Перегляд одного допису
Старий 14.11.2011, 04:06   #2836
donserg

Звідки Ви: Тернопіль,ТНЕУ, ІТЦ
Дописи: 51
Дякував: 2
Дякували 22 раз(и) в 8 повідомленнях
Цитата:
Допис від Andron Переглянути допис
В нашем городе аналогично. Но...хотя бы раз в жизни хочется поучиться на чужих ошибках
На рахунок вчитись на чужих помилках - то в мене це виходить невимушено - роки 3 назад мої друзі по спінінгу почали спригувати на бейткастінг.
Так як рибалемо з лодки із кимось із них то стаю свідком всіх плюсів-мінусів...

Із плюсів: не закручується шнур або жилка, краще відчуваєш приманку.
На сильних течіях нічого не тарахтить (один із мультовиків їздив на Дністер постійно із мультом, а один раз взяв мясорубку Сертейт - вона на течії почала тарахкотіти і шуміти - він подумав зломалась..поніс на ТО - все виявилось ОК) Ну ще нема в мультах роліка - нема кому шуршати.
В порівняні із мясорубками для важких приманок від 30 гр - набагато винослівіша і легша (якщо треба аналогічну на роки мясорубку - то треба дивитись в сторону морських і серфінгових - але їх вага від 400г, а тут від 200г)
Можна для "суперчутливості" пускати жилку між пальцями...( в дулю як тут казали)

Із мінусів: кинеш проти вітру - борода, деколи на боковому бороди - короче якщо вітер більше 4 м/с - труба. При кардинальній зміні приманок наприклад з 10г на 20г треба підлаштовувати гальмівний механізм. Шнур бажано мати плоский - щоб не провалювався в намотаний. Довго вчитись - мої вчились цілий сезон - брали 1 км Чернігівської жилки (причому не тільки на воді а і на стадіонах і зимою). При закиді треба перекладати з руки в руку або переставляти пальці. Стандартні мульти кидають від 7г нормально (хоча мої друзі вже жбурляють і від 1г Альдебаранами і Піксями із тюнінгованими шпулями+РЕ від якогось япошки - але я рахую що це збочення і до 7г - тільки мясорубка)
Мене постійно підбивають переходити - але мене саме більше вбивають їх бороди - всетаки на рибалках вони їх розпутують частіше, хоча не так часто як я колись Невскою+0,5 жилка.
Якщо брати бочонок - то праворучний (кидаєш правою,переклав, тримаєш лівою і правою крутиш)бочонки тяжчі обидві руки працюють
Якщо брати мульт низькопрофільний - треба брати так як і мясорубку ліворучний (закинув, перемістив палці і пішов)

Нехай пробачать мене мультоводи - це був субєктивний погляд на мульт чистого безінеційщика
donserg зараз поза форумом  
2 користувачів подякували
Dralex (14.11.2011), Мike (14.11.2011)