Перегляд одного допису
Старий 21.10.2009, 15:42   #168
Loochnik

Звідки Ви: Біла Церква
Дописи: 124
Дякував: 76
Дякували 1.198 раз(и) в 59 повідомленнях
Осінь

З приходом осені кожного рибалку якесь первісне і невблаганне відчуття штовхає на водойму. Це відчуття здобувача, який наприкінці виснажливого дня кладе свій трофей до ніг самки з широким озаддям, що покірно плете корзину вглибині шатра. Він не має права на помилку чи невдачу, адже розплата буде серйозною.
Хитрим білковим кодом природа зашифрувала те відчуття в певному нейрогормоні, щоб, пронісши через тисячоліття, впорскувати його в кров сучасників кожного разу, коли стріла прошиває тугі качині груди, або приманку атакує дибела рибина.
За черговою порцією цього відчуття приїхав я вчора на водойму. Клени, ясени і осики вкрили землю мозаїкою фантастичної краси, в повітрі стоїть до брутальності запаморочливий дух прілого листя і плодів дикої груши, та мені нема до того діла. В мозку кипить жага здобичі, я розкладаю свою інквізиторську машину.
ффффыыыхх~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~буль
У воду летить твістер на двограмовій голівонці. Вітер і дрібний дощик січе почервонілі долоні, в одурманеній осінню голові крутиться очікування покльовки. Шуткувати я не збираюся.
На перевірених місцях окуня немає. Похолодання води змусило його..ні, не занервувати чи заметушитися, - підкоритися плинності життя і змінити свій звичний ритм. Та я налаштований рішуче і не впущу сьогодні свого шансу. Як матьорий мисливець безудержно крокує із луком в руках по сліду безтурботної тварини, іду я зі спінінгом берегом річки. Знаходжу окуня на десятиметровому відрізку берегової бровки. Тут наші інтереси, викликані осінню, пересіклися. Я скористався своїм положенням в цьому житті щоб задовльнити власні відчуття. Обліплені листям колеса лісапета шиплять по вологій дорозі. Осінь відвела для всіх свій, короткий, але наповнений змістом час.
Loochnik зараз поза форумом  
32 користувачів подякували
Свернуть/Развернуть список благодарностей