28.03.2007, 16:54
|
|
Шаман & Модератор
Звідки Ви: Киев, Турецкий городок, МЧС
Дописи: 2.071
Дякував: 442
Дякували 683 раз(и) в 187 повідомленнях
|
Цитата:
Допис від Trolik
Давай і я тебе теж процитую - таким чином індекс цитування можна підняти до захмарних висот.
Тепер про самопідсікання. Не хотів би здатись неввічливим  , але не ти перший, від кого я чую цю думку. Олег Мороз в своїй серії статтей про фідер в "СР" про це вже, схоже, писав. А може не він...  А може не в "СР" ...  У будь-якому випадку, вся побудова фідерної снасті не передбачає активне підсікання рибалкою як факт. Тобто, і форма гаків, і підбір ваги кормака до сили нурту таким чином, щоб найменший поштовх риби призводив до його переміщення (засічка кормаком) і "відігравання на воду" м'якого квівертипу - все це має за ціль засікти рибу без участі рибалки НА ТЕЧІЇ. Але бувають випадки, коли риба бере насадку дуже обережно або ж не має сили (за недостатньою вагою чи розміром пащі) засіктись. Тоді вартує ловити не з підставок, а з руки. Та ж таки плітка на квівертипі позначає свою присутність подвійним ударом, пауза між двома ривками може складати долі секунди. Я не знаю, чим викликаний саме такий рух квівертипу при покльовці плітки, але при ловлі з руки є шанс на "спинно-мозковому" рівні вловити таку покльовку та засікти рибу, вставивши між першим та другим "ударчиком" свій контраргумент у вигляді підсічки  .
|
Именно таким способом я выловил своих рыбов на Русановке - только это было с полуруки - конец фидера лежал на стойке, а комель на земле и рука на нем - поклевка чувствовалась больше в руку, чем виделась визуально
|
|
|