Цитата:
Допис від Гамазин Андрей
Фуб...я!  Это получается они от соли не подохли???!!! Ахренеть... А сколько солил? Не морозил рыбу до засолки?
|
http://main.golovrubvod.kiev.ua/inde...d=39&Itemid=84
Кулінарна техніка безпеки
Перемогти паразитів просто - потрібно всього лише правильно готувати рибу. А страви з сирої риби можна вживати в їжу тільки за певних умов:
• це має бути риба штучно вирощена, яку годували штучними кормами, лікували і контролювали на відсутність паразитів;
• якщо це морська, виловлена в океані, то вона повинна бути негайно на риболовецькому судні заморожена і розморожена безпосередньо перед вживанням в їжу; або її треба з'їсти негайно після вилову;
• у річковій рибі практично у всіх видах можуть бути паразити, небезпечні для людини, за винятком осетра. Тому, наприклад, стерлядь і осетра можна їсти в сирому вигляді. А інші види риб треба солити, маринувати або коптити відповідно до розроблених рекомендацій.
Безпечна добре проварена або просмажене риба. Правила поширюються на всю рибу, так як відрізнити на око, чи є в ній мікроскопічні личинки (які, потрапивши в організм людини, перетворяться там у дорослих черв'яків), неможливо.
- Варити рибу необхідно не менше 15-20 хвилин з моменту закипання.
- Смажити не менше 15-20 хвилин. Причому, якщо риба велика її потрібно попередньо розрізати уздовж хребта на пласти.
- Пироги з рибою потрібно випікати не менше 30 хвилин.
- Якщо правила гарячого і холодного копчення витримані, то риба вважається безпечною, тільки після завершення всього процесу.
Соління риби
Рекомендації дані для риб або її шматків вагою до 2-хї кг. Личинки паразитів гинуть:
- в умовах гарячого посолу (15-16 градусів) – через 5-9 днів;
- в умовах холодного посолу (5-6 градусів) – через 6-13 днів;
- в умовах сухого посолу (пропорції 20% солі від ваги риби) в цілій рибі – 9-13 днів, розпатранній – 7-12 днів;
Обробка холодом
Риба вагою до 2 кг вважається знешкодженою, після того як її витримали:
- 12 годин при температурі – 27 градусів
- 18 годин при температурі - 22 градуси
- 36 годин при температурі – 16 градусів
- 3 доби при температурі – 12 градусів
- 7 діб при температурі – 8 градусів
- 10 діб при температурі – 4 градуси