1. Кількість рейтингових змагань на рік...
З одного боку тут звучало багато нарікань на недосконалість рейтингу, побудованому за результатами двох змагань. Коли прозвучала пропозиція збільшити кількість етапів ЧУ, всі зразу порахували гроші і все стало на свої місця...

Який вихід я бачу? Все-таки треба збільшувати кількість рейтингових змагань. Може не так різко. Може не чотири етапи ЧУ а два. На різних за характеристиками водоймах. Наприклад: течія сильна і слабка. Тоді КУ на "чистому стояку" і в рейтинг йдуть всі три змагання, без виключення.
2. Про збірну...
Правильно тут було сказано - КНФЛ як і будь-якому керівнику напрямку потрібні перемоги. Так що збірну треба формувати з "машин по витягуванню риби",

котрі з завданням "витягування риби" будуть давати собі ради за будь-яких обставин. За умови, що риба там взагалі є. Для цього треба влаштовувати ,багато змагань на різних водоймах, два-три тренувальні збори. Це з одного боку. З іншого боку маємо те, що маємо (с) Кравчук Л.М. Криза торкнулась олігархів а нам, простим рибакам, просто 3,14пец. Закрутивши гайки у питанні суворих відборів можна опинитись в ситуації, коли відбирати буде ні з кого.... Так що істина має бути десь посередині.
3. Фінансування збірної...
Болюче, з огляду на волання деяких дописувачів, питання. Збірна не може і не буде фінансуватись за якимось іншими, відмінними від рішень ФРСУ, принципами. Жоден член збірної не отримає більшого чи меншого, ніж інші, фінансування. Навіть індивідуальне спонсорство, на мою думку, має надходити у загальний казан. Це правило побудови збірної - всі
дають все що можуть і отримують так само порівну. і далі...
4. Збірна... Ще раз...
Трохи про моральні установки, котрі, нмсд, мають панувати у сбірній. Люди, котрі не розуміють, що вони борються за колективну перемогу, у збірній бути не повинні. Не може бути "секретів", не може бути "заначок" у вигляді годівничок, компонентів прикорму, катушок, вудлищ тощо. Член збірної, котрий "жмьот бутер братве" не бажаний у ній, навіть якщо він класно ловить рибу. Тому що це "Збірна" команда, яка представляє країну і рівень розвитку філерного спорту в ній, а не додаток до гонористого індивідуаліста, котрий будь-якою ціною хоче бути вищим за всіх, в тому числі і вищим за своїх товаришів по команді.
5. Клуби...
Не доходять до мене переваги "клубної" системи. Вірніше, я не бачу котрі з них не можуть бути реалізовані в межах клубу - члена регіональної ФРС. А от проблеми при застосуванні "клубної" системи я бачу. Приклад. Є (гіпотетично) клуб "№РАС!!!" з представників (порівну) Тернополя та Луганська. Він приїзджає на Чемпіонат Тернополя, заявлений від ЛугФРС. Член клубу і ТеФРС виграє змагання в особистому заліку і клуб виграє Чемпіонство у командному заліку. Поки що все гаразд. Але на Чемпіонаті ЛугФРС і клуб і Чемпіон Тернополя "сіли в калюжу"... Питання - від ТеФРС на ЧУ не потрапляє Чемпіон Тернополя. Як це виглядає і скільки клавіатур "піде по кочкам" при обговоренні цього факту в інтернеті? Їдемо далі... Клуб "№РАС!!!" саморозпускається і ті ж самі спортсмени реєструють його під назвою "№ДВА!!!" у Одеській ФРС, бо там ще не пройшов Чемпіонат області. Якщо вони не виграють і його, вони можуть і далі продовжувати ці комбінації, поки клуб "№-ЦЦАТЬ!!!" таки не виграє в якійсь області змагання і не потрапить на ЧУ. Повторю - ситуація гіпотетична і загалом затратна у фінансах, але...
6. Обговорення і взагалі...
Програма, котру я виклав, загалом отримала одобрення на Конференції ФРСУ. Обговорювати її можна, але пам"ятаючи, що вона затверджена в цілому...
7. Гроші...
Наразі не готовий відповісти на питання про їх кількість у касі збірної. Але маю сказати точно одне - на гроші, зібрані на Збірну команду України буде їздити тільки Збірна команда України.