Перегляд одного допису
Старий 12.12.2007, 11:19   #200
SolT

Звідки Ви: м. Львів
Дописи: 63
Дякував: 17
Дякували 20 раз(и) в 10 повідомленнях
Hi ALL !

Привіт Всім !
Народ поможіть розібратись з дачним ставком. Ставок протічний з дерелом, і витоком в річечку через дві труби діаметром 20 см. Глубина максимум 2м, Не спускалось років 10. З права і з ліва джерельця, який втікає в ставок знаходяться деякі дачні участки. В ставку живе щука, окунь, плотва, красноперка, карп,підлящик. Весною цього року, для очищення цього озерця від водорослів (в основному, тіна і ряска) запустав однорічних карпіків, і з десяток білих Амурів, і раків. В результаті за два тижні весь Амур здох, і декілька карпіків, решта карп прижився. Раки взагалі десь пропали ? %) Вода майже завжди в озері не прогрівається, З сонячної сторони по краям озера ростуть великі дерева (Пізніше скину фотки).
Так вот є такі проблеми:
1) Дно ставка дуже ілісте, до колін залазиш в іл якщо заходиш, і я думаю з кожним роком воно все більше і більше ілиться за рахунок впавшої трави і листя;
2) Озеро особливо в літні часи дуже заростає ряскою, і тіною (синьо зелені водорослі). обробка препаратом "Понд трид" протягом трьох літніх місяців нічого в принципі не дала (або я не замітив).
3) Літом в озері завжди поселяються дикі качки також не знаю як з ними боротись.
6) Кажуть в цьому озері карп нереститись не хоче, так, як вода переважно холодна, завдяки джерелу, незнаю чи правда?
4) Також існує два місцевих "дачника-брака" які час від часу ставлять сіточки, екранчики, і т. д. Правда один від мене вже порогам получив, другий був свідком, але напевно їм це просто додало обережності.
5) Хочеться в цьому озерці розводити хижака, так як полюбив спінінг. подумую може з кимось можна поконсультуватись по розводу форелі, і т.д.

Дуже багато впринципі питань, по цій темі почитав але відповідей так і не знайшов. Люди порадьте комплекс міроприємств по "уходу" і приводу ставка в порядок .
SolT зараз поза форумом