Перегляд одного допису
Старий 30.07.2010, 00:44   #247
Ромка

Звідки Ви: Львів
Дописи: 224
Дякував: 366
Дякували 350 раз(и) в 58 повідомленнях
Скажу зразу, що рибалка в період дощу і холоду на Зах. Бузі була ...афігєнна. Риба напевно подумала, що прийшла осінь і треба жерти, тому почався жор. Ловили як білу рибу, та і хижака. В одного місцевого рибака клюнув окунь на долоню, а взяв він на твістер дюйми на три-чотири.
Тепер про свою рибалку. Під берегом хмари малька, а за ним прийшли табуни дрібної щуки, таких собі "перукарів", які стрижуть все і у всіх буквально під кожним кущем. Почав з вертушок - за кілька проводок тиша, і я з полегшенням чіпляю 58 крекджека...ну не люблю я вертушки і люблю воблери. Через кілька хвилин удар і схід, але розмір щуки такий, що всеодно б випустив. Клювало-клювало, клювало-клювало....все випускав по малолітству - ніодної цікавої рибини. Ну раз немає щуки, то спробую зловити окуня. Ставлю 2-дюймовий предатор на 5гр голівці і...блін, ніякого окуня, одні шнурки. Ну це і логічно, бо ловив я там само. Зате клюють буквально під ногами, можна опустити приманку в воду, поводити і буде покльовка, але як правило без рибини на гачку. В поляриках навіть весело
А окуня я таки потім знайшов, менше долоні не було, а говорили і про півкілограмивих. В мене більше 150-200 грам не було. Як виявилось із звітів на іншому форумі, він стояв далеко не всюди. А може дала результат зміна приманки на релаксовський твістерок, головка 3 грами, якщо не помиляюсь, і поводок з овнеровського флюра 0,31мм. Ловити таким імпровізованим мікроджигом, коли патик з тестом 7-22, а шнур зовсім не для УЛ, м'яко кажучи складнувато, як всліпу. Але покльовка відчуається на ура. Доречі шнурки попадатись перестали, був тільки один, а потім як приємний бонус щучка грам на 700, засіклась за край губи, тому флюр перевірити не вдалось. Та і сенсу не було, бо попередній "перукар" зрізав його на березі...експерименти не припиняю, але тільки з джигом і китайськими воблерами, які я успішно використовував на тій рибалці. В одного зістругав ножем лопасть, щоб йшов мілкіше, коли ловив в старому руслі - гра не пропала, на твічінгу класно рискав, але попасти рибі в морду йому так і не довелось - спочив в кущах на протилежному березі, за вітром. Доречі, багато рибаків говорить, що дрібні приманки більш-менш пристойна щука бере не взаглот, а краєм губи...якщо на хлопський розум, то ніби боїться, що здобич втіче крізь зябра, або вона її просто не відчує всередині пащі. Ну і флюр ніби набагато частіше обрізає дрібна щука.
Класно себе показав по дрібній щуці в жабовниках ZipBaits B-Switcher, той що йде біля поверхні. Планував ним душити головня, а поки-що він душить щуку. От тільки темний, никається зараза, фіг побачиш його під водою. Отакий звіт...трошки може пропустив, всього і не опишеш, то за два дні...Так само і з фотографіями - я б втомився фотографувати все, та і дощ часто заважав.

P.S. А павук на фото здоровенний, саме тіло сантиметрів на 2,5, а з лапами ще більше...
Мініатюри долучень
Щоб збільшити малюнок, клацніть по ньому
Назва:  Копия (2) IMG_5791.jpg
Переглядів: 251
Розмір:  137,9 КБ
ID:	78892   Щоб збільшити малюнок, клацніть по ньому
Назва:  Копия IMG_5780.jpg
Переглядів: 272
Розмір:  100,3 КБ
ID:	78893   Щоб збільшити малюнок, клацніть по ньому
Назва:  Копия IMG_5781.jpg
Переглядів: 190