Рось
На цьому тижні нам з дружиною вдалося провести декілька днів на Росі. Це була і втеча з бетонних джунглів і спроба половити кленя. Гарний окунь теж був би бажаним.
Понеділок. Приїхали на "нашу" протоку. Тут іноді вдавалося перехитрити горбатого. Рівень води високий, течія сильна, але протока майже на половину заросла. Заходжу у воду по груди а переді мною ще з метр підводних джунглів. Пропоную різні воби, вони успішно ігноруються. Так з годину промучившись, вирішую їхати додому, тим більше, що насувалася гроза.
Вівторк. Вирішив перевірити одну канавку. Вона не заростає ніколи. Правда, київський мухач мене раніше попередив, на воблер тут нічого не ловиться. Наврочив... Виїхали пізно, десь о 10-й, але їхати всьго км 7. Через полярики бачу стоянку кленя. Дрібні і середні екземпляри. Кидаю вільхові шишки - ігнорує. Може воблер його зацікавить? І воблери різні,і муран були успішно проігноровані. Тут почав сходитись місцевий люд. Шум, гам. Риба цього не любить і я теж. Пішов на ближній перекат. Ловити неможливо - трави дуже багато. Двічі доводилося заходити у воду, щоб рятувати воблер. Вирішую їхати на багатшії села, там і річка не заростає і течія стабільна.
На місце прибув десь о 8-й вечора, після грози. Спочатку було продовження ранкової історії, поки я не згадав про копію TINY. Ставлю її і вже на третьому оберті маленький кленчик сидить на трійнику. Потім ще один гарний і дуже спортивний. Пішов у каміння і тим врятувався. Тільки воблер просвистів у мене над головою. Далі було ще 5 чи 6 атак, красива свічка, взяв ще одного.
Познайомився з місцевим спінінгістом. Прекрасно екіпірований. Особливо мені сподобався його воблер, точніше його робота. За одну проводку 1-2 атаки не рідкість.
Чим пояснити таку високу для цієї пори року активність риби? Думаю в першу чергу проходженням грозового фронту.
Середа. Не рибалив, були інші справи.
Четвер. Вранці виїхав на попереднє місце. Їхати там 40 км. А дорога то наближається, то віддаляється від річки. Над лугом і річкою стелиться туман. Красиво... На місці був о 6-й. В цей день минулої активності вже не було, як не було і порожніх атак. Взяв 3 маленьких кленя. Всі як один, близнюки. В прилові окунець - гостинець домашній кішці.
О 8-30 задзвонив телефон. Виклик на роботу. Чомусь всього хорошого завжди так мало.
П.С. Цього разу все було піймано на копію TINY. На фото внизу. Викладаю також пару фото з минулої поїздки на Рось.
Востаннє редагував pit: 24.07.2010 о 22:20.
|