29-30.05
Доброго дня колеги. З'явилась вільна хвилина, вирішив теж черкнути пару слів. Тепер все по порядку.
Відвіз я доньку до тещі на канікули (Вінницька обл.). О 5.30 ранку 29.05. я вже був на ставку із снастей тільки спінінг. Повпиравсь я до 7.30 наче був один кльов і все. Можливо це від погоди, був туман і відчуття якоїсь пригніченості. Спінінгіст я починаючий кидав тільки "ушастіки" 5 г. з різними кольорами твістерів, віброхвостів і вертушки (мепс №2) воблери поки у мене відсутні. Окунь у ставку є і гарний окунь, зимаю ловив екземпляри по 0,5 кг. і ГАРНО ловив.
30.05. о 5.30 з шураком на ставку, тепер підготувались краще:
прикормка - варений горох, перловка і пшоно, "фіш дрим карп", фішка універсал.
насадка - червоний, картопля, горох і перловка.
Біля 6 год. у шурака перший коропчик трохи за 1 кг., через пів год. ще один. Я знову взяв спінінг і пішов на дамбу, погода тепер чудова (хмарно з проясненннями) маленкий вітер, я обов'язково повинен зловити тут не зимового окуня, 40 хв. і знову позитивний результат відсутній. І тут я дістаю з рукзака зимову вудку чіпляю на вольфрамову дробинку черв'яка і вперед. Через 10-12 проводок кльов і щось починає на тому кінці впиратись, чомусь зразу стало зрозуміло що не окунь, противником виявився карась (біля 300 г.). Це мій перший карась на мормишку, не важливо що не зимою, важливий сам факт. Так-як ціль була окунь і таким чином вона теж не реалізувалась пішов до назад до шурака. Від зловив ще одного коропця і кілька карасів. Риба ловилась тільки на горох на все інше навіть уваги не звертала. Минулий рік короп віддавав перевагу картоплі, а на цих травневих святах на черв'яка я зловив 11,5 кг. карасів, а зараз тільки горох. В 11.30 ми закінчили, шурак зловив 6 коропчиків і біля 10 карасів, а я тільки 2 карася (1 на мормишку). Сиділи ми на відстані 50 см. один від одного і такі кардинальні результати.
Комари і мошка відсутні, море задоволення присутнє.
P.S. Підкажіть, як дістати з цьго ставка окуня, орієнтовні параметри: площа 24 га., ями відсутні, макс. глибина 3-3,5 м., у вужчій частині на початку очерет, глибина 1-1,5 м., дно мул в перемішку з піском, корчі відсутні. Пробував на живця, не бере.
|