Перегляд одного допису
Старий 01.10.2012, 03:14   #1584
Konstant
 
Аватар для Konstant
 
Реєстрація: 26.01.2007
Звідки Ви: Киев. Троещина
Дописи: 1.612
Дякував: 443
Дякували 3.146 раз(и) в 336 повідомленнях
Трохи про щас стосовно грибів.

Зважуючи на те, що наразі час на спілкування обмежений, трохи вийду за межі теми.
Фото звіту №562 "Будеш погано себе вести, вивезу на опеньки"
По темі. №1547, 1555 - пройди мимо.
№1518. Фото 1. - це решітки, ростуть на берегах болота, копанки, тощо - подібні до маслят але з більшою спорою. Чистити не треба, відварити та готувати. Правда - ні вреду ні пользи.
Фото №№2,3 - брати не треба, хоча дехто іх називає піддубками або синушками. Якщо відварених добавити до картопляного супу буде смачно.
Ф.№4 = мінус
№ 5 зеленки = смакота, якщо добре відчистити від піску
№6 молочай = викінуть.
№7 не зрозумів, дуже схоже чи на молодих мухоморів, чи на иолоді зонтики
№8 молоді краснючки (подоиновики) = супер
№9 ваабще не брать, з №№10,11 треба бути дуже обережним, бо бліда поганка маскується саме під цей вид. Вона крихка як і сироїжка і якщо хоч одна попала в корзину та розкрошилася, буде горе
Тому дописувачу №1518 раджу - не впевнений, пройди мимо.
Хтось про скрипиці та грузді. Маю сказати, що в Україні білих груздів нема, є підгруздки, які значно поступаються чорним груздям та скрипицям. Скрипиця як і решітка (козляк) росте в одних місцях, але вправно приготована відповідає своїй назві
Про тополеву рядовку - піска на порядок менше ніж у лисичок чи зеленок, а "м*яса - на порядок більше. З одного ряда до 5кг. Тільки шукать треба не очима а руками.= Одну побачив і на коліна.

Хай мене сварять, часу нема - полюю на Десні , переробляти не встигаю, хоч беру одну соту від можливого. Пішов осенній опеньок - жінці сказав - будеш себе пагано вести , відвезу на опеньки
Konstant зараз поза форумом  
Пользователь сказал cпасибо:
П.Ржевский (01.10.2012)