Підібю підсумки по своєму "уловому" комплекту.
Прут кастомний, на основі бланка NFC FW702-2 IM 1/16-5/16 oz (1.75 - 8.75 грам).
Кільця Fuji SiC в титані, класична розстановка.
Тримач Fuji SKSS.
Руківя рознесене, пробка.
Все літо відпрацював комплектом NFC FW702-2 IM + Calcutta Conquest 51 + шпуля avail
CNQ5016BL + флюр Toray Excellent 6 lb 50m. Від магнітної гальмівної системи avail відмовився (ну не сподобалась вона мені і все). Зняв із рідної шпулі центробіжну систему, замінив два голубі грузки на лекші жовті. При компактних приманках включаю один жовтий або один голубий грузок (якщо вітряно), при парусних приманках - 2 жовтих.
Джигувати таким комплектом, в класичному розумінні, не зовсім комфортно. Прут трохи "мякуватий". Та і флюр досить парусна штука. Хоча з пасивним окунем і мікроподьоргуванням по дну джиг-головки комплект справляється на ура.
Була одна рибалка коли на дость сильній течії потрібно було ловити метрів за 30 від берега. Оптимальний "вухатий" для тих умов був 5-7 грам. Сильно заважали висока трава і дерева по всьому березі. Як не дивно, та з усіма складнощами комплект впорався. А як приємно було тягнути "пельменчика" грам на 300-400 через струю з 30 метрів! Покльовки були вкрай обережні. Але завдяки хорошому флюру і чуйкій палочці все передевалось "в руку". Великим плюсом приловлі окуня виявилась бульша "мякість" флюра (в порівнянні з шнуром) а також деяка "лапшистість" палки. Риба просто "прилипає" до снасті. Про порвані губи навіть не згадував!
Джиг
Джига 5 грам+2" Swing Impact вилітає практично на ввесь флюр (залишається 5-10 витків). Звичайно, потрібно враховувати дугу та і вже декілька метрів (а може й більше...) флюра померло на обривах

Мінімальна вага з якою комфортно працювати - 2 грами+силікон.
Мінімально що пробував - 1 грам головка + твістер 1/4 дюйма. Прицільна дальність близько 5 метрів. Але контролювати проводку практично нереально. Тільки візуально (по чистій воді).
Максимальна комфортна вага, як на мене 10 грам+резина.
Залізо
Протягом літа трохи погрався і з залізом. Найменшими козявками була Meps Aglia 00. Сам був досить здивований коли вона полетіла :-) Причому зловив на неї з пів десятка головнів ;-)
Звісно, кидати таку вертушку навіть моїм комплектом не дуже зручно. Розкриватись він почав лише з Meps Aglia 0.
А от Smith Pure 2.7 взагалі літає як пуля. Далеко і легко.
Воблери.
Jackall Chubby:
Минулого літа я приділив частину свого часу цьому чудовому воблеру. Можу з упевненістю сказати: летить він з хорошого мультового комплекту не ближче ніж із мясорубки. А головне рибу ловить справно :-)
Kosadaka ION XS 55:
Воблер чисто твічевий. З ним палка справилась на ура.
Yo-Zuri 3D Pop:
Відмінно. "Чпок" получається чіткий, глибокий. Єдине що не можна давати флюру потонути. Інакше поппер набагіто гірше булькає.
Owner Zip-n-Ziggi:
Чудово. Палка пуляє і вигулює його прекрасно. Чайки просто в захваті
Підсумок:
Дальнобійний, фактично ультралайтовий, комплект для ловлі окуня, головня, жереха. Універсальній (в хорошому сенсі цього фурмулювання). Дозволяє не відволікатись на розпутування борід, а прицільно "стріляти" по рядах злосних риб.
П.С. Коротке порівняння з аналогічним прутом Андрія (Freshman):
У нього кільця стоять по KR concept і ручка з EVA.
KR-concept як на мене, трохи розгрузив бланк. Вудлище стало "швидшим". Але мінімальна комфортна вага приманок трохи підросла. Вудлище потрібно більш сильно нагружати на забросі.