Перегляд одного допису
Старий 24.07.2007, 12:21   #281
Lüdwig
Модератор

Звідки Ви: Київ
Дописи: 4.771
Дякував: 9.173
Дякували 14.057 раз(и) в 1.415 повідомленнях
Цитата:
Допис від tosi Переглянути допис
2 Zart and All
забули добавити, нікому з нас ця рибалка задоволення не принесла, я б сказав навпаки, ціленаправлено ловити "благородну рибу" я більше не буду - дуже вона вже гарна, хватає маньячку жадібно, в теплі руки брати її дуже не бажано, вообщем "осадок" якийсь після такої ловлі. Хоча ходити по таких потічках - дійсно "Сподобалось".
та ладно, все відносно. я частково згоден, але люди в усьому цивілізованому світі ловлять форель і відпускають. і живе вона собі не тужить. якщо трапиться відееофільм з серії пригод Рекса Ханта про валлійську форель - там можна побачити, що вона навіть не дуже лякається факту "спіймав-відпустив", займає позицію прямо під ногами у рибалки, і готова далі полювати.
якщо підходити до такої риболовлі з певною долею акуратності, то шкоди рибі ми завдавати не будем. навпаки, мені здається, такий досвід стане їй у пригоді інша справа, що народ в нас бикуватий, і дійсно чуйних до природи людей обмаль. ну і що тепер? ловити жаб на міському болоті?

до речі, не завжди вона так вже жадібно хапає приманку...зараз просто сезон підходящий. вже за місяць її ловити не будемо - з вересня по листопад може бути нерест. але нам залишається радужка, яка нерестить на початку весни. я ловив цього року 16 березня - вона тільк-тільки повністю завершила нерест.
Lüdwig зараз поза форумом