Як на мене,то найпоширенішою помилкою людини,котра вирішила тим чи іншим чином почати опановувати мультиплікаторну снасть,то є те,що намагаються пробувати з дешевих і примітивних снастей (особливо катушки) ... А потім потім починається "не пошло" ... Так ось,з таким підходом воно ніколи не "піде",оскільки,на відміну від безінерційної,тут кожна катушка в інших руках-це окремий організм. Для більш-менш досвідченого в мультовій ловлі риболова,- це не велика проблема,покидати цим "примітивом",але для початківця не рекомендував би.
Сам про мультиплікаторну снасть задумався серйозно,коли поїхав на рибалку і забув катушку безінерційну. Знайомий,з котрим приїхали,запропонував поставити на мій ультралайтовий Фазервейт,тестом до 7 грам,свою Рьогу 1016

,котра в нього була про запас,щоб не сумував ... І що ви думаєте,під кінець рибалки приманка дводюймова з головкою три грами летіла до 25! метрів ...
Все це я пишу для того,щоб не "велися" на пропозиції "
мультовий комплект для початківця за 600 грн.",а відразу брали б щось "середнє",як мінімум ... І все "піде" так,що аж "гай шумітиме",головне бажання !