Цитата:
Допис від TUR
Игорь, я не думаю, что эта зависимость настолько линейна, потому и попросил Балыкши просчитать ее. Мне интересно.
Иначе, почему бы не ловить фидерами длиной 1м, раз с одной стороны, как Вы говорили, разницы в дальности заброса практически нет, а с другой стороны кисть ломать не надо.
Здесь не только рычаг задействован, система имеет леску, дальность, другую среду -воду, может еще что- то, что мы, как не физики, не учитываем.
Просто интересно насколько, и если честно , даже в какую сторону. Потому как, выводя амура на 1кг на удочку 4м глухую, моя рука устает намного больше, чем когда я такого же вывожу на фидер 3,6 с дистанции 20 метров. Во втором случае, он протсо труп, а в первом много вариантов. А вес 4-х метровой удочки нормальной я думаю Вы знаете. Неужели 40см такое дают?
|
Боря привіт. Залежність навантаження на руку прямопропорційна довжині вудилища. На глуху, чи як я зрозумів на махову вудочку, виводячи амура на 1 кг. ти замучився більше тому що поводок був тоньший, вудочка хрупкіша, небуло фракціону щоб послабити ривки, часу на виважування затратив більше. Фідер має всі ці переваги, тому ти нетак замучився.Тут справа не в 40 см. Я нічого не маю проти маху, сам дуже люблю цей вид лову за екстрім, коли при виважуванні ти розумієш що тільки від твоєго вміння і роботи бланку залежить успіх в виважуванні риби.
Про те що дальність закиду незалежить від довжини фідеру я дійсно писав. Але я мав на увазі, що нестільки від довжини, скільки від вміння і правильного підбору ваги кормушки, товщини шнура і т.д. Тай мав я наувазі довжини в межах 3,6-4,26, а не 1 метер. Хоча колись ленінградськими спінінгами з тимиж катушками і жилкою 0,6мм. ловив, довжини прута непамятаю але думаю десь до двох метрів і, повір, кидав тоже за 100 метрів.