Цитата:
Допис від Тарас
Это действительно очень бородатое правило безопасности.
|
Можна детальніше, що значить "бородатое" ?
Цитата:
Допис від Тарас
Мне крайне затруднительно представить что кто то будет нырять к тебе плывущему под водой с ружьем что бы спросить про рыбу и как дела.
|
Тільки не пірнати до мене, а пливсти на ластах спираючись на пліт-буй по поверхні.
Мені також уявити було важко, але тому і написав тут, що подібний випадок мав місце. Добре, що все обійшлось без проблемних пригод.
Цитата:
Допис від Тарас
Так же я надеюсь что никого не вынудит нажать на крючок находящийся рядом на поверхности черный бобер или подвох (правило стрелять только по 100% рыбе никто не отменял).
|
ситуацію - риба стоїть на краю видимості ( в даному випадку 2м ) під лапухом Ви не розглядаєте?
Цитата:
Допис від Тарас
На даже немного большей задержке я и большинство коллег проходит в лучшем случае 2-3м
|
тут 100% ми говоримо про різні тактики полювання. На 2-3 м в сторону від занирювання проходжу лише для полювання у засідці.
Цитата:
Допис від Тарас
я могу поверить что ты не слышал приближающегося к тебе как ты говоришь на всех парах пловца. Тоже продирающегося через водоросли галопом, и наверняка не тихо гупающего ластами.
|
80м ( приблизно, так як з рулеткою не пірнаю ) в мисливських ластах по поверхні за 1.5 хвилини - далеко не галоп, тим більше що він свою дистанцію йшов з очерету по відносно чистому плесу до краю водоростей.
Цитата:
Допис від Тарас
в любом случае, человек даже находясь рядом на поверхности без твоего ведома рискует.
|
так ось і написав свій пост з метою зменшення цього ризику до мінімуму. Чому б не розробити декілька уніфікованих знаків для підводних мисливців і провести їх через федерацію ( можливо щось подібне вже є, але я цього не знаю ). Наприклад:
одна рука вверх - "Чи можна підійти" , рука вверх у відповідь - "підходь"
рухи піднятою рукою в сторони - "потрібна допомога" і т.д.
Принаймі тоді відразу стає зрозумілим, що до чого.
Цитата:
Допис від Тарас
А в условиях ограниченой видимости или ночью стрельба вверх не приветствуется.
|
При полюванні на суші правила прописані чітко:
- при підході мисливця один до одного рушниці обовязково повинні бути "зломані"
- забороняється стріляти по воді
і т.д.
було б непогано якби серед підводних мисливців також були б чіткі правила. Думаю, що всі хочуть жити...