Цитата:
Допис від Юра(Рівне)
То Rem :
Ні , в тому то й справа , якби тримав Exceler чи Beastmaster , то визначитись було б легше ...
Поки що порівнюю характеристики ...
А що саме Ви мали на увазі ?... Якшо вагу , то це мене зовсім не лякає .
|
Якщо я правильно зрозумів, у вас був якийсь Салмо з вказаним тестом близько 50 грам. Тепер ви бажаєте купити снасть з таким же вказаним верхнім тестом, тому що Салмо вас начебто задовольняв, тільки "більш високого рівня"?
Тут можуть бути такі моменти...
Вказані тести на різних спінінгах можуть (дуже часто) означати зовсім різні речі. Виробники або вказують тести під якісь свої певні умови, або ж взагалі поступають некоректно, також потрібно враховувати властивості самого бланку.
Не знаю, що то був за Салмо, але скоріше за все або склопластик, або композит (навіть якщо називався карбоном) де все одно домінував склопластик.
Я нічого не маю проти склопластику. Склопластик більш в"язкий та менш крихкий, тому верхній тест можна задрати без особливого ризику зламати снасть, що й могли зробити на Салмо. Тим більше, в м"якших та повільніших спіннінгів комфортний тестовій діапазон завжди є більшим, ніж у сухих, жорстких та швидких. Це я про те, що комфортний тест того Салмо міг бути дещо нижчим.
Маса спінінга по паспорту, то взагалі величина дуже не певна. По-перше, майже всі брешуть. По-друге, і це найважливіше, люди зовсім по іншому сприймають вагу снасті, що обумовлено її властивостями. Дуже часто, дорогі бланки з високомодульного карбону в чиїйсь руці здаються тяжчими, ніж дешеві м"якші спінінги, хоча ваги показують все навпаки. Головне, як працює конкретний спінінг, звичка, чи подобається він своєму власнику...
Крім того, бланк з композиту (низькомодульного карбону) працює більш плавно, декому це подобається, і не подобається сильна віддача в руки із жорсткого матеріалу ...або навпаки...
Це я про те, що поняття "хороший" в кожного своє. Більшість тут звикла до великої води Дніпра та пониззя Десни.
Поки ви не візьмете снасть в свої руки (а тим більше таку специфічну), рекомендації інших людей вам не факт що допоможуть...
Дуже можливо, що Бестмастер сподобається вам більше, ніж Екселер, також дуже можливо, що вам більш сподобається карбоновий спінінг з меншим верхнім тестом...
Я бував на Случі. Там безумовно є місця де річку тяжко перекинути. Але я не знаю, що можна там робити з дровинякою типу Екселера в 50 грам

Хіба що намагатися бобрів полювати з великої відстані

У "дубових" спінінгів значно вужчий комфортний тестовий діапазон, тому він тільки почне нормально працювати на тих вагах, які для цієї річки вже будуть граничними.
Все вищесказане звичайно являеться моїм ІМХО
П.С. Колись десь наче були Фенвіки трьохскладні: Fenwick HMG GAVS 100M-2 3.00m/3 8-32gr -- думаю, то було б значно елегантніше, та й зі значним запасом для тієї річки. Боюсь, що зазаз їх не знайти.