Цитата:
Допис від TohaFisher
рейтинговые соревнования, такие как Ч.У. и К.У. являются отборочными на мир. Я считаю, что правила на этих соревнованиях должны быть макси мально приближены к международным и формат должен быть "5". А на чемпионатах областей пусть все играют как хотят в 2 или в 4 без разницы.
С принятием двоек на Ч.У. попадают слабые спортсмены, не имеющие нужного оборудования, в то время как сильные спортсмены , например из Киевской ФРС проходят отборы и едут не все. Например, некоторые спортсмены из Харьковской ФРС проголосовали за двойки, чтоб на халяву поучаствовать только в одном этапе Ч.У, который будет проходить в Харьковской обл. Зачем нужны на рейтинговых соревнованиях, которые являются отборочными на Ч.М., такие спортсмены.
|
Тут палка з двох кінців. Якщоб на ЧС їхала команда переможець згідно рейтингу, тобто команда перша в рейтингу, тоді тільки в форматі пятірок повинні проходити рейтингові змагання. А так як у нас відбори на ЧС згідно особистих показників, то яка різниця показував окремий спортсмен високі результати в пятірці, четвірці, двійці чи навіть одноосібно. Клас спортсмена незалежить від кількості членів команди в фідері. Я розумію тих, хто розкаже про дух команди, про обмін досвідом в команді і т.д. Але чи всі все розказують і діляться досвідом. Хочеться вірити що я помиляюсь, але досвід говорить про інше.
Більше того, можливо в окремих областях є хороші фідеристи, але їм важко зколотити стабільну пятірку, якаб прийняла участь у всіх змаганнях. Зате він має можливість виступити в форматі двійок а ще простіше в форматі одиничок, тобто лічка.