якщо глобально підходити, то потрібно розділяти тактику і по сезону. В холодну пору я його поки що не розумію, але літом він полює на поверхні і нікого він не видавлює, він сам піднімається за уклєйкою, літом уклєйка як правило в поверхневому шарі води, от її він і лупашить вриваючись в табунець. В нас (верхній Дністер), бій - це майже початкова стадія його атаки, після удару уклєйка як правило починає пригати як дельфінчик по прямій, а жерех її доганяє, методично чавкаючи, таке враження ніби втягує її

Найбільше мені подобається коли уклєйка стоячи на хвості і висунувши чуть лі не 2\3 свого тіла тікає на хвості, при цьому її рухи ідентичні як в стіка

тобто вона малює змійку

таку імітацію можна зробити мегабасівським коаю слайдером

цей стік при певній вправності теж можна поставити на хвіст

Те що удар в нього дуже потужний це факт, одного разу після його удару, стік вилетів з води на висоту близько 60см, до цих пір не можу зрозуміти як це відбулось, реально вибити стік з води надзвичайно важко навіть через поверхневий натяг самої води, хоча можливо сила удару і не дуже велика, але тоді швидкість має бути просто блискавичною, але знову ж таки, чим більша швидкість тим потужніший удар.