Перегляд одного допису
Старий 06.08.2013, 23:41   #646
Сергей Федоров

Звідки Ви: Житомир
Дописи: 48
Дякував: 24
Дякували 930 раз(и) в 28 повідомленнях
Відпочинок на Десні.

Про поїздку на Десну міг тільки мріяти. Але як кажуть мрії збуваються. І ось Олег запропонував поїхати порибалити з човнів у стариці річки Десни. В п’ятницю в 4 години ранку ми вирушаємо в дорогу двома машинами. Їхати до місця дислокації 200 кілометрів. Перед самим Києвом перевищили швидкість і попались нашим повелителям доріг (ДПС). Дорога пройшла як завжди швидко за розмовами та жартами. І ось ми приїхали до першого місця де ми чекали Олега товариша який нас мав привести на місце риболовлі. Поки його чекали був час щоб порибалити в красивій стариці. На берегах видно багато відпочиваючих, дехто стоїть не одну неділю.

Складаємо спінінги і бистренько на берег робити перші пробні проводки, бо риба гуляє і хочеться її половити. Рибу піймали всі, я став охотитись за Жерехом і за той час поки чекали мені вдалося піймати 5 жерехів, тепер я можу називати себе МИСЛИВЦЕМ ЗА ЖЕРЕХОМ.

Окуня теж піймали але розмір був не той за яким приїхали і щучка теж клювала не крупна. Ось і Вова приїхав і ми рушаємо на точку де розіб’ємо табір. Дорога в цих місцях не сама хороша тому їдемо помалу минаючи ями і пеньки. При під’їзді до місця нам відкриваються живописні краєвиди стариці-Десни.

Швидко розбиваємо табір, надуваємо човни, їмо і гайда рибалити. Перші проводки показують, що глибини тут хороші. Підхід до риби знайшов не відразу, але окунь тут гарний боєць. Але клював він не активно і через годину ми зрозуміли чому, найшла гроза і ми змушені були швидко тікати на берег. Нам здалося що на сьогодні риболовляю закінчено, але погода до шостої години стабілізувалася і нам вдалося порибалити декілька годин. В вечері риба клювала активніше, окунь клював від 100 до 400 грам, в мене найкраще працювала примака Vibro Fat 7.1 cм перламутр та темне пиво. Хлопці ловили на Vibro Fat виноград та ANGRI SPIN 2 карамєль. Також був пійманий один невеличкий судак який разом з окунем був закопчений, від копченої риби всі були в захваті.

Після вечері йдемо спати з надією, що доща вже не буде і ми зможемо завтра порибалити в повну силу. Наводимо будильники на 4 годину ранку. Зранку погода стабілізувалася і ми в припіднятому настрої виходимо на воду. Перша точка приносить нам окунів я одного піймав на 460 грам, як показали ваги. Кльов став затихати і ми вирішуємо шукати іншу точку з мотором в 30 кобил це швидко. Друга, третя і на четвертій знову починаємо ловити хороших окунів, такі на змаганнях рахуються бонусними, але тут теж довго не затримались і гайда на наступну точку. Ехолот показав перепади в дні і ми вирішуємо зупинитися і перевірити. Перші заброси показують що окунь є і він клює. Але вже хочеться чогось більшого і з моїми словами А ДЕ Ж ЩУКА Коля Фітісов отримує покльовку і швидко витягує її в човен. Хоть і не величка але ж щука. Я змінюю проводку на щучу і отримую відразуж покльовку CTS в дугу декілька секунд і сход, жалко рибка була зачотна. На новому місці окунь знову клює як скажений, і тут Коля отримує покльовку і починає боротись з чимось серьозним, біля лодки показується щучка за кілограм, ярі свічки і вона в лодці, ваги показали 1660, зачот. Далі в мене хороша покльовка і я ловлю щучку десь 500 грам, потім і Вадім ловить таку ж, як і я. Змінюємо ще декілька точок і вирішуємо пливти в табір

