Цитата:
Допис від taurrus
На вихідних зустрівся з Юрою ( Yurok) з метою попрактикуватись у кастингу і допомогти колезі по захопленню. Як виявилось, його прут ніфіга не підходить під поставлені задачі  Major Craft Volkey VKC-652UL/BFS - жорсткий дрин, починає грузитись десь грам з 8-ми... Аще ліпше з 10. На менших грузах вудлище взагалі відмовлялось реагувати на приманку (навіть на силових і різких замахах).
Доки намагався Юра кидати своєю палкою, мало що получалось. Дав я йому свій лайт (на базі бланка NFC FW702-2 IM) - і справа відразу пішла. Заброси стали контрольованими і досить далекими.
Висновок: для початківців (та і взагалі для кастинга) ліпше вибирати прути більш лапшистого строя. Злі палки, які не гнуться на забросі приманки в указаному тестовому діапазоні не дозволять робити далекі заброси приманок. А також додадуть гемору у вигляді борід.
П.С. З котушкою питань практично не виникло. Чудова котушка. Грамотна гальмівна система. Багато чого пробачає.
|
Володя, ще раз дякую за майстер-клас

В описі мого прута сказано, що він розроблений під роботу з файнез-рігами типу векі, маленькі "волохаті" джиги і т.п. Я думав, що патичок буде "грузитись" всім цим ділом, а насправді ж япони в такій ловлі використовують дуже короткі, точкові піттчінго-фліппінгові підкиди, при цьому, потрібен сюрйозний силовий ресурс... думаю в цьому вся справа.
Буду вже мучатись з тим, що є, а далі подивимось