Перегляд одного допису
Старий 10.10.2010, 11:17   #308
Radul

Звідки Ви: Рівне
Дописи: 1.024
Дякував: 7.699
Дякували 7.721 раз(и) в 684 повідомленнях
тризуб

цей виїзд запам"ятався тим що цілий день підносив нам сюрпризи як хороші так і повні розчарування.
заздалегідь було вирішино куди їхати але дощова погода зруйнувала наші плани. поки йшов пошук альтернативних місць і їх затвердження, в Сані Мамая пройшов ще один сніданок( гарячі бутерброди з кавою).
нарешті ми приїхали на місце. з"явилося сонечко, настрій піднявся але передягатись чомусь ми неспішили. почали оглядати своє спорядження, підганяти недоробки.
як кажуть потрібно все в житті спробувати і я вирішив взяти наконечник тризуб. домовляємось ,що через 5 год. виходимо.
за годину взяв дві щучки. першій попав в голову таке враження від побаченого ніби розривною кулею в неї попав ( -1 ). регулятор бою виставляю посередині. виходжу на гуляючу щуку, точніше вона сама на мене вийшла і завчасно звернула в сторону. починаю нешвидке переслідування, щоб неналакати. і ось помічаю пятнистий п лавничок, ще помаліше пливу, стоїть кілограмовка хвостом до мене, відчувши чиюсь присутність трохи повертається і відходить далі. тягнути немає куд, роблю постріл, є. при огляді виявляю сильно порваний бік, вивалились киши з живота (-1 ) неприємна картина але риба взята з чималенької відстані при спробі втекти .і пулею брав в таких моментах але тризуб надав впевненості в точному попаданні в ціль( +1 ) з пулею вжеб думав стріляти чи ні.
після години пошуків чогось залікового і спогляданням на численні косяки плотви в перемішку з підлящиком вирішив провірити очерет. помічаю щучий хвіст але стріляти неможу ( або відрубаю хвоста, або спробувати вистрілити вище через рогоз, теж не факт що візьму, а порвать точно можу). вихожу на плесо.

через деякий час помічаю те по що я сюди приїхав. на дні між листям латаття лежить щучка кіль на 4. морда і хвіст сховані, а якраз загривок на показ. завмерею, повертаю регулятор боя на максимум, реакції ноль, підкрадаюсь блище вицілюю загривок, ЛУП Є. лежить не рухається, підбираю її зверху за зябра, ще непіднявшись на поверхню ривок, поштовх виривається з рук, випадає гурпун і вона непоспішаючи тікає(-1-1-1...), помічаю на загривку зірвана шкіра через всю ширину спини. вспливаю хапаю повітря і за нею, а болт а не щука. прочесую все навкруги, блище дальше, за пів години незнайшов. настрій пропав, ще трохи проплавав бачив пару карандашиків. вилазити рано але немає більше надхнення .думки не дають спокою, була б пуля вона б нікуди неділася, а так пропаде мабуть якщо ніхто незнайде з п.о. завчасно. пливу на рослабоні до машини, відчуваю мої щучки відийшли і починають серйозний опір чинити, повертаю голова а це Олександр забавляється, з під мене виниряючи. вирішили вилазити завчасно.моє ІМХО по поводу тризуба: є переваги при взятті риби але я помітив тільки недоліки:
1) риба немає естетичного вигляду, або може навіть складатись з 2-х частин.
2) дальність польоту гарпуна набагато зменшується.
3) автоматично відпадає полювання в комиші.
4) абсолютно неспортивно.
5) людина падка на рибу може .уярить все підряд без розбору, (мох і болото)
\6) коли взяв рибу то довго і незручно відкручувати кожкн зуб щоб зняти її. а якщо в 3-х палих рукавицях?
7) а якщо дуже серйозний трофей? що тоді робити? можливо я немаю досвіду полювання з тризубом але мені вже нехочиться з ним плавать, категорично.а тепер про приємне. Саша той що Мамай взяв першого трофея своєю новою В.Г.шкою . з слів Сані в очереті на галявинці помітив голову щуки почав вицілювать і звернув увагу на око щуки. воно було ніби затянуте плівкою(катаракта мабуть). після такого заключення діагнозу він почав виводити гарпун в саме вразливе місце. постріл-кілершот. щука нерухомо падає на дно. постріл був вдалим, в голову і вийшов через хребет. потянула на 7,8кг.
при тестуваннімоя зелінка від Королевського з фонарьом Фалієва здалась трохи тяща ніж зелінка В.Говоруна. я думаю що фонарь ненастільки тяжкий, а саме ружо трохи тяще. ну і ручка моя удобніша. Говоруна рукоятка як для мене малувата і незручно тримати в руці, можливо це вже привичка ІМХО.
Мініатюри долучень
Щоб збільшити малюнок, клацніть по ньому
Назва:  PA070157.jpg
Переглядів: 454
Розмір:  246,8 КБ
ID:	89193   Щоб збільшити малюнок, клацніть по ньому
Назва:  PA070158.jpg
Переглядів: 313
Розмір:  193,4 КБ
ID:	89194   Щоб збільшити малюнок, клацніть по ньому
Назва:  PA070159.jpg
Переглядів: 452