на днях був в гостях десь північніше Рівного, води мутні але рака на день рибака взяли+ на вудки невеликий сомик та карасі. але найбільше смакували "кльоцкі". можливо про них теж всі знають так як про червоний борщ з рибою, який зараз є одне з бажаних блюд.
КЛЬОЦКИ- (по-моєму "балабеники"):
0,5 л. перекрученої вареної бульби;
0,5 л. молока (можна кисле та свіже але домашнє) було кисле;
50 грм. дріждів;
2-3 яйця;
солемо, добавляємо муки "на око"(щоб було не густе-не рідке) ретельно розмішуємо і замотаним ставимо на 2 години, коли ця маса виростає в розігріту олію викладаємо тісто. ложку вмочуємо в холодну воду набираємо порцію тіста і на пательню.
балабеники виходять з хрусткою скоринкою та дуже м"які та ніжні в середині, посипаємо розтертим часником і перетрушуємо для рівномірного перемішування часнику.
пів порції відразу з"їдається не сідаючи за стіл, господиня як мух відганяє

. від миски.
смачного!