Перегляд одного допису
Старий 10.11.2010, 08:51   #361
Паштет

Звідки Ви: Киев.
Дописи: 1.973
Дякував: 3.966
Дякували 5.573 раз(и) в 728 повідомленнях
Цитата:
Допис від Trolik Переглянути допис
Не можу погодитись... Не знаю офіційних даних орнітологічних переписів літаючого "населення" Придніпров"я, але за суб"єктивним враженнями кількість орланів зростає. Принаймні я їх тепер зустрічаю в 2-3 рази частіше, ніж 5 років тому. Теж саме можна сказати і про інших рибоядних птахів. Років 25 тому в Україні було тільки дві колонії сірої чаплі Ardea cinerea - в Канівському заповіднику на о.Круглик та десь у Харківській області. Зараз її багато повсюди.
П.С. Ще по орлану - є гніздові ділянки по лівому берегу КВХ в районі Ровжів та в р-ні Лебедівки. Часто проїзджаю по дамбі КВХ і бачу як вони летять на полювання в бік моря чи повертаються назад на гнізда. Іноді парами.
Толь, их во сновном выбивают на чучела, я видел на многих базах, только один был поднят мёртвым, вцепился в здоровенного сома, не смог его поднять, сом его и притопил, видать когти застряли, так их нашли дохлый сом, а в него вцепившийся орлан.
Птица действительно красивая и мощная, когда делает облёт, похожа на маленький дельтоплан.

---------- Добавлено в 08:51 ---------- Предыдущее сообщение было написано Вчера в 13:54 ----------

Цитата:
Допис від vvl Переглянути допис
В прошлом году пару раз ездили на одно и тоже деснянское озеро. Три или четыре раза нашу машину сопровождал хищник перелетами по деревьям. Вначале такое поведение птицы нас ввело в замешательство - вроде бы пугливые они, но потом мы его тактику раскусили: от машины в разные стороны разлетаються всякие мелкие птички (ну или типа уводят от гнезда), чем демаскируют себя, вот тут то ОН и пикировал.
При нас было две удачные атаки. Вот такой вот симбиоз природы и техники...
Скорее всго вас сопроваждали чёрны шулики, или по русски коршун чёрный обыкновенный.
Паштет зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням