Перегляд одного допису
Старий 14.04.2013, 11:58   #834
Ворсклянец

Звідки Ви: г. Полтава, землеустроитель
Дописи: 275
Дякував: 2.734
Дякували 1.938 раз(и) в 97 повідомленнях
Цитата:
Допис від spearfisher Переглянути допис
Меня зацепили видео отчеты россиян о ловле на водохранилище на воблеры. Я последние годы ловлю почти исключительно на джиг на водохранилище (открытая вода).Довольно часто бывает что класическая ловля на бровках не сильно результативна. Я в такие моменты говорю что рыба разбрелась по относительно мелким местам 2.5 -5м. Так вот россияне применяют на обширных относительно ровных плесах с отдельными корягами крупные минов суспендеры и тонущие и в фильмах говорят о преимуществе перед джигом в таких условиях. Хочу попробовать в этом году. Имею колекцию вобов шт 50 разного калибра. Подскажите что лучше использовать в таких условиях? Я раньше думал что лучше что то диповое чтобы загнать на метр от дна а то и ближе, а тут миноу с заглублением в полтора с 5м подымает рыбу Посоветуйте как лучше действовать с якоря или без при слабом ветре? С якоря мне кажется будет довольно медленная ловля - ни факт что найдешь рыбу при больших площадях. Ну и если можно несколько моделей вобов наиболее уместных под мои условия(бюджетных и не очень)
По - перше, для початку, варто скористатися шумовими воблерами. Радив би звернути увагу на сімейку Следж (з системою незафіксованих кульок) від Евергрін. 7- ка впевнено занурюється до 3 м. 6 - ка більш мобільніша і йде до 2 -х метрів. З кольорів застосовую маттайгер та світлі натурали. Воблер працює добре на течії, тому претендує на звання універсала.

На роль пошуковика підійде Реверт від Сміт. Летить далеко, досить легкий в управлінні, повільно вспливає. Занурюється по паспорту 3 м.
Якщо піде в руку, то Ви самі будете вибирати "коней" під конкретні умови.

Є нюанси. Глибоководні воблери вимагають делікатну проводку - легкі ривочки. Тому проводка здається досить повільною. Але свою рибу Ви візьмете. Головне не поспішати і робити правильні висновки.
Основна пробема - вичислити, де стоїть рибка. Для цього я присвячую більшу половину рибалки.
Поки що достатньо. Бо можна написати цілу книгу.
Ворсклянец зараз поза форумом  
4 користувачів подякували
Brave (14.04.2013), Horton (14.04.2013), rubolov (15.04.2013), Женя Славутич (15.04.2013)