Цитата:
Допис від RSM
А в чем разница между клипсой и резинкой? Я часто слышу что "ставлю резинку при ловле крупной рыбы", но хоть убей не понимаю в чем разница с заводом шнура под клипсу?
|
Тут пишуть, що резинка для того, щоб нерізало в кліпсі шнур. Як зробити, щоб цього уникнути детально описав Роман Бадардінов. То чому саме резина, можна замість неї товсту жилку поставити.Тепер про резинку. Якщо розглянути її функцію то вона зовсім в іншому. Значить так, знайшли точку, закліпсувались, потім кусок основної жилки чи шнура в місці кліпсування промальовуєм маркером і знімаєм з кліпси. Берем банківську чи іншу резину, вона повинна бути кільцем, заводим за кліпсу, обводим довкола основної і знову в кліпсу. При закиді резина виконує роль стопера. Але основна її роль в тому, що при покльовці великої риби, карп чи інша яка може просто вкрасти ваше вудилище чи обірвати поводок, резина розтягнеться вперед на певну відстань і це дасть змогу вашій основній змотуватись з шпулі катушки. Маркером ми малювали, щоб після виважування знову заккліпсувати в точці. Якщо є сумніви то візьміть дома і перевірте, зима довга, часу багато. Я пробував при ловлі карпа, працює, головне підібрати резину з певною упругістю.
Є ще варіант,все так само, тільки замість резини ставити тонку жилку 0,1-0,12, залежить який у вас повідок. Закидувати потрібно так, щоб її не обірвало. А при покльвці ( паровоз ) її просто обірве. Одна незручність треба нову вязати.
---------- Добавлено в 20:22 ---------- Предыдущее сообщение было написано в 19:51 ----------
Сам А.М.Дубина мені поставив "спасибо",

.....приємно як !!!