Таки рішився вчора відкритись по вечрньо-нічному судаку...
Вибрався на річку десь опів на восьму

Сонце ще не сіло, вітер сильний, в морду-боковий

На перекаті тихо, тільки в його кінці стоять "бородочники". Стараються дістати рибку із води...
Для пристрілки (та і рано ще воблери доставати) ставлю кастмастер. Проводка, друга - удар! Мимо... Скільки раз говорив собі, знімай червоні хвостики з блешні...
Далі все йде тихо і спокійно. Покльовок нема. Метрів за 15-20 вже починають підніматись водорості. От і будем ловити від них і до берега.
От уже і сонечко втекло за горизонт, притих вітер... З кущів вилетіла мошка... Ні не так. МОШКА!!!!! Думав зїсть

Ан ні - балончик із спреєм допоміг
З мошкою зявились і виходи якоіїсь рибки на поверхню. Знач пора діставати свою секретну коробочку із воблерами... Починаю неспішний перебір.
Прешим іде в бій Yo-Zuri Hardcore - пусто.
А може 3D Minnow? Знову мимо...
Ставлю класику - L-Minnow 44 і от вона, довгоочікувана покльовка!

Прут в дугу, але вже на перших секундах боротьби риба розвертається до мене і показується перший судак в цьому році! Ех... Малуватий щось... Грам так 300-400. А клюнув дебело! Та і перший ривок вийшов дуже таки нічого - явно скористувався допомогою неслабої течії

У воду його!
Перебираю коробочку, щоб його поставити покрупніше?

О! Моє "відкриття" минулого сезону Smith Jib. Тихенька проводочка з мааанюсінькими подьоргування - і чіткий "тюк"! Мля!!! Судачела!!!!

Рівно в два рази більший за воб! Пливи, підростай, та і бабусю чи дідуся погукати не забудь.
Ех... Мабуть пора додому - а то щось "бородочники" якось дивно на мене подивляються... Та і підмерз трохи. Вода то тепла, а повітря одначе прохолодне.
Отак і відкрився по судаку :-)
Спасибі тоді, дід Дніпро за чудово проведений час, за твої дари та за твою красу...