Цитата:
Допис від evm
А я читал и слышал совсем другое. Мне рассказывали, что у вас ситуация с рыбоохраной в порядке  Рыбнадзор по-настоящему работает и щимит всех подряд. За электроудочку и сеть можно посидеть. И с количеством рыбы ситуация лучше чем в Украине. Прокомментируйте подробнее пожалуйста.
|

За ўсю Беларусь я, вядома, даклкдна адказваць
не маю магчымасці. А тое што бачу на свае вочы, пра гэта і распавядаю. Дзесці і рыба ёсьць. І рыбакі сумлен-
ныя. Праміж тым па тэлевізару паказываюць десяткі калі не сотні канфіскаваных сетак. Электра вудачкі, гэта дзічачая забава для нашых злодзеяў. Сурёзны рыбахапал накідывае дрот на шматвольтаву лінію электрычнай сетцы і ўсплывае усё жывое навогуле. Таксама і выбуховымі сродкамі не прамінуць... Рыбнагляд, ды ахоўнікі прыроды інспектуюць, стараюцца. А ці можна угледзіць за кожным. Вось і атрымліваецца, што беда-лагам аматарам застаецца шыш у садок. Дзяржаўная аўта інспекцыя канфіскоўвае мешкі рыб, сотні пудоў па даро-гах. Бабулькі уздоўж дарог там сям гандлююць рыбкай. Усе ведаюць - браньерская. Улады пытаюць адкуль?
"Унучак налавіў" І што ты са старой возьмеш. Аштрафуюць за гандль не ва устаноўліных месцах ды рыбку адбяруць у нябожчыцы. А на заўтра яна ізноў са сваімі вядзёркамі толькі у другім месцы стаіць.
Горш за ўсё выкіды шкодныя з прадпрыемств і сельскіх гаспадарак. Тут мае быць размова павінна крочыць на
тышчы тонн. Крызіс тармазнуў продаж мінеральных угнаенняў за мяжу. Вось калгасы і саўгасы абавязалі бо-льшскупать у Салігорскіх шахцёраў каб іх падтрымаць ды і ўносіць у палі пад пашні. Снег тае і нясе гэта усё у рэчцы ды азёры. Буйна разрастаецца водная расліна забіраючы кісларод і рыбка бедная цікае да Вашіх краёў ці ўсплывае кверху пузікам.