Цитата:
Допис від tosi
якщо глобально підходити, то потрібно розділяти тактику і по сезону. В холодну пору я його поки що не розумію, але літом він полює на поверхні і нікого він не видавлює, він сам піднімається за уклєйкою, літом уклєйка як правило в поверхневому шарі води, от її він і лупашить вриваючись в табунець. В нас (верхній Дністер), бій - це майже початкова стадія його атаки, після удару уклєйка як правило починає пригати як дельфінчик по прямій, а жерех її доганяє, методично чавкаючи, таке враження ніби втягує її  Найбільше мені подобається коли уклєйка стоячи на хвості і висунувши чуть лі не 2\3 свого тіла тікає на хвості, при цьому її рухи ідентичні як в стіка  тобто вона малює змійку  таку імітацію можна зробити мегабасівським коаю слайдером  цей стік при певній вправності теж можна поставити на хвіст 
Те що удар в нього дуже потужний це факт, одного разу після його удару, стік вилетів з води на висоту близько 60см, до цих пір не можу зрозуміти як це відбулось, реально вибити стік з води надзвичайно важко навіть через поверхневий натяг самої води, хоча можливо сила удару і не дуже велика, але тоді швидкість має бути просто блискавичною, але знову ж таки, чим більша швидкість тим потужніший удар.
|
Дякую за твої спостереження. До речі - коаю слайд одна з найуспішніших приманок 100-відсотково.

Я і писав, що жереховий "котел" так і проявляється - массово вистрибує мілкота усіяка.

. Але ж я дотримуюсь своєї точки зору - що атака почінається БІЛЯ поверхні - 1,5 -1 -0,5 метри. Уклєйці нікуди діватись - тіки вістрибувати. Вибач, але ж та сама уклєйка не завжди стоїть на самій поверхні. Тут я скоригую свою думку... Жерех атакує там, де є їжа

. І як мілкота на поверхні - то і атака на поверхні. АЛЕ.. але ж мілкота стоїть і на 2-1,5-1-0,5 метри. На Дністрі був одного тікі разу

, тому не можу сперечатись за цю водойму. З досвіду ловлі мілкоти на мах на наших річках - влітку, навесні таж уклєя клює з глибини до 2 метрів

. Хоча її стайки виходять і на поверхню. Майже 70 відсотків свого жереха я ловлю з глибині 0,5-1,5 метри - на блешню, воблери, бородку. Тому ж коаю я даю секунд 5-6 що трохи заглибився - потім роблю "вигул собаки" до поверхні - на поверхні півметри, потім знов пауза щоб заглибився - і ловиться, як з поверхні так і підводою.
А тє що ти сказав про його удар - це, на мій погляд, підтверджує мій вислів про техніку атаки жереха - різкий ривок у сатю мілкоти, разворот та удар хвостом - хоча я не наполягаю.

Кожний жерешатник відчував цей удар - і це, мабуть, одне з найгарніших відчуттів при полюванні на жереха.
По сезонній тактиці - я давно і успішно ловлю весняного жереха. В Спіннінговій ловлі (общий треп) я навесні Кирилу (Кара) розповідав про ловлю весняного жереха як до нересту, так після нього. Якщо цікаво - подивись. Дуже цікаво буде почути твою думку

. Але той опис стосується більш притоків Дніпра навесні та наших річок. На Волзі та Дону трохи інша поведінка.
Отдже, якщо дозволиш, я підсумую наш діспут

- ми просто одні і тіж речі по-різному оцінюємо и робимо різні виводи

. Я вважаю, що мілкоту жерех підіймає (відавлює) безпосередньо на поверхню з ПІДПОВЕРХНЕВОГО шару, ти ж вважаєш, що атака там (на поверхні) починається. Але якщо ми обидва ловимо жереха, спираючись кожен на свою теорію, то.... Істина, мабуть, десь посередені.

. Дуже цікаво було поспілкуватись з тобою про жереха, бачу такого ж завзятого жерешатника - сподіваюсь я не помилився

. Також сподіваюсь, що ті, хто тільки но починає своє спілкування з жерехом знайшли в нашому діспуті багато для себе корисного.
P.S. - друззі з Західної України вже котрий рік запрошують на Дністер..... а я все не взмозі знайти час, про що дуже жалкую.
З Повагою.