Цитата:
Я не знаю что именно Вы называете мастерством, но у перед глазами есть несколько примеров когда любитель с невкой и колеблом/поролоном на леску(!) 0.28 ловит и больше и качественнее чем "спарцмены" с топовыми снастями. Просто потому что он знает что кинуть, куда это кинуть и как это провести (и умеет так провести).
Т.е. я это к тому что обычно мастерство заключается в знаниях и навыках рыболова, а не в снастях. На снастях зацикливаются те у кого не клюет - по типу "чего бы еще такого прикупить чтобы клюнуло".
|
Я не про "зациклювання", я про реалії. Риби стає менше, вона дрібнішає, тримається подалі від досяжності людиною, стає обережнішою. Я рибалю з тих часів, коли крім нєвок, залізних спінінгів і лєски "Дедерон" (по великому блату) не було нічого практично у всіх. І ловили, непогано ловили. Думаю, багато хто згадує "ті часи". Але вони минули.Зараз наведені Вами приклади можуть служити скоріше як ілюстрація вийнятків.Крім того: ніхто ж не відміняє наявності досвіду і майстерності у рибака з топовими снастями, я думаю, що якраз навпаки: в нього більше можливостей для отримання досвіду. Зрештою, про "спарцменів": от кого-гого, а цих людей звинувачувати в відсутності знань, досвіду чи вміння я б не став. А ловлять всі не нєвками...