнур) - виникаються випадки, бо людина розсладблена в плані безпеки під час ловлі.

якось так...

п.с. особисто в мене було декілька випадків, коли під час закидування створювалась борода, грузік ще летів, палець попадав в стальку і був великий шанс що зупинивши катушку (щоб сталька не розматувалась і борода не була більшою - тіпо жалко стальку), палець потрапив би в петлю. я вчасно прибирав палець і не зважав на ствоерння бороди. як гадаєте, що було б якби петля зажала палець, і я зупинив катушку і тсалька натгнялуась би під час польоту грузіка (200 гр.) ?
ka81 зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням