Перегляд одного допису
Старий 02.09.2013, 19:07   #713
oleh007

Звідки Ви: Львів
Дописи: 870
Дякував: 712
Дякували 1.465 раз(и) в 324 повідомленнях
Рибалка в Егейському морі

Перед початком нового навчального року поїхали сім'єю на моря. Підвернулась хороша пропозиція у Грецію-туди і поїхали. Про рибалку в тамтешніх водах я не знав ВЗАГАЛІ нічого, тому й готуватися до грандіозної рибалки не став: жменька "сідопки", жменька чебурах 5-9гр, флюр на поводки , пару офсетників "окунячих" і пару більшеньких, "на марліна" :huge . Тревел з тестом 5-20 і калдія 2000 з файрлайном. Все спорядження розпихав по пустотах в чумайдані, так що мої пасочки розчинились в загальній масі курортного барахла.
Мій досвід морської рибалки-0,001. Та й цю одну тисячну можна віднести на рахунок моєї весняної рибалки в Барселоні, яка не принесла мені жодної покльовки, хоча готувався я до неї краще і арсенал приманок був чи не вчетверо ширший. Місцеві спінінгуї з цікавістю заглядали тоді в мої коробки, відкопилювали нижню губу і поважно кивали головою: "muy bueno!". Особливо їх вразили цінники на пачках японської сідопки-вони подумали, що це в євро Але ні я ні вони тоді риби не побачили.
Отже, в Греції я вирішив не впиратися, і просто рибалити for fun. Перший огляд місцевості і розвідка з маскою показали, що риби мало, крупної нема, а ловити треба в камінні, справа від пляжу. Перший вихід, про джиг можна забути-під водою каміння і ліс трави. Ставлю відвідний, 2,5 дюймову приманку, пара забросів-і тичок. Вимотую, хвіст обкушений по сам гачок. Чіпляю нову-все повторюється. Приманки тануть на очах, грузила з гачками теж-обривів море.

На другий день з самого ранку, до схід сонця пішов знову до моря: перед сніданком є три години. Ставлю менший гачок, і крейзі тіпсі...тук...тук...тук... і є! Вимотую і думмаю, що ж там сидить? навіть уявити не намагаюсь.

шось типу окуня, з красивою блакитною плямою на боці. Пізніше мєсний дядько мені її назвав: щось типу орео, чи ареа... До речі, відразу прошу вибачення за якість фото: вся риба ловилась в сутінках а мобільник це всетаки не фотоапарат.
Ну от, по такому приблизно сценарію і відбувались всі подальші рибалки: ранок-вечір, пару 100-200 грамових рибок, єдине, що потім перейшов на дропшот: і клюваку чути краще і зацепів менше. Попадались і інші види, деякі в темряві навіть страшно в руки було брати-одна голова і купа шипів, вусиків і колючок:

Були й симпатичніші:

А потім ми взяли напрокат машину і поїхали довкола нашого півострова (Кассандра), і я прозрів: на другому боці глибина починалася втричі ближче до берега і з пірса можна було спостерігати косяки риби. Просто на поверхні зграя якогось крупного хижака (сріблястий з темними синіми плямами) ганяла малька у кришталево чистій воді. Притискала зграйку до пірса і виїдала. Кожен екзампляр десь під кіло... :bye а я без спінінга... а попірнавши ми з малими зустрічали рибу вражаючих розмірів на глибині по пояс. Отже, наступного разу я їдучи в Грецію, вивчатиму не умови в готелі, а карту глибин прибережної акваторії.
...отаке.
писи: пару фоток для естетики:

Востаннє редагував oleh007: 03.09.2013 о 00:14.
oleh007 зараз поза форумом  
35 користувачів подякували
Свернуть/Развернуть список благодарностей