Перегляд одного допису
Старий 25.06.2013, 14:51   #318
Maxim (VP)

Звідки Ви: Київ
Дописи: 49
Дякував: 1
Дякували 1.009 раз(и) в 147 повідомленнях
Подорож в минуле. Частина Друга.

В п’ятницю, вирішивши термінові справи о першій половині дня, о 15.30 я вже був на водоймі. Останній раз на цій водоймі я був п’ять років тому. Це така собі маленька річечка в Київській області поблизу м. Біла Церква. Ширина річки в деяких місцях менше метра. А найширше місце в моїй зоні лову було метрів 15.
Взагалі, я люблю ловити на малих річках. Це своя неповторна романтика. Такі риболовлі пам’ятаєш ще довго. І що найголовніше - це приємні спогади від таких річок, які залишаються з нами на довгі роки.

Приїхавши на водойму, я здивувався прозорості води. На глибині близько трьох метрів можна було побачити гру твістера. Чесно кажучи, я був вражений. Поки діставав з чохла спінінг, чіпляв на нього котушку, протягував флюорокарбон крізь кільця та в’язав приманку, я розмовляв з місцевим дідусем, який підійшов до мене поцікавитись:
- А що то в тебе, сину, за такий короткий та тонкий спінінг?! Це ти з ним зібрався щуку ловити?!
Ех... що воно зараз за рибалки!, - з подивом сказав дідусь та продовжив розмову.
З його слів я дізнався що в 2012 році тут вимерло багато щуки, через викиди у воду якихось хімічних речовин в сусідній ставок. І протягом двох тижнів тут плавали вверх животами щуки, серед яких було багато екземплярів кілограмів по п’ять, за словами місцевих.

Мене це надзвичайно вразило. Менш ніж за п’ять років, протягом яких я не ловив на своїх старих місцях, сталося непоправне. Риби залишилось надзвичайно мало.
Я почав ловлю зі, ставшого вже улюбленцем, твістера Reins G-tail Saturn Micro 2 inch кольору Lox.
Близько двадцяти закидань не принесли жодного результату. Лише краснопірка виходила до берега за приманкою. Але ж як чудово ловити, коли вода така прозора. Бачиш кожну рибку, яка пливе за твоєю приманкою, кожного жучка та водного мешканця.
Помінявши твістер на черв’яка Crazy Fish Tipsy 2 inch в кольорі, близькому до моторного масла, я домігся лише більшої зацікавленості краснопірки до моєї приманки. Особливо цікавим було те, що краснопірка цікавилась черв’яком лише в товщі води. При проводці приманки поблизу дна, риба взагалі не проявляла ніякої активності.

Спека докучала, і я вирішив пройтись до тіні, яку створювали столітні дерева маленького лісу. Там я вирішив все таки ще раз випробувати нові мікроколивалки, куплені напередодні. Нашвидкуруч прив’язавши Smith Pure 1.5g (#S) срібного кольору, я відправив її під латаття. Роблячи найповільнішу проводку, я очікував на удар щуки, який я вже почав забувати - так довго не ловив цю річну красуню. Але й ця приманка не принесла мені результату. Тоді я вирішив її змінити на Smith Pure 1.5g (GYR), яка з однієї сторони жовтого кольору, а з іншого - золотого. І на черговому закиданні я отримав покльовку.

Зробивши підсічку, я витягнув на берег маленьку краснопірку. Краснопірка до блешні жовтого кольору проявляла набагато більшу цікавість, ніж до інших приманок. Отримавши ще декілька покльовок, які так і не вдалось реалізувати, я почав повертатись в зворотну сторону, так як годинник невпинно натякав на те, що час сьогоднішньої риболовлі закінчується.

На зворотній дорозі я вирішив випробувати останню мікроколивалку, яка сьогодні ще не побувала в воді - Forest PAL 1.6 г (#02) срібного з блакитним кольору. На черговій проводці за неї вийшли декілька хороших окунів грамів по 200-300. Давно я таких не ловив. Але жодні маніпуляції з приманкою не принесли результату. Вони так і не клюнули. Нічого, іншим разом... Зате я на мормишку зловив хорошу уклейку, яку також відправив до рідної стихії.

На зворотному шляху поблизу маленького місточка зустрів дівчинку з хлопчиком років семи-восьми. Вони з величезним задоволенням, ловлячи на тісто, витягували поплавцевою вудкою невеличких уклейок. І їх радощам не було меж! Я в цей час про себе подумав: "А яке зараз покоління росте. Що дітям потрібно для рабощів: Sony Playstation 4, сучасні планшети та незрозумілі мультфільми в інтернеті?!". А ці діти отримували задоволення від ловлі звичайною поплавцевою вудкою. Я згадав дитинство. Згадав свої перші риболовлі. Як нас змінює час…

P.S. Вирішив розмістити цей звіт і в загальних звітах, так як дійсно мене переповнюють емоції від цієї риболовлі. Прошу пробачення, якщо порушив правила форуму. Якщо так не можна, то модератор може видалити цей звіт.

Більше цікавого в моєму блозі XUL-Fishing.
З повагою, Maxim (VP)
Maxim (VP) зараз поза форумом  
82 користувачів подякували
Свернуть/Развернуть список благодарностей