Після обіду я вихожу на веслах і вирішую пройти по напрацьованих точках. Перша знову приносить окунів, але мене почали обкидувати з усіх сторін, і я вирішую пливти далі. Пройшовши метрів 250 в перед стаю на перспективному місці на спіннінгу в мене стоїть SCALP MINNOW 8 см на 10 граммах. Перший заброс показує, що дно досить цікаве з ракушкою, піском і твердими пятнами. На першій проводці окунь клює і досить хороший. Починаю міняти приманки найкраще знову працює Vibro Fat темне пиво. Потім чую, що з заді щось викидається з води і я незмінюючи приманки кидию туди SCALP MINNOW 8 см масло на 10 граммах і через дві проводки отримую покльовку і витягую жереха грамм на 200. Жалко, що не брав з собою на воду фотоапарат, скільки гарних фото можна було зробити.

Вирішив спливати на точку де мав гарний сход і поупиратись на ній. Олег з Вовою попливли далі. Вирішую тут працювати тільки на щуку. Перших декілька проводок глухо, і от на одній проводці на SCALP MINNOW 8 см покльовка і на тому кінці шнура упирається щось дуже хороше, але через пару секунд шнур ослаблюється, я вимотую і бачу що від титанового поводка залишився тільки вєртлюг. Щось на цій рибалці в мене не клеїться то зрізає вище поводка, то рветься поводок. Ну продовжуємо далі точка перспективна і бонуси тут є. Перевязуюсь ставлю стальку і гайда, і вдається всетаки спокусити щуку і піймати її правда не велику, грамм на 500. Знову змінюю кучу приманок і зупиняюсь на Vibro Fat 7.1 cм оливка на 5 грамах і знову щуча проводка і вдається знову отримати довгождану покльовку і ось вона щука, пара хвилин боротьби не даючи їй вийти на свічку підтягую її до лодки і приймаю рукою, так як підсака з собою не взяв. Незабаром підтягуються Олег з Вовою і ми вирішуємо пливти в табір на вечерю. В таборі дізнаюсь що і хлопці піймали 2 хороші щуки.

Вирішуємо трохи подрімати і в вечері попрямувати в ішшу сторону. Прокинувшись поїли смачної ухи і гайда рибалити. Я вирішую пливти в кувшинки і ловити на попер чи авсєт. Перші проводки показують що риба є і вона цікавиться але проводити приманку дуже важко і тому вирішую ловити попером по вікнах. На скільки ж це цікаво. Маленькі щурята викидались по 3 рази за проводку. Зловив їх штук 5 і одну непогану за 500 грам. Почало темніти і я вирішую пливти в табір да й комарі не давали нормально рибалити.

В таборі вечеряємо і спати. Прокидаємось в 4:30 чай, кофе і на воду. Я знову з Кольою і Вадімом пливемо на першу точку перевіряти як кльов. Окунь знову проявляє себе. Через 20 хвилин, я кажу попливли перевіримо точку в мене вчора там клював гарний окунь. Припливаємо і починаємо перебирати приманки і знаходимо те, що він хоче і починаємо його ловити. Окунь на цій точці більш крупніший чим на інших. Так за годину ми наловили гарних окуній досить багато, близько 5 кілограмів. Мені навіть вдалося спустити одного на 0,5 кг і одного піймати. Перед виходом на берег вирішуємо піти на точку де в мене були гарні сходи і перевірити як там. Припливши робимо по забросу і знову в мене на першій же проводці покльовка спінінг в дугу і сход, і знову удача не на моїй стороні. Трохи порибаливши і наловивши окуня на тараньку пливемо на берег збиратися додому.

Даною рибалкою цілком задоволений. Пасибі Олегу що запросив і показав злачне місце. Компанія теж була веселою, так що скучати було ніколи. Буду надіятись що ще раз тут порибалимо.
З повагою Федоров Сергій...

Востаннє редагував @ndrey k: 07.08.2013 о 21:58. Причина: На этих страничках пропагандируется принцип "поймал - отпусти".
Сергей Федоров зараз поза форумом  
38 користувачів подякували
Свернуть/Развернуть список благодарностей