То Rem :
Дякую за змістовну консультацію , так , я знаю ці моменти , і прекрасно розумію що брати не потримавши в руках це дуже тяжко .... Але ж спочатку треба визначитись що брати , от і порівнюю хоча б каталожні характеристики ...
Знаю , що тести часто не відповідають , в моєму старому Salmo Diamond Cast вказаний був 10-45 гр ,
а реально верхня межа була більша , але нічого страшного ... Я ж за 100 м кидати собі мету не ставлю ,
для мене головне те , що довгим спінінгом набагато легше маневрувати і приманкою , і рибою .
А якщо трошки вища верхня межа , то для мене то не буде проблемою ...
А от коли нижня межа більша , ніж вказано , то це вже трохи гірше ...
Я до речі дуже люблю ловити приманками типу "Мастер" із грузом головкою , а там є одне оригінальне правило - верхня межа тесту має бути в 2 - 3 рази вища , ніж вага приманки ( Це рекомендації В.Калініченка , і до речі вони діють , перевіряв особисто протягом не одного сезону ...)
Я ж по роботі час від часу буваю в Києві , от майбуть і приїду , коли більш менш визнучусь і підберу
пару варіантів ... А до речі про Salmo . то їхні шнури і спінінги мені дуже подобаються , недорого і досить якісно , як таку ціну ... А високомодульний і легенький карбон - то це для інших випадків ..
От тільки шкода , що ця фірма останніх пару років дуже звузила модельний ряд , а старих випусків уже не знайти ... Та й що там казати , хочеться вже щось трохи вищого рівня , ніж було , це ви вірно сказали ...