Я теж побував на Батьківщині, Вінничині, Тростянецький р-н. Скажу тільки одне "бугери" (якщо вже так назвали тих хто рибалить на Пд. Бузі.) та всі інші порядні рибацюги, насолоджуйтесь цією красою зараз, відкладайте всі справи і займайтесь улюбленою справою. Я не скажу за всі річки, але більш чим впевнений, що ситуація скрізь мало чим відрізняється. Риби стає з кожним роком все менше і менше і змін у цій тенденції не предбачається. Цього разу вийшовши з сім'єю та друзями до улюбленої з дитинства річки, я тільки переконався у цьому. Одівши костюм проплив за течією орієнтовно 2 км., на цьому проміжку навіть якщоб і брав рушницю не зробив жодного пострілу, риба більша за 0,5 кг. просто відсутня, це беручи до уваги те, що знаю на дні кожен камінчик кожну ямку і те що у нашому селі знаходиться ГЕС і риба весною піднімається вверх (ГЕС проплисти вона не може). З побаченого в основному був карась 0,1-0,3 кг., плітка, окунь (кілька штук), під одним затопленим деревом було кілька голавлів по 0,3 кг. (у нас кленич), бачив навіть одного сомика до 0,5 кг. і "ВСЕ", впіймав для дітей одного рака і в кущах біля берега кілька карасів, які після показу малеча сама відпустила. Да, впіймав ще таки здоровенну сітку, (тридцятку) біля 50 м. при утилізації не міряв, у сітці не було жодної риби, а по її стану стояла вона не кілька годин, з цого прикладу теж можна судити про рибне багатство біля мого села

. Залишиться через кілька років тільки милуватися природою, але невід'ємною частиною такого милування буде сміття, якого з кожним роком все більше і більше.
P.S. Шановні колеги, давайте не будем байдужими до нашої чарівної Української природи. Я розумію, що наших зусиль замало, але можливо саме наші зусилля відтермінують це варварське знищення, і наші діти а можливо і онуки і т.д., хоч у якійсь мірі побачать те, що бачили ми.