Цитата:
Допис від iva
Не давай великі закачки (більше 35-40), не любить її сарган......
|
Мені Віктор взагалі казав, що більше 25 кг немає сенсу качати - мовляв, при більших закачках починаються вібрації гарпуна при пострілі, через які гарпун швидше і сильніше все одно не летить %) Чесно кажучи, не дуже вірю в таку силу тих вібрацій, але я більше 35 і не качав ніколи - і те, при заряджанні гарпун гнув нерідко

Не знаю, як взагалі заряджають ті, хто по 50 кг качає...

Зараз я в ньому стабільно тримаю близько 25 кг - для "ближнього бою", наче, вистачає... (правда, "папи" мені ще не траплялися)
Цитата:
Допис від iva
.....А взагалі рушниця, як пожартував ash з майже переднім розміщенням ручки, те що треба, особливо по мутній воді, густій траві та в корчах завалах. Зручно маневрувати і стріляти із під себе.
|
Я з неї надто часто мазав перший рік використання. Причому, спілкувався ще з двома колишніми власниками "Сарганів" - обидва їх продали саме з цієї причини: надто сильно "кидає". Думаю, це через те, що ручка насправді, майже посередині, але ресівер починається лише над нею: основна маса рушниці - ззаду, спереду майже нічим не компенсується. Мені приятель рекомендував почепити вперед кіло свинцю та компенсувти пенопластом...

Я почепив великий і важкий саморобний ліхтар, після чого результати стрільби стали значно кращими. І в такому варіанті, дійсно, для "ближнього бою", особливо при полюванні з ліхтарем, комплект вийшов досить зручним. Якби ще котушка нормальна була і ручка якась людська...

Хоча, ще пару років, і, мабуть, пристосуюся.. ))