Цитата:
Допис від Tarik
Вітаю всіх з Різдвом Христовим!
Допоможіть новачку в даному виді рибалки із вибором спіннінга...
|
І Вас з Різдвом!
Всі спіни про які ви питаєте дуже різні по довжині, ну і по кастингу теж.
Тому, для початку, я рекомендую Вам визначитись із вагою джерків на які ви збираєтесь ловити. Крім цього треба врахувати, що шнур який ви замовили, має тест лише 50Lb, що є цілком достатнім для легких джерків. Якщо Ваш досвід у "важкому джерку" недостатній, готуйтесь до втрат джерків при відстрілах.
Щодо довжини - спробуйте поджеркувати чиїмось комплектом, а кращє палками різної довжини у різних умовах. Після цього ви будете мати уяву не тільки про те якої довжини має бути ваш спін, а ще й які його робочі характеристики для Вас більш важливі. (Рекомендації щодо довжини спіна, його ваги, довжини ручки... що можна знайти в інтеренеті досить спірні, саме тому що ці параметри є індивідуальними)
Кріщє за Вас ніхто не дасть повної і більш-менш однозначної відповіді на ці запитання.
А от потім цілком логічно буде почитати відгуки про "палки" з певними параметрами.
P.S.
Все ІМХО
Приблизно таким шляхом йшов я при виборі своєї палки, хоча можливості спробувати джеркувати чиїмось комплектом у мене теж не було, тому карячився своїм спіном 2,7/20-80 з безінерційною катухою і шнуром приблизно 40lb, але уяву, про те що мені треба для першого комплекту, сформував.
І ще - багато з тих, хто виклав відносно немалі кошти і придбав свій перший джерковий комплект виходячи лише з рекомендацій в інтернеті, без урахування своїх індивідуальних параметрів та уподобаннь, іх вже продали або продають!